Film

Professor Marston & the Wonder Women

2017
    • eny
    • eny
    • eny

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Dr. William Moulton Marston
Elizabeth Marston
Charles Guyette
Olive Byrne
Dorothy Roubicek

Vélemény:

március 02. 23:58:07
március 02. 23:58:07

Egynek elment ez a film. Senki ne akciófilmet várjon, ez egy életrajzi/kortörténeti film. Kár hogy mindenki csak azt az "egy" részét látja meg benne. Pedig van itt sok utalás is hogy annak idején milyen volt a nõk élete, vagyis hogy milyen nem volt. Mert nem volt joguk semmihez, és mindenben kevesebbet értek mint egy férfi. Csak egy részt had emeljek ki mikor a tóparton ülnek és ott van Olive võlegénye: kiderül hogy nem szerelmesek egymásba, az elsõ fiú aki leszólította eljegyezte kb. lefoglalta magának Olive-ot, akinek ez után nincs más választása mint hozzámenni a fiúhoz, mert egyébként szégyent hoz magára, a fiúra, a fiú családjára stb. és végül a fiú így zárja a beszélgetést "és mivel én leszek a férje megtiltom neki hogy magukkal találkozzon" tehát a nõ birtoklási tárgy volt. Ezzel szemben ott volt Marston prof. aki tisztelte és támogatta a feleségét. Nem nehéz belátni hogy miért vonzó ez bármelyik nõnek még manapság is, de fõleg akkoriban.

Atis88
Nekem úgy jött le hogy miután kirúgták õket, pont csak a 4 fal között csinálták és sehol nem hirdették hogy ilyenek sõt inkább titkolták. Nekem pont az nem fér bele ahogy lebuknak, hogy a szomszéd bejön a házamba csak úgy, mert õ pörköltet fõzött és adni akar. Járkál keresztbe kasul a házban. Vagy valakinél ilyen szomszédok vannak?

Tevepata
Nagyon tetszik amit írsz, csak azt is írd le hogy mi alapján van ez a "normális" értékrend, vagy mit jelent. Õsember nem volt monogám. Utána jöttek mentek a korok, rómaiak, lovagok, földesurak, arisztokraták, házasság de valahogy mindig kikacsintottak a férjurak. Rabszolgával, cselédlánnyal, szeretõvel, kurvával (ugye szeretett kis hazánkban a cselédlányok sorsa se volt fenékig tejfel még az 1900-as években se, kb cselédek és szexrabszolgák voltak, rajtuk élte ki vágyait az úr, neki kellett beavatni a trónörököst a dolgokba stb. Errõl az asszonyság persze tudott de nem zavarta mert az csak "cseléd"). Az hogy a szocializmusban beverték a fejekbe hogy így meg úgy a jó az se hiszem hogy követendõ példa. Mostanra mind kibukik hogy az akkor házasodók sokszor azért álltak össze mert az volt az elvárás, hogy házasság gyerek, de igazán nem mindig voltak szerelmesek. A vallás se jöhet ide, az nem akadályoz senkit a megcsalásban. Papok egyre csak kiderülõ ügyeirõl ne is beszéljünk. A templomba se csak a jó emberek mennek, van ott bûnözõ, nõverõ, megcsaló is, aztán ugyanúgy mosolyog, énekli a zsoltárt mint más.
Persze ne vedd ezt támadásnak azért, én is azt mondom hogy 1+1 legyen. De ez a film nekem pont azt mutatta hogy 3 ember szerelmes volt egymásba, amit tudtak hogy nem helyes de elfogadták hogy ez van és szerették egymást. Szerintem ezzel így nincs gond, az viszont mikor az egyik fél megcsalja a másikat és utána hazamegy mintha semmi nem történt volna na az gyomorforgató.

szavazat: 5/10 február 10. 19:34:14
február 10. 19:34:14

Jaj istenem, de unalmas egy valami ez. Azt hittem kapok egy jó kis eredettörténetet a karakter megalakulásáról én kis naiv. Helyette viszont bõ másfél óra tömény liberális agymosást toltak a képembe. Ezt benéztem rendesen. Lehet el kellett volna olvasni a leírást is mielõtt megnéztem, de már mind 1. Nem kellene a másságot már filmes szinten is népszerûsíteni, ráadásul egy siker képregény karaktert felhasználva. Ez gáz. Mindenki csináljon azt amit akar otthon a 4 fal közt és kész, de ne próbáljuk már úgy beállítani, mintha ez lenne a normális. Amúgy a film 5 pont a 10-bõl, mert legalább a színészek jók voltak benne.

február 10. 18:50:20
február 10. 18:50:20

minden szóval egyetértek

szavazat: 1/10 február 09. 23:56:08
február 09. 23:56:08

Biztos jó film, ha valakit nem zavar ez az aljában dagonyázó hazug erkölcstelenség. Szerencsére én nem ebbõl az alomból származom, úgyhogy nekem ez a film kifejezetten gyomorforgató. Mert el akarja hitetni a hagyományos értékrendû normális emberekrõl, hogy õk abnormálisak és szánalmasan boldogtalanok, bezzeg a gátlástalanok milyen felszabadult boldogságban élhetnének, ha az intoleráns normálisok hagynák õket szabadon lélegezni. Na ja.

szavazat: 6/10 február 08. 15:50:13
február 08. 15:50:13

Megosztó lehet ez a film. Mindenki annyit lát bele, amennyit akar...

6/10

Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás