Rimini

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott német-osztrák-francia filmdráma, 114 perc, 2022

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Ritchie Bravo egykor híres popsztár, most Riminiben igyekszik meglovagolni megfakult hírnevét. Az állandó mámor és a turistáknak tartott koncertek csapdájában az alkoholproblémákkal küzdő Ritchie világa kezd összeomlani, amikor a felnőtt lánya betör az életébe. A dühös lány pénzt követel apjától, amiért elhagyta őt és az édesanyját.

A film világpremierje a világ egyik legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválja, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. A film rendezője Ulrich Seidl, az európai szerzői film egyik legjelentősebb alakja, aki számos díjnyertes játékfilmet és dokumentumfilmet rendezett és írt korábban. Mostani filmjét Federico Fellini szülővárosában készítette, és a turistaparadicsom kevésbé ismert oldalát mutatja meg a holtszezonban.
Bemutató dátuma: 2022. július 14. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Andris1998 2022 aug. 06. - 12:24:46 8/10
Megmutatja, hogyan nem szabad megöregedni. Kevesen foglalkoznak azzal a témával, hogy "Riminiben" tél is van, nem csak nyár.
5/10
Böhöm 2022 júl. 23. - 20:37:45 5/10
Hát ez semmiképp sem egy pláza-mozi-film, az erre vágyók ne nézzék meg. Érdekes a mondanivaló, ami tulajdonképpen csak a végére áll össze, lassú cselekménnyel, lassú jelenetekkel, és szerintem indokolatlan számú éneklős jelenettel. Nem kell megijedni, nem musical vagy zenés film, a főszereplő egy lecsúszott vendéglátós énekes. Összességében megéri megnézni, de azért ez erősen másodvonal, én személy szerint sokkal többet vártam.