Peter von Kant

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmdráma, 85 perc, 2022

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A film a német író, kultrendező, Rainer Werner Fassbinder kultikus színdarabjának, valamint a belőle készült, Petra von Kant keserű könnyei című alkotásának feldolgozása. Peter Von Kant a sikeres, híres rendező az asszisztensével él, akit rendszeresen megaláz. Egy nap a nagyszerű színésznő, Sidonie bemutatja egy jóképű, szerény anyagi hátterű fiatalembernek, akibe beleszeret. Felajánlja, hogy segít neki betörni a mozi világába.

A kultrendező Francois Ozon (Swimming Pool, 8 nő, A házban, Frantz, Dupla szerető, Isten kegyelméből) filmjének világpremierje a világ egyik legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, a Peter Von Kant továbbá nyitófilmje is volt a fesztiválnak. Ozon nem először nyúl a remek kultrendező, Rainer Werner Fassbinder munkásságához (Vízcseppek a forró kövön). A film főszereplőjét, Denis Ménochet korábban olyan filmekben láthattuk, mint A Francia Kiadás, az Assassin’s Creed és a Becstelen brigantyk. Mellette feltűnik a filmben a kétszeres Oscar-jelölt világsztár, Isabelle Adjani (Nosferatu, a vámpír, Adéle H. története, Camille Claudel, Metró), valamint Fassbinder színésznője, Hanna Schygulla (Minden rendben ment, A másik oldalon, Maria Braun házassága, Lili Marleen, Berlin, Alexanderplatz, Werckmeister harmóniák).
Bemutató dátuma: 2022. szeptember 29. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Szereplők

Peter von Kant
Rosemarie von Kant

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Péterrrrrr 2023 nov. 16. - 17:15:24 Előzmény kistroglodita
Most képzeld el - és számolj utána -, hogy mennyi, de mennyi film van, amiben csak heteroszexuálisokról van szó! Nézd azokat, van miből válogatni!
kistroglodita 2022 okt. 04. - 14:19:18
Elég beteg ez a borító. Ha egy korosodó férfi egy tinilányt ölelne így át, szerintem kiverné a biztosítékot a heteróknál. Úgy látszik, a homoszexuálisoknak mások az erkölcsi normái.
kistroglodita 2022 okt. 02. - 21:34:42 Előzmény joshiethevil
Nem kötelező minden filmben benne lenniük se.
joshiethevil 2022 okt. 02. - 19:04:01 Előzmény kistroglodita
Nem kotelezo megnezned...
kistroglodita 2022 okt. 02. - 12:50:09
Készülnek ma még filmek, amikben nincs homárság? Kezd már uncsi lenni...