Jövő nyár

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 73 perc, 2022

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Milán, a 18 éves nyughatatlan gimnazista nyári táborban vesz részt osztálytársaival. Szerelmi háromszög kezd el alakulni közte, Anna és Dani között. A három fiatal a társaságból kiválva a saját útját járja, de az események váratlan fordulatot vesznek. Egy év elteltével az osztály visszatér a kirándulás helyszínére, ekkor már Milán nélkül: a fiú időközben öngyilkos lett. Az emléke kitörölhetetlen nyomot hagyott bennük. Megpróbálják felidézni a történeteket, és keresik a választ arra, vajon elkerülhető lett volna a tragédia? Vajon az osztálytársak együtt fel tudják dolgozni a traumát?
Bemutató dátuma: 2023. január 12. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Vanmyla 2023 okt. 14. - 10:06:32 9/10
Átjött. Elgondolkodtatott.
A Milánt alakító srác tehetséges, jól hozza egy lelki sérült fiatal belső vívódását.
Összességében tetszett.
6/10
Böhöm 2023 júl. 23. - 22:09:32 6/10
Viszonylag jól össze van rakva ez a film, semmiképpen sem félbehagyós. Nekem inkább az volt vele a bajom, hogy nem ad semmire semmilyen megoldást a történet, csak stabilan nyomasztó hangulatot közvetít. De még csak nem nagyon van eleje se, vége se a sztorinak. A sötét hangulatot viszont profin hozza. Csak ki az, aki csak úgy önmagában rossz kedvet akar egy filmtől.
A magyar filmeknek részemről mindig kijáró jelentős jóindulati többletpontokat is bedobva 6 / 10 pont. De most aztán eszméletlenül jóindulatú voltam…
7/10
The Cortez 2023 júl. 01. - 17:16:39 7/10
Sok tekintetben felülmúlja a rendező Guerilla című alkotását. A film egy felirattal indít, ami a mentális problémákra + a segítségkérés fontosságára hívja fel a figyelmet, majd a karakterek a kamerába nézve kezdenek dumálni, hasonlóan, mint a Climaxban, csak itt azért elvontabb módon.
A mozi egy nyári táborban játszódik nyáron (ki gondolta volna?), ám rohadtul darkos hangulatra, feldobott témákra (a már előbb említett, traumák, öngyilkosság stb) és valamennyire képi világra is. A sztoriban fiatalok a főbb szereplők, akik piálnak, cigiznek, trágárkodnak, basznak. A történet előrehaladtával hamar egy szerelmi háromszögben találjuk magunkat. A kattant srác belső monológjai elborultak, viszont kissé a Trainspotting híres, hosszú szövegét, az egyik bulijelenet pedig valamelyest a Spring Breakerst idézi.
A direktor ezúttal is komoly hangsúlyt fektet a természetre. A megvalósítás művészi színvonalú, míg a nyomasztó atmoszféráról a nyugtalanító zenei aláfestések gondoskodnak. A meglepően rövid játékidő egy idő után egyre elszálltabbá válik, ám az első fele érdekesebbnek mondható.
3/10
pihes 2023 ápr. 18. - 13:55:41 3/10
Egy ilyet sokkal jobban is lehetne elkészíteni HÁROM/TÍZ
5/10
tvhangya 2023 ápr. 16. - 01:13:31 5/10
Nagy kár, hogy nem mindig értettem, hogy mit is mond egy-egy szereplő... Többszöri visszatekerésre sem... De ezt már egy-két kivétellel megszokhattuk a magyar filmeknél az elmúlt 5-10 évben... Sajnos... Itt most nem is a hangmérnököt okolom, hanem a szavakat, mondatokat rosszul artikuláló néhány színészt... Ha nem így lenne, adnék akár 9-est is, így viszont közepes 5-ös az én véleményem szerint...