Rosamunde Pilcher: Der magische Bus

Bakancslistához adom
német romantikus dráma, 89 perc, 2019

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az eltűnt utas keresése az utazásszervező Oliviát és a szállodatulajdonost, Nicolast egyre közelebb hozza egymáshoz. A gyengéd kapcsolatuk viszont nem áll szerencsés csillagzat alatt. Olivia viszont a barátai és kollégái minden figyelmeztetése ellenére, hogy hagyja abba a tematikus busztúrák szervezését korabeli buszokon, ezt önállóan továbbfolytatja. Ugyanakkor már az első út során bekövetkezik a kudarc.

A lefoglalt luxusszálló csőtörés miatt nem fogadja őket, így a társaság Nicolas Arlington panziójában köt ki, ami még éppen felújítás alatt áll. Úgy tűnik elsőre, hogy az utazás sikeres lesz, de ekkor a csoport legidősebb tagja, Arthur Talbot nyomtalanul eltűnik.

Martha turista teóriája szerint Arthur eltűnésében szerepe van a kősornak, ami mágikus erővel rendelkezhet, de ezt az elméletet a realista gondolkodású Olivia elutasítja. A legrosszabb dolgokra is számít, ami Arthur eltűnésével kapcsolatba hozható, de a keresésnél Olivia rászorul a helyismerettel rendelkező Nicolas segítségére. Közben egyre szorosabbá válik a kapcsolatuk, az eltúnés miatti aggodalmuk ellenére.

Amit viszont nem tudnak: Arthur a lehető legjobban van. A kősor, ill. Martha mágiában való meggyőződését csupán arra használta fel, hogy eltűnjön a valós életből, de mindenekelőtt a nővére, Harriet, oltalmazó szeme elől, aki egy sok évvel ezelőtti botrány miatt nem akarja őt szem elől veszteni. Arthur egyáltalán nem gondol arra, hogy a keresés milyen következményekkel lehet az utazás többi résztvevője számára. Hiszen ő mindig is ilyen volt, akkor is, amikor a nemesi család szinte teljes vagyonát a játékkaszinó asztalán elveszítette.

Arthur követi a nagy szerelmét, Corinne, a Cornwallban turnézó énekesnőt. Esténként titokban hallgatja, anélkül hogy felismerné a nő. Csupán amikor Olivia és Nicolas nyomára bukkannak és számon kérik, akkor lesz Arthurnak bátorsága bevallani a múltját és beszélni Corinne-al.

Olivia a Nicolas iránti érzelmével nem tud dönteni -, még egy romantikus közösen eltöltött éjszaka után sem. Szerelemre, sőt még egy kapcsolatra sem akar gondolni az életének ebben a szakaszában. Túl sokat kockáztatna, mind szakmailag, mind pénzügyileg. Nicolas csalódottan elhagyja a lányt. Arthurnak csak később sikerül az ifjú párt meggyőzni, hogy az embernek néha merni kell átugornia a saját árnyékát, merje magához engedje azt a mágikus pillanatot, amitől igazán boldog lesz.

Stáblista:

Szereplők

Arthur Talbot

Hozzászólások

Szerinted?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu