Nimona

Bakancslistához adom
amerikai animációs kalandfilm, 2022

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
capt.nemo 2023 aug. 08. - 15:21:26
hát még jó hogy egy 4 évesnek "csak szerelem" mivel nincs fogalma a szexualitásról (jóesetben) naívul ártatlan (mondhatni infantilis), de azért ugye nekem nem akarod azt bemesélni, hogy a valóvilágban ha két férfi "szerelmes" egymásba, az tisztán plátói kapcsolatról szól..?
nem tudom mi "mindent hoznak magukkal", de igen, rendkívül fogékonyak, és ezt kihasználva a felnőttek attól való félelmükben, nehogy még homofóbok legyenek, elrontják őket, és a tiszta gyermeki mesevilágukba berondítanak... hogy miért nem nőhetnek fel úgy, mint eddig, homolamúrtól mentesen? miért kell ezzel traktálni őket már 14-16 éves koruk előtt?? hát nem ráérnek eldönteni akkor, mi a preferenciájuk? miért kell előre érzékenyíteni még a védtelenül legérzékenyebbeket is, pláne ha állítólag hozzák magukkal az elfogulatlanságot? (ámbár én nem emlékszem hogy anno valaha is papás-papást játszottunk volna.)

és nem válaszoltál arra, konkrétan hogyan kellene azt érteni, hogy valaki nem élheti ki szabadon állati énjét..?? és ezért megbélyegzik, kirekesztik..

off:
pfuúú.. nincs már kedvem leírni 100adjára szépen és következetesen, mert valamelyik nyomi úgyis mindig kimoderáltatja, aki találva érzi magát.. de utoljára: egy dolog hogy vannak a természetestől eltérő szexuális orientáltságú emberek, nyugaton a francot se érdekli már ki kivel és hogyan csinálja, már a mostani tiniknél is már szinte ez normális és trendi, dől rájuk a netflixen, a neten, mindenhonnan az ilyen tartalom.. homo/bi/akármi.. akkor ki üldözi még őket annyira? talán az 5 évesek? mert a gonosz heteroszülők beléjük plántálják a félelmeiket?...

és egy egész más dolog amikor ezt az egészet felülről tolják, propagálják, álságos módon és általánossá akarják tenni, tömeges agymosással. hogy miért jó ez és miért száll fel mindenki erre a szivárvány-úthengerre, én nem értem. persze azt megértem hogy a homik felszállnak rá, mert amíg kisebbségben vannak, addig valahol mélyen zavarja a lelkiismeretüket hogy a többség kissé esetleg furán néz rájuk. (mert ugyan én tökre el tudom fogadni hogy vannak akiknek ez jön be, mégsem sem tudok nem érezni némi undort, ha két fértfit látok csókolózni.. de csinálják csak!.. áldásom rájuk, csak ne akarják már hogy én is csináljam. ebben áll csak az elutasításom.) no de abban mi a ráció?, hogy a világ jobbmódú nyugatibb fele fogy, a szegényebb meg egyre csak szaporodik, úgy, hogy 10millárd alatt már egész biztos nem áll meg a népesség; az eliteket zavarja hogy a sokaság feléli az egyre fogyó erőforrásokat, és nem akarják hogy szaporodjuk. de hogy miért nem a világ szaporábbik felét mossák szivárványosra?? miért jó az, hogy az egyébként is fogyó fehérember, aki már elve azért sem vállal felelősen több gyereket, mert olyanokat kell befogadnia és eltartania az adójából, akik viszont nem tanulnak, nem dolgoznak, hanem csak szaporodnak és sokszor a homoszexualitást se akceptálják.. de azért biztos ami biztos, legyenek még szivárványos is a fehérje, az a tuti! lehetőleg már óvodásan predesztinálva, a lányokat meg oktassuk elve análra.. érted?? ettől lesz megmentve az amúgyis hanyatló világ? erre sosincs válasz, csak hogy homofób rasszista maradi és náci vagyok és törlik.

persze ez a mese mentes mindettől, mert tökjól megvan animálva és poénos is, én is imádtam az őrült kiscsajt, épp csak a netflix valahogy (tökvéletlenül) rosszul sorolta be. én meg fullhülye vagyok (az InuYashát sem ismerem) és nem megy át a mélypszichológia, meg ez a random állatkodás,.. és hogy mi baj újabban a heteroszerelemmel a mesékben, hogy homo változatban lehet csak visszaadni..
8/10
Zsolti-kun 2023 aug. 08. - 08:09:58 8/10 Előzmény capt.nemo
Gyermekvédelmisként mondom, hogy pont a meleg szál beleférne 12+ kategóriába. Egy 4 éves is megérti, hogy az csak szerelem és neki is van egy saját útja. Ez saját tapasztalat is, mert konkrétan rákérdezett egy gyerek és senki nem beszélt ilyenről. A gyerekek fogékonyak és mindent hoznak magukkal, amíg a felnőttek nagy félelemként el nem rontják őket. Nekem minden mással rezeg a léc a filmből, kissé "Horrorra akadva" stílusra hajaz. Talán el is túlozták, de ettől eltekintve nekem tetszett.
Ha nem jött át például a felnőttek félelmeire alapuló előítéletes gonoszság, akkor nincs miről beszélni. Illetve a fiatal lény ettől kattan be kissé és megutálja az embereket, ez színtiszta pszihológia. Amit szintén érteni kell. De végül jó útra tér és nagyon hasonlít InuYashá-ra. Emellett ismétlem, hogy ez egy könyvből készült és a Netflix sorolta be rosszul. Ami az én csőrömet is piszkálja amúgy. De a film önmagában tetszett, mert az semmiről sem tehet. Úgy látom, hogy semmi nem jött át.
capt.nemo 2023 aug. 07. - 21:21:31
ha szerinted a melegtéma olyannyira visszafogott és szolid, hogy bátran a gyerekek arcába lehet tolni (lásd Lightyear, Fura világ) akkor miért lett annyira fontos egyáltalán bele passzírozni ezt??
capt.nemo 2023 aug. 07. - 21:00:18 Előzmény Zsolti-kun
mégis minek kellene szerinted még látszódni azon kívül, hogy két pali gerjed egymásra és lamúrozik? vagy netalán épp azért nem látszódik több, hogy lényegében meseként besorolva a gyerekeket is becélozzák vele??
és még is mi az az elképesztően mély történet, amit emlegetsz? az hogy a jó benne gonoszkodó édi-bédi üldözött kiscsaj, a rossz meg az álszent képmutató hatalom? mit akar ez jelenteni? és mégis ugyan ki akadályozza meg bárkit abban, hogy állatnak képzelje magát?? vagy mégis hogy kellene ezt az üzenetet dekódolni?
elég szomorú hogy a minőségi animációt, tehetséget, pénzt, humort és az egyébként valós emberi érzelmeket is arra használják fel és ki, hogy ez a öngyilkos szivárvány-dzsihád tovább hódítson szakmányban.

( amúgy az erőszak a mesék vele járója egy bizonyos szintig, amit megint nem lépett át ez a flm. de a homoszexualitás nem igazán jellemzi a romlatlan tiszta gyermeki mesevilágot. se a dolgok összezagyválása férfi-nő, és hogy a jó a rossz és rossz a jó. legalább is a közelmúltig nem..
ja,. és hogy melyik lyuk, mire való..:
https://twitter.com/TheFamousArtBR/status/1683546014433550357
nem ráérnek ezek megtanulására ha már elég nagyok? miért lett olyan fontos most már a gyerekeket is ilyenekkel traktálni???? )
8/10
Zsolti-kun 2023 aug. 07. - 10:18:52 8/10 Előzmény capt.nemo
Ez egy ifjúsági sci-fi képregényen alapuló film, nem mese. Egyedül a Netflix tehet arról, hogy hová sorolta. Tényleg nem gyerekeknek való amúgy. De pont nem a melegek miatt, mert semmi sem látható. Ha a melegeket vesszük alapul, akkor Shrek-nél a szamár és a sárkány kapcsolata már súlyosan mérgező volna. Az erőszak és a groteszk humor miatt nyugodtan be lehet jelenteni az NMHH-nál.
8/10
Zsolti-kun 2023 aug. 07. - 10:11:22 8/10
Rettentően egyedi modern animáció több erőszakos harccal, több felnőtt momentummal, groteszk humorvilággal, nagyon mély történettel, és meleg szereplőkkel a középpontban. A Netflix eszement alacsony besorolása helyett én inkább 16-os karika figyelembevételével ajánlanám. Nem szokványos családi animáció, inkább a tinikor közepétől ajánlott. De onnan nagyon is! :-)
8/10
Istvan010 2023 aug. 04. - 10:53:09 8/10
A film nekem tetszett, az üzenete jó, a sztori is megfelelő. A sztoriban sok a klisé, de nekem speciel nem volt ez zavaró.
10/10
AngelTimi88 2023 júl. 10. - 23:34:26 10/10
✨🌟Imádtam.. a humorát, a szereplőket,a látvány világot, az újdonságokat...mindent. Többször nézős favorit lesz úgy érzem. Szórakoztató és lovagikor a modern jövőben mix nagyon bejött. Igen tudom... Engem is zavart az erőltetett divatszál, de próbálom nem azt nézni összességében. Túl sok minden jó volt benne, hogy csak úgy amiatt leírjuk szerintem.🌟✨
10/10
AngelTimi88 2023 júl. 10. - 23:23:26 10/10 Előzmény RigbyTheMad
Tökéletesen egyetértek 🤗
offtopic
capt.nemo 2023 júl. 04. - 14:34:32 Előzmény LanyUs
minden sorozatba filmbe kötelező elem a valami lmbtq vagy woke nyomorúságot bele passzírozni ha kell ha nem, anélkül nem mehet gyártásba egy forgatókönyv.. ez most kezd begyűrűzni a mesefilmekbe, mesekönyvekbe, stb.. és ha ez neked nem tetszik, akkor automatikusan egy fideszbirka vagy akinek kimosták az agyát, és kimoderál(tat)nak... mert nem ám azt veszik észre hogy a fidesz nélkül is pont ez a véleményünk, és hogy épp az ő agyuk lett kimosva a fenti maszlagokkal, ezért nekik már ez a természetes norma.. azt sem értik, hogy nem azzal van bajunk, ki kivel nyomul, vagy mi preferenciája, hanem ezzel az erőszakos térítéssel, hogy a csapból is ez folyik és már egyre inkább gyerekeket veszik célba (lásd a pride children ünnepségek stb), és mindent a saját ízlésükre ferdítsenek, és hiába jönnek azzal, hogy egy kisgyermeknek fel sem tűnik ez.. egy kicsi hamarosan nagyobb lesz, aztán meg tini, és igenis fel fog tűnni neki, akár tudatosan, akár tudattalanul, de pont ez nekik a lényég: hogy már éretlen korban megfertőződjenek abnormálissal. a fiataloknál meg (amikor hormonok amúgy is dolgozni kezdenek) mint valami fene nagy trendi liberális eszmeiségként csapódik le, nem sejtik, hogy áldozataik egy a háttérből generált degeneratív dolognak, és tisztára lúgköves az agyuk mert ebben a szivárványos-szívecskés mosógépben nőttek fel, és azt hiszik mennyivel felette állnak azoknak, akiket ők maradi kövületeknek látnak... na persze..
1/10
offtopic
LanyUs 2023 júl. 04. - 09:22:49 1/10 Előzmény RigbyTheMad
Elég nagy baj, ha nem érted...
1/10
offtopic
LanyUs 2023 júl. 04. - 09:22:12 1/10
Szerencsére vannak korrekt fórumtársak, akik gondolnak a gyerekekre és figyelmeztetnek! Köszönet Nekik! Nem is értem miért kell állandóan erőltetni ezt az egészet... Felnőttem "normális" Törpillán és Törpapán... Eszement, ami a világban folyik...
1/10
ef 2023 júl. 04. - 09:08:18 1/10
gyenge lmbtqp propaganda
9/10
IamTwo 2023 júl. 03. - 08:18:15 9/10
Pörgős sztori, kissé szokatlan képi világ. Kicsit talán szürreális.
Kb a ParaNorman óta az első animációs film, ami (számomra) kitűnik a tömegből.
9/10
IamTwo 2023 júl. 03. - 08:17:47 9/10 Előzmény Palex
mert így írta meg az író, azért.
1/10
Palex 2023 júl. 02. - 19:59:46 1/10
Tök jó kis film
Lenne
De miért kell ezt LMBTQ kampányként tálalni?
Korhatár kéne rá emiatt.
10/10
RigbyTheMad 2023 júl. 01. - 21:58:12 10/10
Minden szempontból tökéletes. Vicces, érzelmes, kiváló. Ilyen animációk hiányoznak nagyon. Eltalálták a karaktereket. Mindenkinek ajánlom. Két dolog amiért a Fideszesek nem fogják megnézni (DE megfogják úgyis :D ) Elsőnek, hogy az író aki kitalálta transznemű. A második pedig van benne egy meleg szál. Nem is értem miért zavarja ez a kormányt meg az embereket...