A Majomember

Bakancslistához adom
Monkey Man
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 113 perc, 2024

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Az Oscar-jelölt Dev Patel (Oroszlán, Gettómilliomos) ezzel a lenyűgöző akcióthrillerrel mutatkozik be rendezőként, amellett, hogy ő alakítja a címszereplőt, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik szisztematikusan sanyargatják a szegényeket és a kiszolgáltatottakat.

A filmet a majomfejű és majomfarkú Hanumán legendája ihlette, aki az erő és a bátorság megtestesítője. Patel alakítja a névtelen, csak kölyökként emlegetett fiatalembert, aki sanyarú életét egy titkos harcos klubban tengeti, ahol estéről estére gorillamaszkot viselve véresre vereti magát a népszerűbb harcosokkal. Sok esztendőn át fojtja el dühét, mígnem megtalálja a módját, hogyan furakodjon be a város bűnös elitjének tagjai közé. Amikor feltör benne egy gyermekkori trauma, rejtélyes módon megsebesült kezei szinte önálló életre kelve megtorló hadjáratba kezdenek azok ellen, akik mindent elvettek tőle…

Az izgalmas és látványos harci és üldözős jelenetekkel megspékelt Majomember Patel eredeti története alapján készült, a forgatókönyvet pedig Paul Angunawela és John Collee (Kapitány és katona: a világ túlsó oldalán) közreműködésével írta.
Bemutató dátuma: 2024. április 4. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Mbappe ápr. 25. 06:54:14 1/10 Előzmény itsme1
Lehet, hogy elfogadóbbak, mint te, és nem erre vannak kihegyezve? 👌 Hanem a lopott ötletet, béna bunyókat, és a rossz minőséget pontozták. 🤷‍♂️
7/10
itsme1 ápr. 24. 16:57:37 7/10
Úgy látszik, Dev Patel megunta, hogy folyton a Marigold Hotel portása legyen, és rendezett magának egy indiai John Wick filmet. Nem volt olyan rossz, mint ahogy azt sokan írják, de hát ízlések és pofonok, ugye... Van aki, ceruzával gyilkol, míg mások tálcával. A spirituális részek kissé vontatottra sikerültek, de így sem unalmas.
(Csodálom, hogy az egycsillagosok közül még senki nem fikázta az LMBTQ, száris szamurájokat.)
1/10
Mbappe ápr. 24. 14:00:17 1/10
Hulladék film.
4/10
NN1532 ápr. 22. 22:50:38 4/10
Ez a film simán unalmas. A verekedések érdektelenül korreografáltak, ezért folyton rángatják a kamerát, nehogy ez kiderüljön. Kegyetlennek kegyetlen, de ez kevés a 2 órához.
4/10
Pimpalini ápr. 18. 15:11:16 4/10
Lehetett volna jó film is, sőt, úgy általában érdekelt, hogy milyen egy alapvetően teljesen indiai akciófilm (még akkor is, ha elvileg amerikai).
Viszont néhány dolgot nem értek...

SPOILER
miért kell manapság már majd minden hollywoodi filmbe beleerőltetni az LMBTQXYZ-vonalat?
Szerintem mindenki tudja, hogy van ilyen jelenség, de miért kell az embernek ezt nézni?
A politikai felütésről már nem is szólok...
SPOILER VÉGE

Egyébként egy igazi, véres bosszúfilmről van szó, ahol vannak jól eltalált karakterek,a leszámolások kegyetlenek, illetve az indiai miliő különlegesnek, egzotikusnak hat.

Bizonyos jelenetek a zenével együtt jók lettek, az akciók is véresek, de a "kvótaszemlélet"(LMBTQ) erőltetése miatt összességében nem élvezhető, legalábbis számomra nem.
7/10
Pajácska ápr. 18. 08:24:12 7/10 Előzmény Eszbat
Ha ennyire nem tetszett, akkor minek ülted végig? Egyébként meg vannak erre oldalak, ahol tájékozódhatsz a filmről, mielőtt jegyet váltanál rá. Nem védem a filmet, mert nekem sem tartozik a kedvenceim közé, de nem rántok rögtön kardot. Elég egy "lehetett volna jobbat is kihozni belőle" vagy egyszerűen csak" nekem nem tetszett" hozzászólást írni. A pontozással meg még jobban kifejezheted a véleményed. Sokan úgy is csak azt nézik, hogy hány pontot kapott egy film és az alapján döntenek, hogy nézik vagy nem nézik. Én, nem tartozom közéjük. Ha mód van rá, akkor rákeresek minden fórumon, oldalon és a hivatalos kritikákat elolvasva, esetleg a bemutatókat végignézve döntök egy film mellett. Javaslom, te is tégy így és akkor kevesebb meglepetésben lesz részed. :)
3/10
New-man ápr. 16. 10:03:10 3/10
Az indiai Jason Statham…, szórakozásból egyszer nézhető.
10/10
Ildikó Nóra ápr. 14. 17:48:56 10/10
A filmet érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó, nekem tetszett, végig izgalmas, érdekes. Dev P-nek ez a szerep is jól állt, illett hozzá a szerep, kellemes meglepetés volt, mint rendező. A történet, a helyszínek, a szereposztás, a filmzene, a film hangulata, a szinkron is tetszett. (A John W. film nem jut. az eszembe a film nézése közben.)
Eszbat ápr. 14. 12:41:46
Én rám nem mondható, hogy válógatós vagyok, de ez kritikán aluli volt. Végigszenvedtük, de többen kimentek a film felénél. Ilyet még nem láttam, hogy felálljanak a nézők film közben. Ezek szerint nem csak mi láttuk ennyire gyötrelmesnek. Jelemző szavak amik eszembe jutottak a film alatt: szánalmas, unalmas, fájdalmas, vontatott, gyenge, látványtalan, idegesítő, fárasztó, stb. Én még ilyet nem éreztem egy filmnél sem. Csak azért néztem végig mert nem hittem el, hogy ilyen létezik. Felháborító, hogy hogy engedik műsorra tűzni. És azzal promózni, hogy John Wick hez hasonlítják. Sértő egy lapon említeni a kettőt. Már azon godolkodom, hogy lehet feljelenteni a mozitársaságot, beperelni, hogy adják vissza a jegy árát plusz kártérítést mivel rabolták az időnket.
1/10
Zsolder1982 ápr. 14. 10:17:42 1/10
Ez egy nagy csalódás volt! Magyarán szólva egy kalap szar!
5/10
Cron ápr. 07. 06:22:29 5/10
Ez John Wick volt, bollywoodi feldolgozásban. Egyszer nézhető, de az eredetihez azért minőségben nem hasonlítható.
Xxy92 ápr. 02. 16:55:46
ez a film gyakorlatilag teljes mértékben indiai: a rendező, a forgatókönyvíró, a színészek, a producerek, a stábtagok, na meg a forgatási helyszínek - sokkal inkább indiai alkotás, mint amerikai, még ha a pénz egy részét az USA biztosította is.