Tánc az élet

Bakancslistához adom
En corps
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia dráma, vígjáték, táncfilm, 117 perc, 2022

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A párizsi opera fiatal sztárja, Elise egy előadás végén súlyosan megsérül. A briliáns tehetségű balerina álmai hirtelen szertefoszlanak, amikor az orvosok azt mondják: évekig nem táncolhat. Egy véletlen azonban a kortárs tánc világa felé sodorja, ahol új barátokra talál. A tánc maga az élet, és sosem késő új utakra lépni!

A Tánc az élet koreográfusa a kortárs tánc egyik leghíresebb alakja, Hofesh Shechter, aki társulatával együtt szerepel is a filmben. A főszereplő, Marion Barbeau a Párizsi Opera balerinája, ez az első filmszerepe.

A Lakótársat keresünk rendezőjének új filmje!
Bemutató dátuma: 2023. február 2. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Barbara Máté 2023 febr. 21. - 23:56:58 7/10
Igazi francia film: esztétikus, jó karakterek, nincs túltolva a dráma benne, ételek, zene, gyönyórű környezet. A tánc és a zene nagyon jó.
10/10
angyalffy 2023 febr. 12. - 14:51:36 10/10
Nekem nagyon tetszett. Aki szereti a tácot, illetve ezt a világot, az valószínűleg nem fog csalódni. Jók a szereplők, lendületes a cselekmény és van benne érzelem és humor is; több elgondolkodtató jelenetet láthatunk pl. a generációkról, az érzelmi kapcsolatokról, illetve a szülő-gyermek kapcsolatról és én mély mondanivalókat is találtam ebben. A story és a humor tekintetében is eredeti; (NEM már többször látott gegek összevágása). Amit még kiemelnék, hogy nagyon szépen van fényképezve, jók a beállítások és persze nagyon ott van a zene is. Számomra megdöbbentő az alacsony érdeklődés (kevesen voltunk a kicsi teremben). Azt hiszem, meg fogom nézni még legalább 1x és Nektek is csak ajánlani tudom.
5/10
stefanis 2023 febr. 08. - 00:06:31 5/10
Szódával elmegy