Kandahár

Bakancslistához adom
Kandahar
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 90 perc, 2023

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Röviddel azután, hogy szabotázsakciót hajt végre egy iráni nukleáris reaktoron, Tom Harris CIA-ügynök fotója felbukkan a híradásokban – köszönhetően egy informátornak, aki leleplezi az amerikai hírszerzés érintettségét az erőmű megsemmisülésében. Az információt közzétevő riportert őrizetbe veszi az iráni Forradalmi Gárda, s Tomnak innentől kezdve 30 órája marad, hogy elérje a kandahári leszállóhelyet Afganisztánban.

Hogy eljusson odáig, s közben leszereljen mindenkit, aki megkísérli elfogni vagy megölni, a férfi segítséget kap egy afgán tolmács, Mo személyében. Mo fiát a tálibok gyilkolták meg, megveti a vérontást, a háború szűnni nem akarásáért pedig a helyi hadurakat és a nyugati hatalmakat okolja. Miközben különféle erők a nyomukban loholnak, köztük a pakisztáni bérgyilkos, Kahil is, Tom és Mo erejüket egyesítve veszik az irányt Kandahár felé.
Bemutató dátuma: 2023. június 22. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
koppany1919 júl. 02. 13:25:49
El van írva, 119 perc a film, nem 90!
1/10
yoko oh no jún. 30. 09:36:46 1/10
a film a keménycsávós műfaj minden unalomig lestrapált közhelyes paneljét kimerítő hosszúságban előadja (a leghervasztóbb, hogy az apuka lelkiismeretfudalást érez a tönkrement házassága és a lassan felnőtt gyereke miatt). Ezeket ha nehezen is, de kibírja az ember, ha a film amúgy rendben van, de sajnos ez egy elég szar, átélhető tét nélküli történet volt, darabos, akadozó, unalmas, és a 2 óra nagyobbik fele picsogás és bűnközhelyes moralizálgatás. És "nagyszerű" volt az éjszakai lövöldözés a sivatagban, hosszú és körömrágós (hogy mikor lesz már vége).
Klasszikusan az a darab, aminél az ember csak hüledezik, hogy miért is gondolták ezt leforgatásra érdemesnek.
korpetike jún. 28. 22:40:53
58 ország adta be a csatlakozási kérelmét a BRICS országok csoportjához. Amúgy nem azt mondtam, hogy jogi értelemben a világ 2/3 a csatlakozik a BRICS hez hanem, hogy hátat fordít a nyugatnak és inkább a BRiCS országokkal erősíti a gazdasági és politikai kapcsolatait. Egyre szorosabb kereskedelmi, beruházási kapcsolatok vannak közöttük és ami a fő, hogy a dollárt kihagyják az egymás közti kereskedelemnél. Ez Amerika Legérzékenyebb pontja, mivel az Egyesült Államok úgy tudja kifosztani a világot és finanszírozni önmagát, hogy a dollár a vilgpénz és a semmiből nyomtatott papírért, ami mögött semmi fedezet nincsen, Amerika valós áru és szolgáltatás értéket kap a vilag többi részétől. Ha ez a fajta előnye Amerikának elveszik, akkor a nagyhatalmi státuszának is annyi.
offtopic
Sz. Péter jún. 28. 19:10:11 Előzmény korpetike
Tehát azt állítod, hogy a világ kb. 200 országa közül, nagyjából 130 ország csatlakozik ma a BRICS-hez?
Erről valami forrás?
offtopic
sanderson jún. 28. 15:20:05 Előzmény korpetike
Ami azt illeti, a viszonylagos jólét sem mindenkinek jön össze. Döbbenet, hogy például Philadelphia utcáin fényes nappal milyen állapotok uralkodnak. A videón látható, zombiként kóválygó emberek között, mennyien lehetnek a bevándorlók? A többségük szerintem ott született. A felvételen sok fiatal fehér nő is látható. https://www.youtube.com/watch?v=cfHW3Ai61T4
korpetike jún. 27. 19:39:12 Előzmény Sz. Péter
A valóságban az országok kétharmada a BRICS országokhoz csatlakozik és nem Amerika mögött sorakozik fel. A viszonylagos jólét, ami persze csak kizárólag anyagi értelemben igaz még talán, -mert erkölcsileg és szellemileg egyáltalán nem- csak azért van, mert a nyugati világ több száz éve kíméletlenül rabolja ki a világ többi részét.
offtopic
Sz. Péter jún. 27. 18:16:07 Előzmény korpetike
A valóságban mégis inkább ebbe a megrothadt országba/életszínvonalba vágynak többen mint egy Oroszországba, Kínába, vagy Észak-Koreába.
korpetike jún. 27. 17:33:45
A film ötlete jó, de sajnos ebből is igazi amerikai propagandafilmet csináltak. A szabad és boldog nyugat, amely mindig a szabadságért és a joért harcol... Hát persze véletlen sem az erőforrások kellenek nekik... Ezek a filmek már elég nevetségesek annak tükrében, hogy a valóság pont az, hogy amerika a világ legfőbb agresszora és egy megrothadt kizsákmányoló nagyhatalom.
5/10
New-man jún. 25. 23:28:23 5/10
Az előzetes alapján jobbat vártam!
4/10
Sobieski jún. 23. 22:03:10 4/10
Magamfajta thriller/akciófilm-mániásoknak pokolian vontatott és unalmas, Gerard Butler szintű zseninek óvodán aluli feladat. Nesze nektek egy kis bomba, aztán ámuljatok.
7/10
vki69 jún. 22. 20:32:21 7/10
1x nézhető rendesen megcsinált akciófilm. Szóval idézgetni nem fogunk belöle. Nem b-kategóriás.