A tengeri farkas hadművelet

Bakancslistához adom
Operation Seawolf
amerikai thriller, 2022

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Race Ingram parancsnok
Hans Kessler kapitány

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Macska33 febr. 09. 23:50:09
A folyosón a sorakozó a Halál ötven órája c. film hasonló jelenét egy az egyben másolta le. Kessler = Hessler, elégedetlen a fiatal legénységgel a parancsnok, induló éneklése labdobogás kísérettel stb. A Panzerlied azért nagyobbat ütött.
4/10
nefefe jan. 15. 07:28:00 4/10
Szeretem a háborús filmeket, főleg ha valamilyen valóságalapja is van a történetnek. Biztosan voltak hasonló tervek a német hadvezetésben, de a megvalósításuk már más kérdés. Ebben a filmben annyi volt az anomália, hogy gyakorlatilag elrontotta a filmértékét. --- spoiler --- Kezdjük az elején. Az I. vh.-ban egy német tengeralattjárót (későbbiekben csak TA) találat ér és süllyed. A kapitány kiadja a parancsot, hogy hajót elhagyni. Igen ám, de a hajó már jó mélyen jár. Hogyan? Ezen a hajón szolgál helyettesként a fiatal (talán huszonéves) Kessler, akiből a II. vh. híres TA. pk.-a lesz. Számoljunk: 1918 – 1945 – 27 év. Tényleg a 65 éves Lundgren volt a legmegfelelőbb erre a feladatra? Arról nem is beszélve, hogy az ő közel két méteres magasságával nehezen létezett volna TA. pk.-ként. Vált a kép, ugrás az időben, Kesslert behívatják a PK.-ságra. A náci tisztek tényleg ilyen slamposan (borotválatlanul, hanyag öltözékben, laza testtartással) jelentek meg? Nem hiszem. A tengeren, bevetés közben, az amerikai hadihajók közelében nagy zajjal, énekelve – tehát hangosan – vannak. Egy bevetésen levő TA.-n nem az a szabály, hogy a legnagyobb csendben kell lenni, hogy az ellenséges szonárok ne szúrják ki a TA.-t? Az amerikai hadihajónak fekete pk.-a van. Szerintem ez sem volt nagyon elterjedt a II. vh. idején az amerikai hadseregben – bár biztos volt rá példa. De jól illett a náci fajellenes propaganda ellensúlyozására. A vége volt a legfurcsább. Amikor Kessler megkapja az első üzenetet – Hitler halálát – már le kellett volna fújni az akciót. Nem tette meg. A második üzenetet – ami már utasítja az akció abbahagyására – is figyelmen kívül hagyja. Ilyen valóban megtörténhetett a szálkát nyelt náci hadseregben? A végén az amerikai hajó mire várt? Mert még tökörésztek kicsit, amire lőni kezdtek. --- spoiler vége --- Szóval a hitelesség hiánya nagymértékben rontotta a film nézhetőségét, pedig az alaptörténet nem volt rossz. Sok volt az elmismásolt részlet, nagyvonalúan átsiklottak dolgokon, nem törődtek a történelmi realisztikával. A rendezőnek még tanulnia kell, ha ilyen témájú filmeket akar forgatni… Gyenge közepes, egyszer meg lehet nézni.
2/10
Pagalu jan. 13. 13:19:44 2/10
Az elején egy süllyedő első világháborús tengeralattjáró parancsnok kiadja az ukázt, hogy "hajót elhagyni!". Nos ez mission impassible. Azaz Kessler főszereplésével kb. 2 perces film lenne. Másik oltári baromság: a második világháborúban olyan nem létezett, hogy színesbőrű férfi lett volna egy amerikai romboló parancsnoka! Úgyhogy kettes alá.
4/10
InteriorLulu 2023 máj. 13. - 00:58:54 4/10
A második világháború utolsó napjaiban Németország, kétségbeesetten keresve az utolsó lehetőséget, hogy legyőzze a szövetséges hatalmakat, összeszedi haditengerészetetének megmaradt tengeralattjáróit egy utolsó küldetésre, New York partjai mellől rakétákkal lerombolni a várost.

Még ha a valóságban semmi ilyesmi nem is történt, az alapsztori, benne a német tengeralattjáró-parancsnok (Lundgren) legalább valamennyire árnyalt karakterével még nem lenne annyira rossz, de a forgatókönyvtől kezdve az apró részletekig minden más az - egy minden ízében erősen low budget zsékategória.
Frank Grillón csodálkozom, ő mostanában ennél jóval színvonalasabb filmekben szerepel.