Mesék a hullaházból

Bakancslistához adom
The Mortuary Collection
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai fantasy, horror, 108 perc, 2019

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Az idős, kissé rémisztő temetkezési vállalkozóhoz egy napon váratlan vendég érkezik, egy fiatal lány szeretne munkát vállalni nála. Amíg körbevezeti új segédjét a vérfagyasztó épületben, a férfi elképesztő történeteket mesél azokról az elhunytakról, akik hozzá kerültek. Talán a lány története lesz a következő…
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
The Cortez 2022 ápr. 06. - 21:38:01 5/10
Közepes horrorantológia, ami a Mesék a kriptábólra hajaz. A keretsztori fokozatosan növeli a feszültséget, egy jókora fordulatot tartalmaz, majd hihetetlenül nevetségesen zárul – az utsó kábé 5 perc konkrétan vércikire sikeredett. A főhelyszínéül szolgáló horrorpecó hatásos, Clancy Brown pedig végig groteszkül fest benne, mivel ijesztő ugyan, de rohadtul röhejes is mellette.
A rövid bevezető rész lassan építkezik, aztán egy őrült, egyben vicces lezárást kap. A második történet egy olyan egyetemista csávóról szól, aki balfék feminista-manginista szövegekkel próbál pinát szerezni magának, miközben magasról szarik a hangoztatott ideológiára. A cselekmény ott indul be igazán, hogy az egyik egyéjszakás baszásának csúnya következményei lesznek. Innentől kezdve úgy tűnhet, hogy ez a felvonás egy, aContractedhoz hasonló nemi betegség-horror, ám hamar kiderül, hogy egy másmilyen, sokkal betegebb, abszurdabb biohorrorról van szó.
A harmadik epizód a házasság intézményéről mond el egy rémmesét. Az egész az undorítónak, a bizarrnak, a groteszknek, továbbá a szürreálisnak a keveréke. A befejezésében a vizualitás terén látni némi kreativitást, igaz ott is befigyel nem kevés gagyizás.
Az utolsó nem más, mint a rendező The Babysitter Murders című rövidfilmje. Az alkotás a Halloween előtt tiszteleg, csak 1000-szer sötétebb, baljósabb a hangulata + a látványvilága.
A komplett mozira jellemző a zöld színezés-szűrőzés, valamint a nem túl igényes CGI.
5/10
nonus77 2022 jan. 22. - 12:09:35 5/10
Ennél unalmasabb sztorikat, már csak egy döglött légy tudna kitalálni. Horror hangulat helyett, inkább csak undorító jelenetek vannak benne, kár érte.
8/10
sorozatneked.hu 2021 szept. 24. - 21:55:54 8/10
8/10

Nagyon kellemes csalódás volt számomra, régen kötött le horror anotológia ennyire. Csattanós történetek, szép fényképezés, minden. Érdemes megnézni, ha szeretted a Mesék a kriptából sorozatot.
7/10
Gaddemon 2021 jún. 20. - 21:11:12 7/10
Nekem tetszett :)