Végtelenség

Bakancslistához adom
L'immensita
olasz-amerikai filmdráma, 2022

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Róma, a hetvenes évek: az épülő városrészek, a még fekete-fehér televíziós varieték, a társadalmi teljesítmények és egy mára elavult családmodell kora. Clara és Felice most költözött új lakásba. Házasságuknak azonban vége: már nem szeretik egymást, csak a gyerekeik tartják őket együtt, akikre Clara kiönti minden szabadságvágyát. Adriana, a legidősebb éppen most töltötte be a tizenkettőt, és ő a legérzékenyebb szemtanúja a szülei között növekvő feszültségnek. A lány végül megtagadja a nevét, kilétét, még a nemét is, mindenkivel el akarja hitetni, hogy ő férfi. Makacssága végleg kibillenti az amúgy is törékeny családi egyensúlyt. A gyerekek egy jelre várnak, amely kiutat mutathat nekik, legyen az egy hang fentről vagy egy dal a tévében, miközben minden megváltozik körülöttük és bennük.

Emanuele Crialese rendező a saját gyerekkori élményeit dolgozta fel ebben a filmjében, a nemváltás kényes témáját is érintve, amelyen – mint nem rég nyilvánosságra került – maga is átesett. A filmben a spanyol származású anya szerepében a világhírű Penélope Cruzt láthatjuk, a csapodár, szicíliai eredetű apát pedig Crialese filmjeinek állandó színésze, Vincenzo Amato alakítja.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    2022
    jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
Xxy92 jan. 28. 01:51:03
A film magyar címe: Végtelenség.

Február 26H este játssza egyszeri alkalommal az Uránia Mozi. : )
5/10
Sophie_Western 2023 aug. 17. - 14:26:33 5/10
A főhős valójában egy transznemű tinédzser, a téma az ő élete. Penélope Cruz mint anya mellékszereplő, szinte kár volt erre a szerepre.
7/10
Ahoj poplacsek 2023 júl. 20. - 22:06:17 7/10
Penelope Cruz jó mint mindig, a film jól van megcsinálva, a történet visz magával, de hagy maga után némi hiány- és inkoherenciaérzetet.