A Blake család

Bakancslistához adom
The Humans
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror-dráma, 108 perc, 2021

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Erik Blake összehívja pennsylvaniai családjának három generációját, hogy megünnepeljék a hálaadás napját lánya lakásában Manhattanben. Ahogy sötétedik odakint, és hátborzongató dolgok kezdenek előtünedezni az éjszakában, a csoport legmélyebb félelmei is felszínre kerülnek. Stephen Karam író-rendező kegyetlenül vicces és kísérteties debütáló filmje, amelyet Tony-díjas drámájából adaptáltak a filmvászonra, bemutatja egy család rejtett félelmeit és az őket összekötő szeretetet.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Kcico 2023 júl. 12. - 20:33:08
Végtelenül unalmas
1/10
lucaildy 2023 jan. 04. - 13:48:44 1/10
HAHAHA ez horror??? Ez a film egy rakás f@s, ronda tehetségtelen tehenekkel.
1/10
Ricsárdka 2023 jan. 01. - 18:46:13 1/10
Egy órát elvett az életemből, addig bírtam! Ha jót akartok magatoknak, messzire kerüljétek el!
5/10
InteriorLulu 2022 dec. 12. - 01:27:28 5/10
"...és hátborzongató dolgok kezdenek előtünedezni az éjszakában..."
Az égvilágon semmi ilyesmiről nincs szó. És ez azért nem spoiler, mert a film egy pillanatra sem akar ilyet velünk elhitetni.
"...kegyetlenül vicces és kísérteties debütáló filmje..."
Aki számára ez a film kegyetlenül vicces, az egészen biztosan nem százas. Szerintem maximum itt-ott, egyes pillanataiban és ekkor is igen mérsékelten vicces, de inkább szinte semennyire sem az. A hangulata ugyanis ehhez mindvégig túl komor, sőt nyomasztó, valamint az egyes felvetett témák sem különösebben vidámak, pláne nem viccesek; ami nem is csoda, hisz alapvetően ezt az öt embert foglalkoztató mindenféle hétköznapi problémák és félelmek kerülnek elő és (részben) kibeszélésre. Mégha az egymás iránti kötődés és szeretet egyértelműen át is hatja a történetet.

Bár ezt a szót (történet) is kicsit félve írom le, nincs ugyanis a filmnek igazából története. Egyszerűen csak kapunk róluk mint egyénekről és mint családról egy plasztikus képet, ennyi. Egy nem különösebben érdekes színdarab filmre lett adaptálva, viszont legalább kitűnő alakításokkal.
1/10
sexykex 2022 okt. 11. - 15:33:08 1/10
Ez nem film, ez maga a katasztrófa. Valamikor egy HBO-premier ünnepnek számított nálam, mert a vasárnap esti fő műsoridőben kizárólag nívós filmeket mutattak be. Manapság az összes szemét bekerülhet az HBO és az HBO MAX kínálatába azon kívül, hogy a turkálóból százéves dolgokat bányásznak elő. Maga a film persze nem horror, hanem pszicho-dráma abból a típusból, amelyik színházban se tetszett volna.