300.000 pengő az utcán

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjáték, 72 perc, 1937

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

Sutyi külvárosi kislány. Meglehetősen talpraesett, de szüksége is van rá, hiszen "kenyérkereső", mert bizony szükség van otthon az ő apróbb munkával keresett pénzére. Így kerül a kézimunkaüzletet fenntartó Klárika közelébe, akinek a környék gyerekeivel együtt szeretnék fellendíteni a "boltját". De Fücsök ügyvéd is válogatott ötletekkel boldogítja Klárikát, mert egy kis reklám már annakidején is jól jött. De úgy tűnik nem elég a sok jó ötlet, ezért aztán legjobb, ha vesznek egy Baráth-féle sorsjegyet is, hogy majd a nyereménnyel "kiházasíthassák" Klárikát. És Sutyinak még egyéb kalandokkal is sikerül emlékezetessé tennie magát...

Stáblista:

Szereplők

Fücsök Péter
Mosodás Sutyi
Baráth György
Sutyi anyja
Máté Egon

Hozzászólások

Szerinted?
Tibag05 2013 aug. 18. - 16:38:03 Előzmény manna
tényleg idegesítõ és erõltetett a gyerek.
dallas1978 2010 jan. 01. - 12:15:15 Előzmény andrejcsik
Ez a film nekem nem annyira tetszet mint a többi de azért meg lehet nézni.Szerintem az a mosodás sutyi valahogy nem illik bele a képbe meg az a dagi vagy ki. A többi szereplõkkel nincs semmi bajom.Kabos Gyula és a Vízváry Mariska páros alakítása szerintem zseniális volt.
andrejcsik 2009 febr. 28. - 19:48:08 Előzmény manna
Szerepel benne egy csodálatos hangú kisfiú is: Katyori Bandi, aki késõbb a Honvédkórus tenor szólamának erõssége és szólistája lett.
Mati79 2008 okt. 25. - 12:10:09 Előzmény manna
Hát...ízlések és pofonok!
Én is nagyon szeretem a régi magyar filmeket, szép kis gyûjteményem is van már belõlük, és szerintem meg pont azért tök jó ez a film, mert egy kislány a fõszereplõ (aki szerintem nem idegesítõ, hanem tök aranyos, kár, hogy csak néhány filmben szerepelt), és tök hangulatos a külvárosi miliõ, ahol a történet játszódik - ellentétben a régi filmekben általában megszokott "úri" környezettel.
A történet valóban butácska, de szerintem érdemes (legalább 1-szer) megnézni a filmet. Ádám Klári és a többi gyerekszereplõ is aranyosak, Bárczy Kató pedig szerintem az egyik legszebb magyar színésznõ volt akkoriban. Kabos Gyula és Vizváry Mariska párosa pedig itt is zseniális!
1/10
manna 2008 júl. 17. - 16:31:40 1/10
Általában véve szeretem az ilyen "régi, magyar" filmeket (, azzal együtt, hogy a szereplõk nevének kiírásánál már lehet tudni, mi lesz a film vége... :) ), de ilyen rosszat még nem láttam! Nem lett volna rosszabb az ilyen témában gyengébbnek nevezett filmeknél, ha nem lett volna benne az a hihetetlenül idegesítõ kislány!!! Ezt soha többet!!