Lowry asszony és a fia

Bakancslistához adom
Mrs. Lowry & Son
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol történelmi dráma, életrajzi film, 91 perc, 2019

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A brit festő, L.S. Lowry a hatalmaskodó anyjával, Elizabethel élt annak 1939-ben bekövetkezett haláláig. Az ágyhoz kötött, keserűséggel teli asszony már belefáradt abba, hogy lebeszélje a művészi ambícióiról. Lowry albérleti díjak beszedésével tölti napjait, esténként pedig művészeti képzésre jár, és a kora reggeli órákban fest. A kezdeteitől követhetjük figyelemmel pályafutását, amelynek az egyetlen akadálya a kevély anyja. Miatta ragadott ecsetet, hogy létrehozzon bármit, ami boldoggá teszi.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Elizabeth Lowry
L S Lowry
Mr. Stanhope
Mrs. Stanhope

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex 2020 szept. 22. - 18:00:41 7/10
Nem igazán lehet tudni, hogy Lowry asszony és a fia között valóban így zajlottak-e az események. Az viszont biztos, hogy egy csalódott, nagyravágyó, kevély asszony, nagyjából így viselkedik. Ugyanezt mondanám az anya szoknyája mellé ragadt agglegényekről, akik kizárólag egy nőnek – anyukának – szeretnének tökéletesen megfelelni egész életükben.
Talán nem is véletlen, hogy L. S. Lowry festményein jelentéktelen és jellegtelen pálcikaemberek tömegei téblábolnak, vagy ácsorognak a ködös Albion gyermeki egyszerűséggel megfestett épületei között. (Egészen más kérdés, hogy a legtöbb képnek mégis egyedi, szinte különleges hangulata van.) Maga a film többnyire idegesített. Egyrészt a festőt alakító színész túl idős volt középkorúnak, másrészt az ágyhoz kötött mama stílusa sikerült szörnyen nyomasztóra. Mégis kénytelen leszek hetest adni, mert szeretem az élethű, életszerű filmeket.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu