A bátorság törvénye

Bakancslistához adom
Act of Valor
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 110 perc, 2012

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

A valós élet és az eredeti mozi egyedülálló kombinációja. Az "Act of Valor" egy elit katonai egységet mutat be - Navy Seals - egy megrázó történetben amint napjainkban harcol a globális terrorista fenyegetés ellen. A film megtörtént eseményeket dolgoz fel, kombinálva a bámulatos harci jeleneteket a csúcstechnológiával, és a heves érzelmekben bővelkedő cselekménnyel. Az "Act of Valor" a közönséget elkalauzolja a modern világ egyik legjobban képzett elit harcosainak titokzatos világába.

Stáblista:

Szereplők

Abu Shabal
Walter Ross
Rorke hadnagy felesége
Pedros parancsnok
Lisa Morales

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2013
    Legjobb betétdal jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
Zimka 2021 dec. 06. - 19:24:01
OFF! Nem láttam a filmet, csak a hszeket olvastam...de!!!!.......most 2022 elején, az LMBTQERTZUILMKNB (mittudom én mennyi fajta van már sajnos, egyre többfajta ....nemi fajta ) nap mint nap téma........az ÉRZÉKENYÍTÉS!! Az ember nem is gondolná, hogy egy dolog, ha jól adagolják, milyen szép lassan teszi meg a hatását!! Hát olvasva a különböző véleményeket itt kiválóan látszik, hogy milyen rendkívül mélyen vagyunk érzékenyítve az amerikai igazságtevő hadsereggel és áldásos tevékenységével!!! Észre sem veszik az emberek, hogy mennyire vakon állnak ki, teljes mellszélességgel, a totális igazságtalanság mellett.........csak azért, mert amerikai egyenruhában van :((( , ha egy kicsit is elvonatkoztanának az amerikai zászlótól, vagy ha netán a gonosz Putyin bagázs tenné.........hát már rég szirénázna az igazságérzékük. Itt van ez a lelkendező "Sz. Peter" és "TechItch" , aki csak a Hazáért Meghalni Kész Hős Csávókat látja.......a filmet csak a "Konyec Filma" -ig látja, tovább nem lát...... az összefüggésekbe, bele sem gondol!! De szerencsére vannak akik teljes spektrumban gondolkodnak...ma is szerencsére és nem hat rájuk az ÉRZÉKENYÍTÉS!! Az első hszes Custom, azután a többiek, Findzs és Stupek pl. nem ették meg. Hát ebben reménykedem most, hogy amikor a mai óvóbácsik ..... nőruhában olvassák a mesét.......amiben a Királyfi boldogan megöleli és szájoncsókolja, a szomszéd király Fiát.....majd amig meg nem halnak boldogan élnek.....l!! Hát tőlem ...ott dögöljenek meg.......az én gyerekeimet ne érzékenyítsék!!!
7/10
pihes 2020 aug. 01. - 14:43:03 7/10
Jónak tartottam a filmbe, hogy nagyon nem ült meg sehol annyira, hogy az álmosító legyen.
Jól bírtam!

7/10
5/10
stupek2 2018 szept. 05. - 11:46:41 5/10
HD-ban tökéletes kommandós jelenetek,gyenge párbeszédek. No comment, hogy az amerikai katonák mit keresnek egy idegen államban engedély nélkül. No comment, hogy ártatlan , hazájukat gyereküket védő nőket lőnek le. Nem, ilyet nem szabad mondani a hős amerikai katonákról. Nem tudni, hogy mi lett a sorsa a kimentett nőnek a film elején, nem tudni, hogy 1 kimentett élet miatt hány hős katonának kellett meghalnia. Egyszóval kommandós jelenet 5-ös, a film története 2-es.
kgeza 2018 aug. 01. - 15:03:12
A film szerintem szuper,sokáig vártam készüljön hozzá szinkron de most hogy láttam ,hát erre kár volt várni. Borzalmas a szinkronja. Gondolom valami kis nevenincs szinkornstudio dokumentumfilm narrátorokkal ugy gondolta na majd ők,de hát ez,vicc. Marad a feliratos változat inkább.
Csonger 2016 márc. 03. - 11:39:21 Előzmény Gabor honorai
Nagyon szívesen. :) Máskor is nyugodtan olvasd el, ami a nagybetûs SPOILER felirat után következik. ;)
Gabor honorai 2016 febr. 23. - 15:14:23 Előzmény Csonger
Nagyon köszönöm hogy az akaratom ellenére is lelõtted a végét :)
Csonger 2015 jún. 17. - 10:18:03
Ez egy tökjó film. Egyedül az epilógus lett túl hosszú. Annak a végét nem is vártam meg.

A kommandós csoport tagjait sosem tudtam megkülönböztetni (mind egyformán néztek ki), így a nevekkel is bajban voltam, de itt nem is ez volt a lényeg. Nem a katona háttérsztorija volt igazán érdekes, hanem hogy miként hajtja végre a feladatot. Marhajó volt látni az együttmûködést, hogy mennyire jól tudnak csapatban dolgozni.

SPOILER
És végre egy olyan film, amiben a fõgonoszt nem a fõhõs lövi le, hanem egy nevesincs katona, akit azelõtt talán 4 másodpercig mutattak a filmben. Belép az ajtón, lelövi, kész. Semmi túlzás, ez tetszik.
1/10
Findzs 2014 ápr. 25. - 18:31:18 1/10 Előzmény TechItch
"szolgálni a hazádat?"

ezalatt azt érted, hogy mennyire cool csávók, hogy egy idegen országot megszállak és ölnek meg ártatlan embereket az olajért?

mert akkor tényleg elég nagy huák ...
8/10
rekszem 2013 márc. 09. - 09:36:52 8/10 Előzmény TechItch
Szerintem nagyon jó kis akció film.

Számomra érdekes volt, hogy a katonai jelenetek mennyire jól ki vannak dolgozva és tudtommal igazi kommandósok szerepelnek benne.

A történetre mintha azt írták volna az elején, hogy a valóság alapján született, de szerintem a nem is annyira lényeges, hiszen a kommandós akciók szempontjából részletkérdés is.

A film egyetlen gyenge pontja az, amibõl egyúttal az erõssége is fakad. A SEAL katonák kiválón mutatják be a harci jeleneteket, de az átkötõ részekben nagyon gyenge a színészi teljesítmény, elég faarccal játszanak.

Szóval egy nagyon jó kis film, annak aki kíváncsi a kommandós bevetések világára, és talán kevésbé jó annak, aki a Rambó féle egyszemélyes aprítást, vagy egy James Bond filmes történetvezetést szeretne látni.

nálam megüti a 8 pontot
TechItch 2013 febr. 10. - 11:00:11
Hua társak. Csak annyit,hogy egy kicsit csipásak vagytok ( akinek nem inge nem veszi magára ) ez nem háborús film! Asszem a rambo-nál megrekedtetek... Ez egy mentõakció ami egy kicsit bonyolódik. A lényeg,hogy még nem volt ilyen film ami ennyire bevezetne a NAVY katonák életébe és persze olyan film sem volt még ahol igazi U.S.Army katonák vannak a fõszerepben. Nem mutattak még be ilyen részletesen szerszámokat, gépeket, fegyvereket és hozzájuk a kiegészítõket, ruhákat, technikákat... Ha ezeket a részleteket nem látjátok akkor minek nyavajogtok. Teljes RESPECT ezeknek az USA-ban szolgáló katonáknak!!! Nem tom hanyan volnátok készen ennyire mindent feláldozva szolgálni a hazátokat???? Úgyhogy ez egy polc elejére való film. ( a többi mellé... ) HUA RANGER
Tereus 2012 okt. 05. - 21:12:03
A filmrõl a Battlefield 3 játék kapcsán hallottam, a játék megjelenésekor vele együtt reklámozták (pár dögcédulát lehetett kapni a film bemutatójának megnézéséért).
Az amerikaiak folyamatosan dobnak ki háborús filmeket, hogy ezzel is növeljék otthon a hazafiságot, ez nem titkolt cél. Nyilván egy nem amerikainak, vagy egy egyenesen "unszimpatizánsnak" ez nem jön be annyira. Aki tudja, hogy nem szereti az ilyen filmeket, annak semmiképpen sem ajánlott.
Aki viszont a háborús/kommandós filmeket kedveli, annak jó szórakozás lesz. Egyszer simán nézhetõ alkotás. Az a pár jelenet, ami ráadásul fps nézetben mutatja az emberek mozgását, még kicsit adja is a bf3 fielinget, azt a gyanút is ébresztve, hogy nem csak a marketinget kötötték össze. Volt már pár jobb film a kategóriában, de ezzel sincs igazából semmi gond.
Sergeant Thomas 2012 szept. 10. - 17:48:52
Egész nézhetõ. Nem egy "hû de zseniális" vagy A-kategóriás akciófilm, de mégiscsak jobb, mint pl.a a 90-es évek kommandós akciófilmjei. Bár vannak jobbak ennél, mégiscsak megnézhetõ egyszer. Aztán egy év múlva legközelebb. Bár eléggé buta és gyenge a történet, ami roppant mód zavaró volt számomra, mégis végignéztem. Könyörgöm, azért még hogy kommandós akciófilm, lehetne története. Na mindegy. Nem egy óriási durranás, de rossznak sem nevezhetõ. Tök középszerû, vagy attól egy kicsit magasabb.
offtopic
Sz. Péter 2012 júl. 02. - 09:51:19
Gondolom a "Commando" a "Rambo" és a Chuck Norris-féle amerikaihírós filmek jobban bejönnek. ;)
2/10
brrrobi 2012 júl. 02. - 09:08:27 2/10
jujj, reg lattam mar ennyire gyenge filmet!
Sz. Péter 2012 júl. 01. - 10:11:27 Előzmény Custom House for ExCeL
Nem egészen értem mi a problémád a filmmel.

"Hazug, álszent, nyálas"
Mitõl hazug? Mit is látunk benne?:
Az amerikai haditengerészet egy speciális alakulatának harcát, terroristaellenes bevetéseken.
Az amerikai kormány (akik mondjuk valóban álszentek) meg sem jelenik.
Nyálas az ha egy apának megnyilvánulnak az érzelmei a családja miatt?

"torz világképet közvetít"
Mirõl?
Itt most kivételesen tényleg arról volt szó, hogy a terroristák valóban a hazát támadják, és az új fegyvereik miatt - amiket így könnyen bejuttathatnak az országba - valós, közvetlen a veszély.
Azt meg hagyjuk, hogy az amerikaiak megérdemlik a sorsukat azért amit világszerte mûvelnek.
A civilek nem felelõsek a vezetõik tetteiért.


"esztelen gyilkolást"?
Nem civileket öltek az amerikaiak, viszont Shabal igen.

És most nem kell a rossz duma arról, hogy az iszlám szabadságharcosok egyetlen eszköze a terrorizmus, mert szerintem ezt pont olyan hazug propaganda mint amiket a USA szokott harsogni.
Custom House for ExCeL 2012 jún. 30. - 00:54:29
Ez a méltán ismeretlen film talán a legocsmányabb propaganda, ami valaha készült, Goebbels is büszke lenne rá.
Hazug, álszent, nyálas, xenofób, egyoldalú és torz világképet közvetít... minden megvan benne, ami csak kell, hogy epét hányjunk mire véget ér.
Szégyen, hogy 2012-ben ilyen elkészülhet. Csak arra jó, hogy legyen mivel igazolni az esztelen gyilkolást.