Tűzvörös égbolt

Bakancslistához adom
Roter himmel
16 éven aluliak számára nem ajánlott német dráma, 102 perc, 2023

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Leon és Felix terve az volt, hogy együtt töltik a nyarat egy nyaralóban a Balti-tenger partján. Barátként akartak ott lenni, de dolgozni is – az egyik a második könyvén, a másik a művészeti portfóliójának összeállításán. De Nadja és Devid is ott vannak, és rengeteg pozitív hangulatot hoznak magukkal. Négy fiatal kísérletezik a szerelemmel, ez pedig Leonnak nem megy könnyen. Hamarosan az erdő is lángolni kezd, hamueső esik, az ég kivörösödik, és a kapcsolatok új dimenzióba kerülnek.

A kortárs német film kiemelkedő, számos nemzetközi díjjal elismert író-rendezője, Christian Petzold (Barbara, Phoenix bár, Tranzit, Hableány) filmjének világpremierje a világ egyik legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, a Berlinalén volt, ahol a nagyjátékfilmes versenyprogramban a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjért versengett. A film végül a zsűri nagydíját, Ezüst Medve-díjat nyert, amely a fesztivál második legfontosabb díja. A Tűzvörös égbolt Petzold trilógiájának második filmje a Hableány után.
Bemutató dátuma: 2024. február 22. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
stockholm febr. 24. 22:08:45 3/10
Huh, nagyon gyenge. Utólag se tudom, hogy miről akart szólni. Az első felében még reménykedik az ember, hogy majd biztos lesz valami, de nem, sajnos nem.
8/10
offtopic
BGM56 febr. 24. 19:49:36 8/10
Ne beszélj, írj többes számban, mert azt csak te kaptad az arcodba, én egy nagyszerű filmet kaptam sok mindenről, de főképpen az emberről, az emberekről, a cselekedeteikről és az emberi kapcsolatokról.
itsme1 2023 nov. 29. - 18:44:20
A film lassan indul be. Lebegteti a meleg témát, aztán krimit sejtünk, de végül "csak" egy balfácán írópalánta lelkizését kapjuk az arcunkba. 6/10