40

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott török-amerikai filmdráma, 87 perc, 2009

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Egy pénzzel teli táska hullik alá az égből, és a lábad előtt landol. Mi lehet ez? Szerencse? Válasz az imáidra? Egy előre elrendeltetett terv része? Vagy talán mindez egyszerre? Isztambul kaotikus utcáin játszódik ez a magával ragadó és feszült dráma, melyben három idegen próbál nyomára akadni ugyanannak a táskának. A három történetet párhuzamosan elmesélő, dokumentarista stílusban forgatott film nem csupán egy 12 milliós város forgatagába tesz izgalmas utazást, hanem az emberi lélek mélyére is, és olyan alapvető kérdéseket jár körbe, mint a szerelem, a szerencse, a hit és a végzet.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
amadeus3 2017 máj. 17. - 06:43:25 8/10
Érdekes, jól felépített történet, majdnem krimi, de mégsem nem az... Ajánlom.
adamnagysweetmovie 2014 nov. 26. - 08:43:23 Előzmény InteriorLulu
Megérne egy misét...
7/10
InteriorLulu 2014 máj. 03. - 23:40:52 7/10
Nem rossz film, mert feszes ritmusú, fordulatos és kiszámíthatatlan, ugyanakkor van benne pár kidolgozatlan, értelmetlen mozzanat és jelenet. Amelyik ezek közül teljesen érthetetlen, az a három élettörténet kamerába való elmesélése, melyekbõl ugyan megértjük a karaktereket és a motivációikat, viszont nem derül ki, kinek és miért mesélik.
A középpontban egy 50 ezer euróval bélelt táska áll, ami pár nap alatt három ember életére lesz ilyen-olyan, egyikük esetében végzetes hatással. Kézikamerával vették, de ettõl még nem lesz dokumentarista stílusú, ahogy azt az ajánló írja. Az egyik szereplõ hisz a számmisztikában, õtõle tudjuk meg a 40-es szám jelentését.