Álom és szerelem: Katie Fforde - Amnézia

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Wachgeküsst
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 90 perc, 2019

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Amikor Maggie és az apja, George részére határozatot kézbesítenek, amelyben felszólítják őket - szerződésüket felmondják, azaz a Plymouthban, a kikötői mólónál lévő gyönyörű otthonukat, valamint az ugyanabban az épületben lévő turistairodájukat, el kell hagyniuk, ez számukra kész katasztrófa.

Bostonban Maggie felkeresi a bérbeadójukat, Christ, és kérdőre vonja. A találkozó eléggé viharosra sikeredik, szó-szót követ, és Maggie viharos távozásakor elüti az eléje lépő arrogáns férfit. Az ütközés következtében a férfi enyhe agyrázkódást szenved, aminek a következménye: emlékezetkiesés. Chris éppen Maggie-t kéri meg, hogy segítsen neki, gondoskodjon róla, amíg fel nem épül az amnéziából. Maggie közben egyfolytában aggódik a szeretetre méltó, de kissé különc apjáért, George-ért, aki kétségbeesetten védekezik, küzd a fenyegető kilakoltatás ellen.

A ház az élete. Azonkívül pedig a közelben fekvő turistairoda, a Mayflower biztosítja számára az egzisztenciáját. Évek óta itt kezdi George az igen eredeti városvezető túráit. Maggie mindent megpróbál, hogy sikerüljön Chrisszel új bérleti szerződést kötnie. Ebben segít neki az a tény, hogy az ellenszenves bérbeadó, Chris az elesése után elveszítette az emlékezetét, ez adhat a nő számára talán valami reményt, vagy bizonyos esélyt.

Ugyanis a férfi nem csak azt felejtette el, hogy Maggie-vel milyen hevesen összevesztek, hajba kaptak -, hanem azt is elfelejtette Chris, ő valójában egy ellenszenves, akadékoskodó figura. Egyszerre barátságos, udvarias férfi, sőt nagyon sármos férfi lesz. A kulcs Chris emlékezetének visszanyerésére, gyógyulására a múltban történt érzelmi események szolgálhatnak. Tehát pont ilyeneket kellene felkutatni.

Maggie ott marad Chris mellet - a férfi kívánságára -, ugyanis egyedül a nő az, akit az új életében legrégebb óta ismer. Tehát akár tetszik, akár nem, egyedül Maggie kísérheti el erre az időutazásra, a gyökerei felkutatására, ami Chris számára egyszerűen régmúltnak tűnik. Eljutnak, Maggie szeszélyes anyjához, Irishez, aki udvariasan fogadja mindkettőjüket az ökofarmján, bár közben kiderül, hogy Chris az üzlettársával, Paullal a bátyját, Kyle-t és barátait rábeszélte egy kockázatos pénzbefektetésre és ezzel mindkettőjüket anyagi csődbe juttatta.

Maggie egyre nagyobb nyomás alá kerül, hogy így vagy úgy, de bármikor kiderülhet a kettős játéka. És ahogy beleszeret az „új” Chrisbe, fogalma sincs, hogy vajon majd nem a régit kapja-e vissza…

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Andykeee 2023 aug. 31. - 08:00:25
Elkéne dönteni melyik az igazi (eredeti) pokolba a Dáviddal című film! Elég zavaró, ha ugyan azon a címen 2 különböző történetet találok! Oda kéne kicsit figyelni erre!
Halkan megjegyzem Ez NEM az eredeti történet, hanem az alábbi linken található! Ennek a történetnek a címe Amnézia!
https://port.hu/adatlap/film/tv/alom-es-szerelem-katie-fforde-pokolba-daviddel-katie-fforde-collection/movie-205776
Andykeee 2023 aug. 06. - 03:49:37
Szia, 2 hibát követtél el :(
1 A magyar címe nem megfelelő fordítás! a pontos az lenne, hogy "Csókra ébredve", de még az Amnézia is jobb, mint amit te megadtál címnek :(
2. már megint a teljese történetet írod le, ami nem javasolt sosem, minden alkalommal elég, ha csak egy részletet írsz le, mert igy érdekes lehet mindenki számára, de ha már előre leírod akkor kevésbé lesz érdekes a történet hiszen mindenki tudja a végét.

itt a rövid verzió:
Maggie Bradford és apja, George Plymouth-ban élnek, egy csendes kis házban. Egy nap váratlanul felszólítást kapnak, miszerint egy rövid időn belül el kell hagyniuk a házat, ahová Maggie apját rengeteg emlék fűzi. A lány úgy dönt, hogy felkeresi az illetékes ügyintéző Chris Lennont, és megpróbálja megakadályozni a kilakoltatásukat. A találkozás nem várt fordulatokat hoz a lány életébe....