A 14-es tábor

Bakancslistához adom
Camp 14: Total Control Zone
német-dél-koreai dokumentumfilm, 52 perc, 2012

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Sin Dong Hjok a Phenjantól 80 kilométerre lévő 14-es táborban született, onnan szökött át Dél-Koreába 2005-ben, 23 évesen. Sin ezután amolyan nemzetközi celeb-féleségként Európa- és Amerika-szerte emberi jogi konferenciákon, aktivistáknak mesélte el történetét, miközben ő maga a szabad világbeli élet nehézségeivel küzdött. Marc Wiese dokumentumfilmje a Sinnel készült interjúkat egy hajdani őr és egy volt titkosrendőr anekdotáival, s a Sin életét illusztráló animációval elegyíti. A drámai szökés elbeszélése mellett a film jellemfejlődési tanulmány is, amely ráébreszti a nézőt, hogy mennyi közös bűntudat, düh, lelkiismeret furdalás és cinkosság lappang az elkövetőkben és az áldozatban.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Kit Fisto 2017 máj. 23. - 02:04:05
A fickó hiába jött át, annyira agyhalott az é-koreai kondícionálás miatt, hogy már nem képes mit kezdeni a szabadsággal, a jobb élettel. Visszamenne a marha. Menjen..
Az õrt pedig le kéne csukni legalább 20 évre. Különben a filmben többször hibásan úgy mondták, hogy a szökött pasas ÉK-ba ment, pedig pont fordítva, onnan ment át déltre. Ehhez kellhetett egy adag ész.. Még ha nem is jól fordítják, de nem tûnik fel senkinek, hogy ez mekkora hülyeség? És így megy le adásba..
offtopic
adamnagysweetmovie 2015 márc. 16. - 20:16:18 Előzmény juud
Tudnám, miért csak a felét adják le...
http://www.imdb.com/title/tt2149190/
silverball 2015 márc. 16. - 19:42:07 Előzmény juud
Kár, hogy a "megmenekült srác" utóbb bevallotta, hogy néhol komoly valótlanságok vannak a könyvben, és hogy ez, meg az nem is történt meg. Ebben a formában sajnos hiteltelen. Ezzel együtt biztosan vannak táborok Észak-Koreában és az is biztos hogy embertelen körülmények is elõfordulnak. Az ügynek árt, hogy õ is hiteltelen lett (szenzációs nyomás vagy más miatt az lényegtelen)
juud 2013 nov. 08. - 23:15:04
A könyvet olvastam, megrázó dokumentum.
a filmet szombaton -remélem bejutok a Toldi moziba- szeretném látni.