12 egy tucat

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 77 perc, 1973

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A tévéfilm három történetet mutat be, amelyek mindegyike kapcsolatban van a tizenkettes számmal.
Az első történet címe: 12 kilométer. Főhőse Jóska, a fiatal postás, aki nagyon szereti szakmáját, bár szerelme mindenáron szeretné lebeszélni erről a mesterségről.
A második történet címe: 12 stáció. Főhőse egy rutinos taxisofőr, akinek mindennap van egy titokzatos és nagyon csinos hölgy utasa.
A harmadik történet címe: 12 amatőrkép. Főhőse Kati, aki egy foto laborban dolgozik, s az egyik előhívásra beadott filmtekercsen férjét ismeri fel egy fiatal nő társaságában.

Stáblista:

Szereplők

Jóska, a postás
Reinakker Károly
András bácsi
Postavezető

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
liumiu 2016 jún. 09. - 15:49:42 10/10
imádom ezt a tévéfilmet, igazi színészparádé a legapróbb szerepektõl a legnagyobbakig, kitûnõ, hiteles alakításokkal; és a történetek is jók, na meg remek korrajzot is adnak, imádom... és nem értem, hogy miért nem adják gyakrabban? bezzeg a sok értéktelen hülyeséget... azt ismétlik ezerszer.
nekem szerencsémre sikerült megcsípnem és archiválnom, így bármikor megnézhetem, de... az m3 is elvileg "értéket közvetítene", ehelyett a mûsoridõ 90%-át nézhetetlenségekkel töltik tele - miért nem jut eszébe senkinek, hogy valami olyasféleképpen mûködjön, mint anno a Filmmúzeum, kizárólag filmekkel, színházi közvetítésekkel, non-stop, sorban egymás után adva a jobbnál jobb mozikat? én biztosan vevõ lennék rá, és nem kéne folyton vadászni a megnézésre érdemes filmcsemegékre - ha elmulasztok egyet, majd megnézem legközelebb -, ha az HBO-nak bejött ez így, nekünk miért nem ér meg egy próbát? ja, próba volt már: ez volt a Filmmúzeum, és nekik is bejött (amíg el nem zárták elõlük a magyar filmarchívumot). csak át kéne venni az ötletet, mint ahogyan az éjszakai fotóarchívum-nézegetést is átvették tõlük.
olahmiki1959 2016 márc. 30. - 00:46:42
Három kedves, elgondolkodtató történet, kitûnõ színészekkel.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu