Jerry and Marge Go Large

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai életrajzi dráma, vígjáték, 2022

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
InteriorLulu máj. 25. 20:12:16 7/10 Előzmény itsme1
Szerintem a lényeg elégséges módon átjött, hisz többször is szóbakerült. Ha a jackpot eléri az 5 millió dollárt, ám nem nyeri meg senki, a pénzt a kevesebb nyerőszámú szelvénytulajdonosok vihetik (ez a "roll down"), és ilyenkor a nyerési esély valamiért (itt a hiba!) mondhatni drámaian emelkedik, egyenesen a tízszeresére. (3 találat esetében az esély 1:56, 4 találatnál 1:1032 volt, ez konkrétan 50 és 1000 dollárt jelentett). És innentől már "csak" meghatározott számú szelvényt kellett vásárolni ahhoz, hogy az ember garantáltan többet nyerjen, mint amennyit ráköltött. És persze minél több szelvényt vesz, annál nagyobb a nyeresége (nagyobb befektetett tőke ---> nagyobb hozam).
Maga a hiba nyilván a játék (WinFall) nem kellőképpen átgondolt szisztémájából fakadt, és bár konkrétan nem hangzott így el a filmben, nekem az jött le, hogy a lottótársaságnak egyszerűen nem állt érdekében kijavítani a slendriánul összerakott rendszert: többe került volna, mint hagyni, hadd nyerjen a nyugdíjas is, az egyetemista is pár-pármilliókat, aminek az összbevételükhöz képest eleve marginális jelentősége volt. Egy idő után viszont felkapta a média a dolgot, így aztán már kénytelenek voltak leállítani az egészet.

Egyébként igen, valóban kicsit olyan túl-szép-hogy-igaz-legyen az egész sztori, pedig lényegében tényleg így történt (amúgy még 2003-ban, nem pedig napjainkban, ahogy azt pl. az okostelók sejtetik). Mivel minden törvényesen zajlott, sőt Jerryék még le is adózták a nyereményeket, és tulajdonképpen senki nem is veszített a dolgon, a konfliktus is mondhatni takaréklángon égett, hisz az gyakorlatilag hősünk és a mohó egyetemista közötti feszkóban és szájkaratéban merült ki.
fafa46 máj. 17. 23:23:00 Előzmény itsme1
Nézz utána
6/10
itsme1 márc. 27. 07:30:04 6/10
Egy kicsit jobban kifejthették volna, milyen "hiba" lehet egy lottó rendszerben, mert így eléggé meseszerűnek hatott, még akkor is, ha megtörtént esetet dolgozott fel a film.
Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de nekem hiányzott a konfliktus. Ez a film csak úgy csordogált előre, folyton vártam, hogy a főhős elé megoldhatatlannak tűnő akadály gördüljön, de semmi. A mondanivalója szájbarágós, és túlzottan idealista.
6/10
pihes márc. 14. 14:11:56 6/10
Jobban inkább az tetszett benne, hogy nem vitték el a filmet a pénz irányába. Később picit rágós volt.
HAT/TÍZ
9/10
Ahoj poplacsek márc. 13. 22:59:25 9/10
Nagyon szórakoztató film! Megtörtént alapon, egy amerikai kisvárosi nyugdíjas lottó hiba felfedezéséről, amit kihasználva a városa javára fordít.