A barátunk

Bakancslistához adom
Our Friend
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 124 perc, 2019

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Kisparizel 2021 szept. 03. - 09:03:20 7/10
A halállal való szembe nézés, szerintem az egyik legnagyobb bátorság. És hogy ezt az ember hogyan éli meg. Az mindent elmond róla! De itt most a barátrol szól a film...... Hát, nekem volt egy gyermekkori barátom. Valami történt. A kapcsolat megszakadt... És szerintem. Már sosem lesz olyan, ahogy kisgyerekek ként elképzeltük.
Mindenkinek kell!! Legalább egy barát! Még a barátnak is!
5/10
dandelion83 2021 máj. 09. - 15:25:08 5/10
Nekem nem tetszett. Pedig a téma éppen elég komoly volt, volt helye a mély lelki drámáknak sem, mégsem gyakorolt rám túl sok hatást, de lehet, hogy rosszkor néztem meg. Nem az én filmem volt.
8/10
sexykex 2021 ápr. 30. - 09:58:33 8/10
Sajnos a valóság még ennél is rosszabb. A legtöbbször segítség sincs, mert a szülők idősek, vagy máshol élnek, ilyen barát viszont csak a mesékben létezik. Ezért szoktam azt mondani, hogy az infarktus, ami nem fiatalon visz el lényegében isteni csoda és jótétemény.
A film igényel némi megkülönböztetett figyelmet, különösen az elején, de többnyire minden a helyén van benne. Talán annyit tennék hozzá, hogy a halálraítélt jobban teszi, ha nem ír leveleket. Könnyebb a hozzátartozóknak, ha mihamarabb fel tudják dolgozni a halálát és elfelejtik.
(A filmet én még az eredeti címmel láttam fizetős mozicsatornán. Lehet, hogy a pontszámomat picit eltúloztam, de közel sem annyira, mint az első négy szavazó. A 3,3-as átlag egy baromság, mivel ez egy egészen jó film és ezt az IMDb-n például észrevették.)
furfang 2021 ápr. 23. - 16:41:12
Az Our Friend az Esquire 2015-ös, díjnyertes The Friend: Love Is Not a Big Enough című írásán alapszik, amelyet maga a történet főszereplője, Matt Teague írt. Matt és Nicole boldogan élnek kislányaikkal, amíg ki nem derül, hogy a nő testében teljesen elburjánzott a rák és már csak hónapjai vannak hátra. A diagnózis után a házaspár régi barátja, Dane odaköltözik a családhoz, és onnantól kezdve minden idejét, figyelmét és energiáját nekik szenteli, hogy ahol csak tud, segíthesse őket ebben a helyzetben.

A film cselekménye közel tizenöt évet ölel fel, amely során megismerhetjük hármasuk barátságának kezdetét az életüket formáló válságokon és örömteli pillanatokon keresztül egészen Nicole haláláig. A rendező, az időfelbontásos elbeszéléstechnika használatával naplóbejegyzések formájában villantja fel a főszereplők életének meghatározó pillanatait. A viszonylag rövid, egymás után sorjázó, töredékes hatást keltő jeleneteknek köszönhetően