Rosamunde Pilcher - A szövetbe szőtt álmok

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Der Stoff, aus dem Träume sind
német romantikus dráma, 90 perc, 2021

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Lilly Heartfield fiatal, tehetséges és mindig tele ötletekkel. Alighogy befejezte Londonban a divattervező iskolát, máris megnyitotta Cornwallban a saját divatszalonját.

Itt kizárólag tartós szövetekből kíván divatos ruhákat tervezni és készíteni. Eléggé merész vállalkozás egy fiatal, pályakezdő nő számára, ugyanis ritka a kereslet ilyen termékekre, és persze az igényes, tartós szövetek rendkívül drágák.

Lilly édesanyja, négy évvel ezelőtt meghalt. Azóta pedig az apja, Thomas és az anyai nagynénje, Paige csupán a családi tulajdonban lévő almaültetvénnyel és almaborgyártással törődik. Lilly még csak nem is sejti, hogy kettőjüket sokkal több köti össze, mint az őérte való aggódás, valamint a pénzügyi gondokkal küzdő almaültetvény sorsa.

Újabb szövetek vásárlásakor Lilly megint találkozik az ifjúkori szerelmével, Oliverrel. Korábban a férfi tudomást sem vett a lányról, de most hogy Lilly vonzó, csinos nő lett, Oliver lelkesen udvarolni kezd neki. A férfi, a valamivel idősebb bátyjával, Aidannel együtt vezetik a híres szövetkereskedést, a „Wilson & Sons”-t.

A két fivér nem is különbözhetne jobban egymástól. Oliver sármos, nyílt, az életet könnyedén vevő, nem kifejezetten őszinte jellem. Aidan viszont zárkózott, konzervatív és nagyon is a közös cégük dolgaira koncentrál.

Tulajdonképpen világos, Lilly és Oliver összetartoznak. Lilly már a hetedik mennyországban érzi magát, mivel egy londoni divatmenedzser terjeszteni kívánja a nő új kollekcióját. Az viszont egyelőre csupán néhány bemutató modellből áll. Lilly és asszisztense, Luke számára nagyon rövid idő áll rendelkezésükre, hogy elkészítsék a megrendelt kollekciót a kívánt határidőre.

Sajnos menet közben kiderül, hogy a kapott szövet bevizsgálásakor Oliver súlyos, következményekkel járó hibát követett el. A szövet gyenge minőségűnek bizonyul. Lilly álma, hogy a saját termékének Londonban márkanevet szerezzen - meghiúsulni látszik. Aidan azonban gondoskodik a cégük jó hírnevéről, meglepően gyorsan beszáll az üzletbe, mégpedig éppen időben beszerzi a szükséges jó minőségű szövetet. Lillynek be kell látnia, hogy teljesen félreismerte Aidant. Nehezebb viszont belátnia, hogy időközben bele is szeretet…

Amikor pedig egy véletlen folytán Oliver észreveszi, hogy Aidan is szerelmes Lillybe, súlyos civakodásra kerül sor a két testvér között. Lilly vétkesnek érzi magát a veszekedés következményeiért, ezért megpróbálja elnyomni az Aidan iránti érzését. Végül pedig Oliver belátja, neki kell beavatkoznia, hogy Lilly és Aiden boldogsága beteljesülhessen.

Stáblista:

Szereplők

Lilly Heartfield
Aidan Wilson
Oliver Wilson
Paige Morisson
Thomas Heartfield

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
grosz_i 2023 jan. 12. - 14:36:57 6/10
A film címe végülis "Vágyakból szőtt álmok ", de talán Jan Hartmann szerepeltetése sem tette a filmet érdekessé, vagy nézhetőbbé. Átpörgetett, egyszer megnézett Pilcher film, ami nálam eddig még nem fordult elő...