Film

Race - A legendák ideje /Race/

francia-német-kanadai filmdráma, 2016


Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A fekete bőrű Jesse Owens a világ legnagyobb atlétája szeretne lenni. Az 1936-os berlini olimpián is az esélyesek közé sorolják, ám a sporteseményt áthatja a fasizmus szelleme. A faji előítélet ellenére Owens négy aranyéremmel tér haza.
A fekete bőrű atléta, Jesse Owens hihetetlen története. Owens a világ legnagyobb atlétája szeretne lenni, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt bebizonyítsa. Az 1936-os berlini olimpián is az esélyesek közé sorolják, ám a sporteseményt áthatja a fasizmus szelleme, Adolf Hitlernek az árja felsőbbrendűségről szőtt víziója. A rossz előjelek és a faji előítélet ellenére Owens mégis képes a győzelemre: négy világrekordot állít fel, és négy olimpiai aranyéremmel tér haza a német fővárosból.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Leni Riefenstahl
Larry Snyder
Avery Brundage
Jeremiah Mahoney
Jesse Owens

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


október 6. 18:23
Szerintem a film dramaturgiája kísértetiesen hasonlít a Tűzszekerek c. filmhez. Bár itt is, és ott is valós történetet dolgoz fel, de sok közös pont található. Azért a Tűzszekerek nagyságrendekkel jobb. 10/7

március 22. 11:04
Nagyon jó film. Sajnos az új port nem engedi a telefonról az értékelést.

2016. december 26. 20:42
Jó volt ez, tulajdonképpen nagyon nem lehet rajta fogást találni. Számomra csak az volt furcsa, menyire messziről kerülte a kamera Hitlert. Nem beszéltették, nem vették szemből, látványosan hanyagolták, és nem is volt meg a megfelelő színész a karakterhez. Pedig lett volna szerepe. ragasztottak valakire egy bajuszkát, és megörökítették távolról néhány rövid jelenetben. Ez nem volt méltó a film színvonalához.

Összes hozzászólás