3 szív

Bakancslistához adom
3 coeurs
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia filmdráma, 106 perc, 2014

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Valahol Franciaországban, egy vidéki kisvárosban, Marc lekési párizsi vonatát. Magányosan bandukol a kihalt utcákon, amikor megismerkedik Sylvie-vel. Sétálnak és beszélgetnek egész éjszaka, saját magáról azonban egyikük sem mond sokat. Marc felszáll a reggeli vonatra, de megegyeznek, hogy pár nap múlva újra találkoznak egy előre megbeszélt helyen. Addig nem cserélnek telefonszámot. Az egész affér amilyen romantikus, épp annyira titokzatos, mégis mindketten érzik, valami csodálatos dolog kezdődhet közöttük. A nő el is megy a randevúra, ám Marc minden igyekezete ellenére nem jut el időben a találkozóra. A férfi kétségbeesetten próbálja felkutatni Sylvie-t, ám hosszú próbálkozás után végül feladja. Megismeri viszont a bájos Sophie-t, akivel egymásba szeretnek. Sophie-ról csak egy dolgot nem tud meg időben: hogy Sylvie testvére.
Bemutató dátuma: 2015. május 7. Forgalmazó: Cinetel Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    2014
    Arany Oroszlán jelölés: Benoît Jacquot

Hozzászólások

Szerinted?
kaaslover 2023 febr. 14. - 22:45:13
Ha valaki kicsit is utánanézett a szereplőknek

1. Benoît Poelvoorde nem francia hanem belga, mellesleg Belmondo jóképű volt? Delonhoz képest is jó 30 évvel fiatalabb színészgeneráció, nekem bejön a játéka, persze e mellet azért klasszikus Belmondo filmeket se hagyom ki, de szigorúan a 70-es 80-as évekből a korábbi filmek pláne a korai 60-as évek azok számomra nézhetetlenek

2. Charlotte Gainsbourg a Franciaországban jól ismert Serge Gainsbourg és Jane Birkin lánya

Ezt talán ismerjük tőle Magyarországon is:

https://www.youtube.com/watch?v=k3Fa4lOQfbA

3. Chiara Mastroianni az említett Catherine Deneuve és Marcello Mastroianni lánya,

Tehát a 2 színésznő francia viszonylatban nem "kispályások". Az, hogy Magyarországon nem ismerjük túlzottan az egy más dolog...zsigerből fikázzuk mert francia

Benoît Poelvoorde meg pont nagyszerű volt ebben drámaibb szerepben, mint ahogy őt általában vígjátéki szerepben láttukofftopic
fourdogs 2021 júl. 22. - 09:22:36 Előzmény olahmiki1959
Miki, nem lehetséges, hogy a színészválasztásnak a célja az is, hogy eladhatóbbá teszi a történetet? Átlagos kinézetű férfiak és nők, akikkel könnyebben lehet azonosulni, azt sugallják, hogy veled is megtörténhet (ezt azért otthon ne olvasd fel hangosan!). Azon hiábavaló lenne vitatkozni, kinek mi (vagy ki) tetszik vagy vonzó, ez a pillanat műve (is) lehet. Nem kell Párizsig menned, hogy találkozz (számodra) esztétikailag össze nem illő párral.
A filmet még nem láttam, de lehet, hogy a sok elmarasztaló vélemény tesz majd kíváncsivá.
4/10
szaturnusz 2021 júl. 11. - 14:34:27 4/10
Ezt a filmet biztos nem nézem meg még egyszer. 1 óra 48 perc kész unalom és szenvedés. Nem is értem, hogy képzelte a rendező a semlegesneműek közötti erős vonzalmat??!! A nő nem nőies, a férfi nem férfias. A karakterek felszínesek és jellegtelenek. Maga a történet is mintha azon erőlködne, hogy valami mélységet mutasson fel de aztán mégis mintha mindig elpasszolná a jó alkalmakat.
5/10
ÁgeszKIRÁLYLÁNY 2020 okt. 18. - 22:57:59 5/10
Ha mar a "mi lett volna ha..." típusú filmeknel jarunk, inkabb ajanlom " a Sziv hidjai" - t Eastwooddal es Streeppel.
Ez annyira sotet es melyen depresszios film volt, hogy majdnem eret vagtam.
Pedig a pasi kifejezetten tetszett...
tortura 2019 okt. 16. - 09:37:34
Nos, akkor vállalom a paradicsommadár szerepet. Nem mondanám, hogy nagyon tetszett, de jó filmnek tartom. Viszont a befejezés nem tetszett, mert szörnyen lehangoló. Ugyan emiatt népszerű is lehet a magyar nézők körében, mert nálunk elég nagy igény mutatkozik a negatív befejezésre (ellenkező esetben megkapja a hollywoodi szar címkét, dacára hogy francia). Attól nem kell félnem, hogy spoilerezek, mert azt megtette már más előttem. Remélhetőleg olyanok nem olvassák, akik még nem látták a filmet.
Nekem semmi bajom nincs azzal, hogy nem csupa sármos, jóképű férfit és csodaszép nőt vonultat fel a film. Pont ettől életszerű. Az életben több az átlagos, jelentéktelen külsejű ember, mint a kifejezetten vonzó, ez egyébként is nagyon relatív és szubjektív, kinek mi a szép.
Még a cselekménnyel sem lett volna gondom, inkább a férfi karakter döntésképtelen mivoltával. Vagy nem hoz döntést, csak sodródik az eseményekkel, vagy folyamatosan rossz döntéseket hoz, minek következtében szenved ő is és a szerettei is. Valahogy ez így nagyon nem volt rendben számomra. Én nagyon örültem volna egy vidámabb befejezésnek.
Ja, még egy. Számomra döbbenetes, mennyire megcsúnyult és megöregedett Chiara Mastroianni. A hetven valahány éves anyja még most is ezerszer különbül néz ki.
Pár éve láttam egy francia-angol filmet, nem is tudom, miért jutott eszembe erről a filmről, hiszen nem egyforma a történet. Az a film nagyon megfogott, címe: Csak egy pillantás. Gabriel Bryne a főszereplője. Azt szívesen ajánlom megnézésre.
olahmiki1959 2019 okt. 12. - 19:25:54 Előzmény András Sebestény
"Ez a visszataszító fickó, mint Don Juan..."
Hát igen... Én nem tudom mi történt a franciákkal, de évek óta egy jóképű színész nem található a filmjeikben - tisztelet a nagyon kevés kivételnek...:)
Hol van Alain Delon, Jean Marais, a sármos Belmondó, és a többiek?
Tudom, az egy másik nemzedék volt.
De akkor is borzasztó ez a mai kor.
És sajnos, a nők esetében ugyanez a helyzet. Nagyítóval kell keresni a filmekben egy igazán szép arcú, bájos nőt.
Talán nem véletlen, hogy a jó hetvenes Catherine Deneuve ebben a filmben is, és az előzőben is szerepel.
A rendezők úgy gondolhatták, hogy legalább egy vonzó külsejű - és persze, kitűnő - színésznő legyen a filmjeikben.
Kár, hogy ő sem tudott segíteni.
3/10
András Sebestény 2018 ápr. 30. - 23:59:22 3/10
Huh, de gyenge film. UPC-től vettem "kölcsönbe", az ismertető alapján jó filmis lehetett volna, de vontatott, unalmas, életszerűtlen, a nejem 3 perc alatt elaludt rajta. Ez a visszataszító fickó mint don Juan... Mesterkélt az egész történet. A legváratlanabb pillanatokban megszólal valami narrátor.
A vége pedig "A nő kétszer" c. filmre hajaz...

Kár a filmszalagért...
10/10
bundi8 2017 ápr. 06. - 09:54:57 10/10
nekem tetszett, végig lekötött, kiváló színészi játék, a vége lezáratlan.... 10/8
6/10
luci87 2016 aug. 13. - 07:36:57 6/10
Tegnap néztem meg,egyedül, még szerencse,mert a férjem végigunatkozta volna... többet vártam tõle.Bevallom,néha beletekertem a filmbe, úgy olvastam a feliratot is.Nagyon lassú ,vontatott.
Viszont azt cáfolom, hogy életszerûtlen.Van olyan ismerõsöm,aki a férje halála után annak testvérével jött össze,de már azelõtt is lehetet valami, mert az egyok gyerekük, teljesen úgy néz ki, mint õ...jó,persze,rokononk..:) van ilyen is...
A vége viszont tetszett,lebukik, és szívinfarktust kap a sok idegeskedéstõl...de a másik verzió jobban tetszett, hogy ha odaér a randira ,õk ketten jönnek össze,és nem házasodik össze a húgával,és boldogan élnek...
moda101 2015 jún. 01. - 14:27:46
Ritka rossz film, fõleg ahhoz képest, milyen színészeket vonultat fel. Teljesen bugyuta, rosszul vezetett és életszerûtlen sztori. Kár volt ebbe pénzt ölni, valószínûleg nem is keveset... Nagyon nagy csalódás volt, én kérek elnézést a barátnõmtõl, akivel együtt néztük meg! 10/2 a csakis a néha kivillanó zseniális színészi játék miatt. Szóval a moziban azt ajánlom másik filmet válasszatok, de ha ezt mégis meg szeretné nézni valaki készüljön fel rá, hogy se nem látványos, se nem jó... :(
2/10
funfun 2015 máj. 25. - 21:46:36 2/10
Akivel ki akarsz cseszni, küldd el megnézni ezt a filmet. Borzasztó! Egy slampos nõbe szerelmes lesz egy adóellenõr. Persze titokzatos a nõ, akinek évek alatt szinte csak egy ruhája van, na meg hozzá egy fekete melltartó: még a nevét sem mondja meg. És micsoda csavar: a slampos nõ húgát ismeri meg késõbb az adóellenõr, és egy csomó ideig nem jön rá, hogy ki is a leendõ felesége testvére, mert nem veszi észre a falon függõ fotókat, amin ott mosolyog a nõvér. Mondjuk azt sem értem, a nagypolgári életmódot folytató, elegáns családnál miért gyújtanak rá folyton az asztalnál, miközben mások még esznek. Egy fontos tudnivaló: ha vihar kavarog a lelkedben, és éjjel elmész otthonról bolyongani, biztos, hogy zuhogni fog az esõ és bõrig ázol. És persze a feleséged nem ébred fel éjjel, nem hiányol, és másnap sem veszi észre, hogy merõ egy víz a ruhád. Így van ez. Szánalomból adtam 2 pontot, Catherine Deveuve miatt. Ja, a sztori? Elcsépelt, mû, kiszámítható, logikátlan.
bujdosxo 2015 máj. 18. - 09:57:11
Jogosak voltak az alacsony pontok.
no.t 2015 máj. 06. - 10:48:24 Előzmény TitusLivius
ja, nekem sem állt össze: arany oroszlán jelölés és 2.5 pont 6 szavazatból. Idegesítõ kellemetlen ember lehet, aki --az általa nem kedvelt-- stílus alapján látatlanban lepontozza.
még az "óriási robotok püfölik egymást" jellegû filmeket sem pontozom le így. belátom, hogy a 8 éveseknek is kell nézni valamit:))
10/10
coltrane99 2015 máj. 05. - 22:52:49 10/10
a történet abszurd, sok megválaszolatlan kérdéssel, de sejtelmem sem volt, milyen csûr-csavar lesz a vége....
nekem 8/10
teatea 2015 ápr. 30. - 15:45:38
Micsoda nyugalom van itt. Már csak egy pálmafa hiányzik és egy beduin, hogy legyezgesse.

Kíváncsi vagyok erre a filmre. Az elõzetest olvasva elég súlyos, valóban drámai helyzet, ettõl még egy bivaly is kidögölne. Ahogy olvastam, elõször a Mielõtt felfel a nap römékjére gondoltam, aztán hirtelen hozzájött Suzanne Bier Testvérek filmje, ezek külön-külön is jók, úgyhogy tényleg kíváncsi vagyok az öszvérre.
TitusLivius 2015 ápr. 29. - 10:24:02
A filmet csak egy hét múlva mutatják majd be, de ketten máris pontoztak.... mindketten 1-est adtak rá.... az ilyesféle emberek agya alighanem egy fekete lyuk csapdájában sûrûsödik valamiféle borsószemnyi tömény idiotizmussá, ami aztán a testük helyén maradt ûrt igyekszik kitölteni.