Film

120-as tempó

magyar vígjáték, 71 perc, 1937

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

  Marianne, Turner bankár leánya modern nő, százhúszas tempóban él és száguld. Egy alkalommal gépkocsijával elüt a házuk előtt egy fiatalembert. A könnyebben megsérült Leviczky Tiborról kiderül, hogy leépítés miatt el akarják bocsátani a bankból, de a baleset folytán most váratlan támogatókra talál. Megismerkedik a bankelnökkel, Turner Kornéllal, aki köreikből valónak véli Tibort, holott ő valójában egy szürke kis tanító gyermeke. A fiú megmaradhat a banknál. Sikeres üzletet köt Amerikában, ahol egy nagybátyja él, akiről a bankban nem tudják, hogy csupán sofőr. Marianne gyanakvással, féltékenyen figyeli Tibor karrierjét, ám a fiú tehetsége, iránta bontakozó szerelme viszonzásra készteti.

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Turner Kornél
  Richter Menyhért
  Perlakyné
  Levitzky Tibor

  Alkotók


  Vélemény:


  2014. október 20. 15:43
  teljes egyetértésem!
  imádjuk a régi Kabos filmeket!

  2014. április 9. 06:15
  Nagyon aranyos, szórakoztató film, Muráti Lili lubickol a szerepben, a többiek is nagyon jók, különösen Kabos Gyula.
  Sajnos, a kópia nagyon rossz minőségű, "esik benne az eső", végig szakadozik, körülbelül 10 másodpercenként ugrik a szöveg és a kép, az alapzaj meg olyan erős, hogy a hang szinte az élvezhetetlenségig recseg és dübörög, nagyon kár, hogy csak ilyen állapotban maradt meg a film.

  2013. december 23. 16:36
  Igazán remek, szórakoztató vígjáték! Egyetlen hibája van, hogy a megmaradt kópia kissé szakadozott, van benne néhány ugrás. Pont néhány kellemes és vicces párbeszéd alkalmával.

  Összes hozzászólás