Film

007 - Szigorúan bizalmas /For Your Eyes Only/

magyarul beszélő, angol akciófilm, 121 perc, 1981 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

68 szavazatból
Szerinted?
A britek egyik hajója elsüllyed a görög szigetek mellett. A hajóval együtt a tengersírba merül egy szupertitkos, high-tech eszköz, az ATAC is, amelyet szívesen megkaparintanának az oroszok is, ami nem csoda, hiszen ez a konzol rejti azt a titkos kódot, amely a brit tengeralattjárók rakétáit irányítja. Nem is tétlenkednek sokáig a KGB emberei: mire Bond a helyszínre érkezik, már társai is akadnak, akik szintén az ATAC megszerzésén munkálkodnak.
A 007-esnek ezúttal a szokottnál is elszántabb hölgykísérője akad: egy lány, aki bosszút akar állni szülei gyilkosain. Közös kalandos útjuk az Égei-tenger mélyétől a görög hegyvidékek csúcsáig vezet és a rengeteg életveszélyes akció közepette szinte alig akad idejük egymásra. Szinte...

Forgalmazó: InterCom

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


2015. november 20. 20:42
Már az elején elpazarolni egy olyan kaliberű főgonoszt mint Blowfeld felvetia kérdést, mit fog tudni később lerakni a film az asztalra.

Nos, a válaszra utal a rögtön következő jelenet:
- egy hajó bevontat hálójával egy tengeri aknát. Erre azt az elmés megjegyzést teszik, miszerint "kapitány, ismeretlen tárgy közeledik." Közben mindenki nagyon jól látja hogy ezegy tengeri akna, pánikolnak is rendesen miatta. De valamiért a fedélzeten lévő halászhajókapitány nem tud a tengerészflottáról és annak kapitányáról a raktérben, ahová nyilván tenné amúgy a napi fogást.
Ez olyan szinten zavaros hogy mínusz 100 pont.
Ez az attitüd végig jellemzi a filmet, ami nem rossz, csak BUTA.

Szögezzünk le valamit pedig:
A híres-neves "Bond-lányok" 70%-a nem bond-lány, csak valaki beesett az utcáról és ráosztottáka szerepet. Legjobb esetben is azt lehet rájukfogni hogy "csinos"-ak, de azt már nem hogy feltétlen döngetnél velük.
A mostani jelölt pedig lehet rosszszínész (de még milyen rossz!), ám bond-lánynak alkalmatos!

2014. december 8. 16:40
Különös, vicces, paródisztikus, írta róla egy akkori kritika. Egyetértek, Moore egyik legjobb Bond kalandja.

2014. december 7. 21:09
Na igen, ezek az akkori akciófilmek kissé primitívnek és porosnak hatnak a mai trükkös-látványtechnikás mozik mellett.

Összes hozzászólás