A kimenekítési projekt

Bakancslistához adom
Hidden Strike
kínai-amerikai akcióthriller, 2023

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Két egykori elitkatonának kell kimenekítenie civileket a fegyverek kereszttüzéből valahol a Közel-Keleten a Halál országútján

Stáblista:

Szereplők

Chris Van Horne
Luo Feng
Owen Paddock

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Ocsisonka 2023 nov. 26. - 08:58:15 7/10
Gyengécske történet, de J.C.-től elvárhatóan látványos akció, bunyós jelenetek, homorral megtűzdelve. Bár a végén a sziklás jelenet eléggé túlzott volt. Egyszer érdemes megnézni.
7/10
TheOldMan 2023 szept. 25. - 16:47:29 7/10
A Mad Max utánérzés kezdésnél kicsit megijedtem, de Jackie Chan koreográfiával élet költözik a filmbe : megjön a látvány és a humor is. Bár Chan is öregszik, kicsit lassabban, de még mindig kreatívan bunyózik és simán lenyomja a mai fiatalok ötlettelen csépeléseit. Szerintem. Mivel nagyon csípem Jackie mestert, viszont, aki nem kedveli vagy tényleg öregnek tartja már, annak ez tényleg csak egy közepes akciófilm. Nekem több : 7/10.
lukenukem 2023 aug. 01. - 23:34:29
külön-külön rendben van a két főszereplő. mindkettőt kedvelem, de itt és most nem működik az, ami annak idején chris tucker-rel működött. cena-nak jól áll a zsoldos szerep, de chan-nek ennyi idősen már kevésbé a bohóckodós akció. főleg, hogy manapság már kiesett hollywood kegyelméből, így főleg csak kínai és kínai koprodukciós filmekben szerepel. amivel nincs baj, mert pl az idegen meglepően jól sikerült. sokkal jobban állt neki a bosszúálló komoly karakter (taken és liam nelson nyomdokain), mint ennyi idősen az akcióhős. a film egyébként igen faék akció, amit némi humor próbál ellensúlyozni. a verbális humort főleg cena hozza, a non-verbális bohóckodást chan. mondjuk ő is képes verbális humorra, de az kevésbé erőssége. és kicsit erőltetettnek érződött a kettejük egy filmben történő összeeresztése. a történetet nem kell túlbonyolítani egy ilyen filmnél, ezt szerencsére nem is spilázták túl. az akció kb rendben van. megkoreografálták, egészen látványos is helyenként, mégiscsak chan az egyik legnagyszerűbb és legtapasztaltabb kaszkadőr a szakmában, még ennyi idősen is! persze nem világmegváltó újdonság, csak amit elbír a műfaj. számomra a film egy mad max, halálos iramban keveredés a csúcsformában, halálos fegyver bromance filmekkel. persze lényegesen gyengébb költségvetéssel, ami aztán annyira látszik a filmen, hogy szívem szerint inkább becsuknám a szemem. nem vagyok az a fajta, aki úgy néz filmet, hogy közben odaképzeli a stábot is, de ennél a filmnél egyszerűen nem tudtam eltekinteni, hogy a szereplők sivatag közelében se jártak a forgatás alkalmával. egyszerűen a látvány, annyira mű, annyira nem hihető, nagyon elkülönülnek a szereplők, és a tereptárgyak a hátterektől. miközben a színvilág a legutóbbi mad max-et idézi, még több színnel és kontraszttal. de míg az kaszkadőri csoda volt, addig ez a film főleg zöld háttérrel, és cgi-al old meg kb mindent. a netflix-re pont ideális akcióvígjáték, szerethető karakterekkel, egyszerű történettel, jó akció/vígjáték színészekkel. nem mondom, hogy rossz film, mert nem az, csak kezeljük helyén. tipikus akció-vígjáték, ami nem véletlenül jött ki streaming felületre, és nem moziba, ráadásul úgy, hogy éveken át a fiókban porosodott, mire kijött. 100 perces szórakozás, ami lehet leköt, lehet nem, de senki se fog ezen a filmen még napokkal később is agyalni. legfeljebb azon, hogy mennyire nem tudtam elhinni, hogy a sivatagban játszódó filmnek semmi köze a sivataghoz. a szokásos forgatási bakik most is ott vannak a film végén, mint az chan esetében várható! az mindig nagy. a jelenlegi imdb pontszámot hihetőbbnek érzem (5.4) mint a jelenlegi port.hu-sat (7,0)