A Bárka

Bakancslistához adom
El barco
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott spanyol sci-fi sorozat, 2011

Értékelés:

224 szavazatból
Szerinted?

Mi járna a fejedben, ha egy napon arra ébrednél, hogy a Föld utolsó lakói közt vagy néhány utastársaddal együtt egy hajó fedélzetén, és a bolygó összes többi embere megmagyarázhatatlanul eltűnt volna? Amikor Genfben beindítanak egy részecskegyorsítót, hiba csúszik a rendszerbe, és a kutatók világméretű katasztrófát okoznak. Ezt csak egy maréknyi iskolás él túl, akik épp egy hajó fedélzetén utaznak az incidens idején. Most életük nagy kalandjának lehetnek részesei - összezárva egy 50 méter hosszú hajó fedélzetén, talán örökre.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
dr.66 2023 aug. 15. - 07:39:53 Előzmény Bergick
Ugyanígy jártunk mi is. Képtelenek voltunk erre több időt pazarolni. Gyakorlatilag egy spanyol szappanopera,borzalmas.
Bergick 2022 febr. 04. - 19:32:34
Megnéztem belőle 7 részt, de utána abbahagytam. Az volt a problémám, hogy a részek 70%-ban szerelmi acsarkodásról szól a film. Ki kivel fekszik le, ki kivel járjon. Szeret-nem szeret. Miért nem engem szeret? A kapitány meg a másodkapitány, tulajdonképpen két vígjátékszereplő majdcsak a filmben. Nem is a hajóval foglalkoznak igazából, hanem a csajokkal. Csak 30%-ban sci-fi a film. Minden rész erről szólt. Untam.
10/10
Katalin93 2021 nov. 16. - 17:58:10 10/10 Előzmény EMSz
Bár ne ő lenne. Múltkor hallgattam vele egy interjút, meglepődtem, hogy tud normálisan is beszélni. Sajnos a szinkronszerepei sértik a fülem.
A sorozat egyébként jó, de a második évadtól inkább felirattal néztem eredetiben.
EMSz 2016 márc. 28. - 18:37:05
Vilma magyar hangja, Mezei Kitty a sorozatról:
https://youtu.be/X-H84uObOqc?t=6m34s
5/10
Ignác Gufo 2015 aug. 30. - 19:04:11 5/10
Twin Peaks-en "szocializálódtam", úgyhogy a misztikus, homályos sorozatok közel állnak hozzám, de ez a sorozat még nálam is kiverte biztosítékot.
Jó alapötlet, gagyi kivitelezéssel, ordító logikai bakikkal, sokszor már elviselhetetlen cukormázzal.
Elsõ évad: ígéretes - második: csalódás - harmadik: nevetséges.

***** SPOILER *****
Néhány "apró" baki:
- Mikor a félig víz alatt lévõ szálloda tetején vannak, a háttérben az égen ott egy repülõ kondenzcsíkja. ( bár ezt a Trójában is elkövették.)
- Étel nincs, de a Coca-cola az utolsó részig nem fogy ki.
- Már az elsõ évadban elhasználnak minden benzint, az egyik részben már csak a házilag készített üzemanyag utolsó cseppjeinek köszönhetõen menekülnek meg - de azért a harmadik évad végéig gond nélkül furikáznak a motorcsónakokon, jet-skiken. ( Tényleg, azon a hajón hol tárolták a Jet-Skiket?)
- Amikor a hajó függõleges helyzetben leesik a tenger-törésnél, akkor csak simán "normál helyzetbe" áll, nem a tetejére fordul, nem merül el legalább a feléig függõlegesen, mint bármi, amit a vizbe ejtünk...

5/10
6/10
csikosi 2015 júl. 14. - 11:26:07 6/10 Előzmény gangesz
Elképzelhetõ, hogy lesz negyedik évad, vagy tököljünk még az ismétléssel??
Kedveltem és néztem is, de nem fárasztom magam ezzel a félig befejezett sorozattal!
Te biztos tájékozottabb vagy ezzel kapcsolatban.
Üdv: Csiki
3/10
gangesz 2015 febr. 20. - 18:18:15 3/10
szappan posztapokaliptó sci-fi rengeteg logikai bukfenccel óriási ellentmondásokkal és szintén rengeteg óriási szappanhabbal. Szeretem a spanyol filmeket, de ez meg sem közelíti egyik hasonló témájú amerikai sorozatot... 3/10
Andrea Tischler 2015 febr. 16. - 08:16:16
Én az indavideon találtam magyarfeliratos részeket ,mert az onlinesoroizatok.tvn nem lett szinkronizálva a vége,vagyis de valamilkyen apropóból oroszul.
Andrea Tischler 2015 febr. 16. - 08:03:31
A 2 hónapig a hajón bújkáló fiút Gamboa ölte meg és Palomares találta meg.
Andrea Tischler 2015 febr. 16. - 07:59:07
Szerintem nagyon jó sorozat volt.Persze bennem is felmereül pár kérdés. Igazából milyen fekete lyukról beszélnek a filmbem,amikor csak víz alá került minden.Igen nekem is furcsa volt a soha el nem fogyó Coca Cola,de az egyik sponsor egyike volt,az asics és a hally hansen mellett,:-).Amellett,hogy nagyon tetszett,azért szerintem el voltak húzva a részek,elég lett volna 44-45 perc részenként.Olvastam,hogy volt aki nem értette a film legvégét,mertnem lett szinkronizálva.Találtam egy oldalt ahol magyar felirattal volt fent,onnan kiderült,hogy Buborék a tengeralattjárón maradt,Ulises nem halt meg,õ vette el feleségül Ainohat,Ramiro és Estella összejöttek,Gamboa eltünt,de valószínû a lànyával él egy szigeten,Julia babát vár,Vilma és a kínai fiú együtt maradtak.Max magához vette Egérkét,mert nagypapapája meghalt.Piti babysitterkedet.szóval a pár elvarratlan szál és a fenmaradó kérdések ellenére, egyáltalán nem bántam meg,hogy megnéztem a bárkát.
Keló Scofield 2015 jan. 24. - 15:59:09
Valóban tele van kérdésekkel a sorozat, bár már kétszer végignéztem. Az alapötlet nagyon-nagyon jó! De ez a szappanoperás baromság, ami nagyjából 1-1 rész felében játszódik, jócskán lehúzza. Gamboa-n kívül nagyon gyenge a színészi teljesítmény, fõleg a kapitányon szoktam röhögni, erre neki adják a legjobb nõt:)
8/10
prospects 2014 aug. 11. - 17:32:32 8/10
Aki még nem látta, de kedve van hozzá, hogy elkezdje, annak ajánlani tudom, azt leszámítva, hogy sok kérdés kavargott bennem a 3 évad részei alatt, majd a zárórészt követõen a kérdések csak sokszorozódtak.
A téma nagyon jó, de nem kapunk érdemleges válaszokat a sorozat végére sem. Ez eléggé bosszantó egy kitartó nézõ számára.

***SPOILER PÓTOLVA***
A kérdések, amik nem hagynak nyugodtan elszakadni a sorozattól:
- Hova tûntek a többi hajó+ûrhajó utasai? Ha megölték õket,akkor miért tették??
- Miért nem lehetett más túlélõ a kiválasztottakon kívül?
- Ha a cél az volt,hogy a kiválasztottaknak életben kell maradniuk, akkor a végén miért indítottak ellenük hadjáratot? Pedig tudjuk jól,hogy a cél az volt,hogy az életüket minden áron megmentsék. (Lásd a lábadozóban elrejtett vérbank.)
- Az utolsó évadban felbukkant repülõn kik voltak és mi céllal jelentek meg? Hova tûntek?
- A ládában ki küldte a fegyvereket? Ki akart nekik segíteni?
- Ulises hol volt, hova került a hotelbõl? ... és honnan hozta a szivart az apjának? Mi volt az általa említett "több", ami a szigeten kívül létezik?
- A végén akkor most Ulises életben maradt vagy sem? Hisz tudtuk jól, hogy Gamboa a gyilkolás mestere, neki tudnia kellett,hogy hova lõjön, hogy az áldozata ne élje túl azt. Na és persze túl sok golyót kapott Ulises ahhoz, hogy ezt túlélje. Akkor a végén hogy készülhetett mégis a házasságkötésre?
- Na és most akkor a sziget is egy fekete lyukká változott?
***SPOILER VÉGE PÓTOLVA***
Ajjj, annyi kérdés, és semmi válasz.

Szóval, ezeket leszámítva, számomra nézhetõ sorozat volt, jó pár poénnal kiegészülve. :) Igaz, pár részlet néha sok volt, mint Vilma állandó szerelmi hullámzásai. Õ szinte már kötelezõszerûen esett mki iránt szerelembe... Vagy épp Piti némely idegesítõ jelenete se lopta be a szívembe magát. Vagy ott van Palomares hittõl való hirtelen elszakadása, majd hirtelen visszaesése. Vagy a fegyver és az emberölés iránti tiltakozása. De ennek ellenére mégis mindig ott volt a fegyver a kezében...
Kár, hogy nem lett jobban felépítve ez a sorozat, pedig igencsak frappánsan meg lehetett volna oldani a végkimenetelt... :)
4.évad meg szerintem nem várható...amint olvastam, jó páran várják.
Webber89 2014 aug. 04. - 21:22:28
---SPOILER---

Nemrég néztem végig a bárkát, gondoltam írok róla néhány sort.
Az alapötlet nagyon jó, de már az az elsõ évadban úgy éreztem, hogy alig van valami összefüggés a részek között. Persze a fõ szál haladt elõre, de volt, hogy valami történt az egyik részben, aztán a másikra hopp, elfelejtették. Ilyen volt, mikor Julia fegyverrel fenyegette meg Riccardót, hogy ne változtassanak irányt.
Vagy a negatív kedvencem, mikor szegény 'két hónapig a hajó fala mögött bujkáló' csávó végre elõkerült, de a rész végén Palomares szól a doktornõnek, hogy meghalt. És ennyi. A következõ részben még csak bele se dobják a tengerbe, vagy valami, hanem mintha el is felejtették volna. Bár a sorozat védelmében megjegyzem, hogy kb. két résszel elõtte Salomé már mondogatta, hogy el-eltünedezik mindig valamilyen étel.
Mondjuk elég fura, hogy Palomaresért simán bementek a viharba, villámhárítót építettek, meg villámot vezettek belé, ezért a szegény csávóért meg még csak egy imát sem mondtak.
Aztán ott van a harmadik évadban Sol (testvére). X rész: meghal, illetve ugye eltûnik. X+2: Pity simán ajánlatot tesz Ainhoának.
Néha úgy éreztem, mintha én hagytam volna ki egy-egy részt és nem a készítõk feledkeztek meg az elõzõ részben történtekrõl.
Vissza az elsõ évad végéhez: Mikor Ainhoa Gamboa fenyegetése miatt szakított Ulisessel: ezt tavaly nyáron láttam, kb. háromnegyed év kellett arra, hogy folytassam a sorozatot, annyira szappanoperába illõ volt, hogy a szerelmesek nem lehetnek együtt.

---MÉG INKÁBB SPOILER---

Mi történt abban a 387 napban, illetve utána?

Szerintem Ulises meghalt.
3+1 lövésbõl az utolsó szerintem simán érte a szívét, valamint ha esküvõ van, nem félig nyitott ingben guggol két gével a sziklákon, hanem rendesen felöltözve várja a menyasszont, nem pedig még õ váratja. A 'szerelem túlél minden'-t képletesen értette, a 'halálon túl is szeretem' kifejezés szinonimájaként.

Az is furcsa volt, hogy Julianék Riccardóékkal mentek az esküvõre, mintha õk is a menyasszonyhoz tartoznának.
És igen, szerintem Max lesz a férj. Illetve lett volna...

Gamboa és Evelyn: itt nem jutok dûlõre magammal. Szerintem ha visszakapta volna a lányát, akkor nem vonul külön, mert hát csak nem akarja, hogy a lánya egyedül nõjön fel, barátok nélkül, mikor pár kilométerre ott van kettõ korabeli gyerek is. De ha nem kapta vissza, akkor az azt jelentené, hogy nem sikerült megölnie Ulisest. Talán Alexander hazudott neki, és nem 'adta vissza' a lányát még így sem. Belátta, hogy nem jó a lányának, hogy egy többszörös gyilkos az apja, így elvonult a többiektõl.

Hova tûnt az a sok-sok ember a felhõkarcolóból, valamint a Szojuzból? Valószínû megölték õket, mert nem voltak fent a listán. Ezzel azért kezdhettek volna valamit, vagy legalább megmutathatták volna, hogy mi van a Gamboa által elcsórt merevlemezen.

Alexanderék miért vonultak vissza, illetve miért maradtak a tengeralattjárón? Szerintem ott volt meg a felszerelés, hogy tovább folytassák a kutatásokat részecskegyorsítóval, ami talán a tengeralattjárón volt. És itt érünk oda, hogy miért lett mágneses a kocsi, meg a bicikli. Megint megtörtént: megint becsúszott egy hiba és megint keletkezett egy fekete lyuk. Kérdés, hogy milyen messze voltak a szigettõl, van-e esélyük túlélni.

Mi volt a céljuk Pity-vel? És honnan volt neki egy megrágott rágója az utolsó részben? :-)

Amúgy tetszett a sorozat és nem bántam meg, hogy végül befejeztem a második és harmadik évadot is.
3/10
kaboca11 2014 aug. 01. - 20:17:12 3/10 Előzmény Bob19
Amit nekem sikerült megnézni, az nem volt feliratozva, különben nem írtam volna, hogy egy kukkot sem értettem. Ha írni tudok és a fórumot olvasni, akkor nyilván nem vagyok analfabéta:-)
De nem is igazán érdekel. Sajnálom az idõmet, amit rá pazaroltam. NEM fogok többé spanyol sorozatot nézni.
9/10
Bob19 2014 aug. 01. - 12:24:32 9/10 Előzmény kaboca11
Azért van feliratozva.:)
Nem úgy fejezõdött be, illetve persze a legvége ugyanaz de elõtte kivágtak jó pár percet belõle. Leírtam, hogy miket.
Például, amit az AXN leadott az egy szóval nem említi a piros dosszié tartalmát a linken lévõ viszont igen.
3/10
kaboca11 2014 júl. 03. - 15:43:03 3/10 Előzmény Bob19
A megadott linken is ugyanúgy fejezõdött be a film. Talán valami emlékképeket hagytak ki. Hogy valamire fény derült-e azt nem tudom, mert azok a részek oroszul (vagy valamilyen szláv nyelven) voltak elmondva, amibõl egy kukkot sem értettem.
Keló Scofield 2014 jún. 20. - 16:55:59
Csak nekem tûnt fel, hogy a 2. évadtól a szereplõk kizárólag "Asics" cipõben vannak? Gondolom szerzõdést kötöttek a sportszergyártó céggel, mert igen feltûnõen mutogatják a lábbeliket.
Keló Scofield 2014 jún. 16. - 23:21:17
Végignéztem mind a 3 évadot. Az 1. rész után azt gondoltam, hogy Cristiano Ronaldo(Ullises)és Paulina (Ainoa) románcáról fog szólni.:)
Jó történet, tetszett, de közhely, ilyen történetbõl egy profibb rendezéssel sokkal többet ki lehetett volna hozni.
Az hogy 4 hónap után is kóláznak, már nem is érdekel, nem ez a legnagyobb hiba.
Elvileg egy fekete lyuk keletkezett, ami magába szippantotta a kontinenseket. Akkor hogy lehet, hogy egy torony kilóg a vízbõl?:) Ennyi erõvel a hegyek is az akkori tengerszint felett kellett volna, hogy legyenek.
Nagyon jó a története, de a végére semmi választ nem kapunk. Nem tudom, hogy ez szándékos volt e, vagy sem...
A tanárnõ gyönyörû benne, már érte megérte Irene:)
10/10
zsuzsca 2014 febr. 25. - 22:50:22 10/10
Nagyon nagy rajongója vagyok a sorozatnak. Aki elkezdi nézni annak csak ajánlani tudom! Az elsõ évad zseniális a második kicsit veszített már a színvonalából, de az is nagyon jóra sikerült! A 3. évaddal viszont problémáim vannak csak úgy mint szinte mindenkinek. Bár a legtöbb dolgot megpróbálták megmagyarázni ( FIGYELEM a szinkronizátorok az utolsó részben nem az egészet fordították le konkrétan a befejezést hagyták le, bár a vége még így is nyitott), de én megértem, hogy miért nem sikerült. Õk nem úgy tervezték, hogy ez lesz az utolsó évad. Már javában ment a 3. évad, amikor közölték, hogy lesz 4. Pár résszel késõbb megkaptuk a hírt miszerint a sorozatot el kaszálták. Amikor ez kiderült a nagyközönség számára Spanyolországban a 10. résznél tartottak. És nem hiszem, hogy a rendezõ sokkal elõbb megtudta, mint mi, de ha mégis akkor is kb 6-7 rész állt rendelkezésre lezárni az egészet( mert ugye ha nálunk már a 10.-nél tartottak õk már szinte a 15-et forgatták). És bár nagyon (nagyon nagyon) sok nyitott kérdést meghagytak valamiket mégis sikerült lezárni ( pl. mi van a dossziéban, mire kell... stb.) És szerintem ez már sokkal jobb mint a semmi. A vége viszont engem is kiakasztott!!!! Megpróbálták sejtelmesen lezárni de hopp ez nem jött be, csak rajongók százezrei lettek ettõl idegesek!!
Nos a 3. évadról ennyit.(Amit még nagyon hiányoltam ebbõl az évadból az Mario Casas,de ez már tényleg csak a személyes rajongásom)
Sokan mondják, hogy szerintük túl sok nyálas jelenet van egy-egy részben... Szerintem is, de tudjátok mit? Ettõl lesz nagyon jó a sorozat. Hogy nem adják fel megpróbálnak boldogságot keresni ( pl.: a szerelemben)!
Nekem nagyon tetszik ahogy bizonyos dologra kitérnek, ami tényleg megtörténhet a földet elnyelné a víz
SPOILER
Például a madarak, hogy nem tudnak leszállni és enni, vagy a vulkán kitörése, vagy a víz esés, vagy a jégfal...
SPOILER
Szerintem ZSENIÁLISAN megvan alkotva az egész még a szerelmi szálak is. És szerintem ha leültetnénk egy embert, aki még nem hallott a Bárkáról a tv elõ és megnézetnénk vele az összes részt akkor tetszene neki, még a befejezés is és mosolyogva kérné a következõ részt... Ez egy jó befejezés lett volna az ÉVADNAK!! és nem a sorozatnak.
Minden esetre én ezt csak ajánlani tudom! Ha valaki utálja a befejezetlen filmeket ne nézze meg az utolsó 3 percet ( Ulises utáni részeket)...
9/10
zora 2014 febr. 22. - 11:12:28 9/10 Előzmény Bob19
Én az elmúlt 2 hétben néztem meg az egész sorozatot, itt:
online-sorozatok . tv/search.php?keywords=a+b%C3%A1rka&btn=Keres%C3%A9s (direkt hagytam szóközt a pont-nál, különben kimoderálják.)
Mivel eleve feliratosan szeretek sorozatokat nézni, így a 3. évadot már azzal néztem. Még szerencse... Más sorozatokról is hallottam panaszokat, hogy a magyar tévék egyszerûen kivágnak részeket - de amit itt tettek, az az emberi butaság legalacsonyabb foka...

Innentõl már nem csak neked szól, és SPOILER!!!

Minden részben volt legalább 20 percnyi teljesen felesleges nyáladzás. Ennyivel simán rövidebbek lehettek volna a részek. Következetlenség (bár, így utólag, lehet, csak a szinkron volt béna):
Gamboa visszajön a tengeralattjáróról egy almával. Ramiro: Honnan van almád? Itt már hónapok óta elfogyott!
Néhány résszel késõbb a kapitány: - Már 3 hónapja nem láttunk szárazföldet!
Aztán a 2. évad végefelé bizonyítványosztás: 63 napja vannak a tengeren.
Igen??? És mégis már mióta halat esznek, mert elfogyott a kaja?

Megtudják, hogy valószínûleg õk az utolsó emberek a földön. Jujjuj!!! Gyorsan keressünk magunknak párt, mert be kell népesíteni a Földet! ...egy pillanat! Milyen Földet? Amin nincsen szárazföld??? Gyorsan legyen terhes minden vaginás, hogy aztán kétszer ennyi embert kelljen etetni???
Ja, meg ugyanúgy motorral megyünk, nem vitorlával! Én elsõ naptól kezdve feleztem volna a kajaadagot, a vizet, és csak vitorlával mentem volna tovább.
Van egy nagyon jó könyv: Merle - Malevil. Na, ott értelmes emberek élték át a világvégét.
Itt meg kiválasztottak? Tényleg? Az egyetlen használható Ramiro volt. Ki lehetett volna válogatni egy jó növényismerõt, állatismerõt, a vizek tudósát, ezermestert - meg egy orvost. Mert Julia sem értett mindenhez. Nagyon bénán tervezték meg ezt a túlélést.
Az orosz hajón lévõk is kiválasztottak voltak. Miért kellett megölni õket?

Nem folytatom. Maga az ötlet csillagos ötös! A fekete lyuk, a bárka, a 7 hajó, minden. De nagyon pocsék volt a megvalósítás.
A hajó gyönyörû, szívesen utaznék rajta a valóságban is. A zene nagyon-nagyon jó volt.
Azért örülök, hogy nem amerikai volt a sorozat. Bár, lehet, megcsinálják õk is a saját változatukat, mint ahogy már más sorozatot is koppintottak.
(Alexander mély aljassága váratlanul ért Gamboa lányával...) Nagyon vegyesek az érzéseim, de nagyon jó sorozat volt!
Összes hozzászólás