54 óra

Bakancslistához adom
Gladbeck
német krimisorozat, drámasorozat, thrillersorozat, 176 perc, 2018

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Egy 1988-as forró nyári napon egy fegyveres bankrablás igencsak balul sül el. A két elkövető menekülés közben már egy egész busznyi embert ejt túszul, a hajtóvadászat viszont katasztrófába torkollik: a rendőrség hibát hibára halmoz, a média pedig folyamatosan akadályozza őket – a legszaftosabb képekért és személyes interjúkért bármire képesek.

Amíg a rablópáros hajtóereje, Rösner az akciót vezényli, bűntársa, a kiszámíthatatlan és erőszakos Degowski sötét örömét leli a média manipulálásában. Végül két nőt választanak ki fő túsznak, akiket menekülő járművükben tartanak, elindítva ezzel az 54 órás kálváriát, amelyet televíziók és rádiók élőben közvetítettek (a bűnözők a dráma közepette több interjút is adtak, sőt volt újságíró, aki be is szállt az autójukba).

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Hans-Jürgen Rösner
Marion Löblich
Dieter Degowski
Peter Möller
Silke Bischoff
Harald Engels
Ines Voitle
Einsatzleiter Recklinghausen
Karin Blank
Herbert Schnoor

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Tomaki 2020 júl. 02. - 16:53:21 10/10
Jó film. A rendőrség tőlünk nyugatabbra is csak fakabátok gyülekezete. Nagyon bosszantó volt a sok hibás döntés, elmulasztott lehetőség. Ennek oka pedig a felelősségvállalás teljes hiánya a rendőri (hierarchikus) bürokrácia minden szintjén. Tényleg: mi hasznuk van azoknak a rendőrtiszteknek, akik csak ülnek egy irodában, cigiznek, izgulnak (leginkább a saját pozíciójuk lehetséges elvesztése miatt) és tologatják le magukról a felelősséget... Költői kérdés volt.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu