A boldog élet

Bakancslistához adom
La buena vida
16 éven aluliak számára nem ajánlott chilei filmdráma, 95 perc, 2008

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Edmundo fodrász, aki még mindig anyjával él együtt, s nagymúltú fodrászmester apját szeretné tisztelettel újra eltemetni az állam pénzén. Teresa szexuális felvilágosítást ad fiataloknak, miközben volt férjével hasztalan szeretné rendezni viszonyát. Ő a főhős, aki összeköti a különböző emberi sorsokat, s lassan feltárul Chile röntgenlátlelete, a nagyvárosi élet zajos világa, ahol minden megtörténhet. Így az is, hogy egy fiatal édesanya csecsemőjével hangtalanul távozik az életből. De az is, hogy egy kiváló tehetségű klarinétos katonai szolgálatot kell, hogy teljesítsen, s nem a Berlini Filharmóniában, hanem a katonai zenekarban kell játszania, míg egy napon, a buszon elhagyja hangszerét... S ebből az egy történetből rengeteg szál és sors bontakozik ki, attól függően, hogy vajon melyikükhöz kerül a klarinét...
Andrés Wood, tehetséges chilei rendező új játékfilmjében rendkívüli odaadással és figyelemmel követ különböző, egyedi, kisemberi sorsokat. Minden főszereplő archetipikus figura.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Éduah 2012 júl. 19. - 19:46:18 1/10
***** spolier *****

koton felhúzási technikák, bank kölcsön egy autóért, fiatalító injekció, d*gás, terhes tini, elvált szülõk... hm.. valóban ennyi volna az élet...?
ez a film is cikinek akarja beállítani, ha valaki 16 évesen novellát ír, ahelyett, hogy zülleni járna a barátaival...


***** spoiler *****
7/10
SandroVM 2012 máj. 01. - 23:07:15 7/10
Nagyon jó film, egy hosszú film-csendet tört meg nálam, ami azt generálta, hogy újra nagyon sok filmet megnézzek. Pedig csak úgy kinéztem a mûsorújságból ("chilei film az m2-n, akkor biztosan érdekes lesz"). Nagyon szépen csordogáló különbözõ figurákat bemutató film, igazi dráma, amely sokkal értékesebb és szebb, mint a legtöbb mai film. Nem egy hatásvadász, nem egy lüktetõ tömegfilm, amit majd emberek sokasága fog szeretni, de annál példaértékûbb, hiszen ez egy tökéletes példája az érzékeny és finom ember-ábrázolásnak. Abszolút leköti az embert és a végén a hideg is kirázott a váratlan befejezés kapcsán, ebbõl pedig mindig tudom, hogy a film átjött és mély nyomokat hagyott bennem.
kaszalevi 2011 aug. 15. - 16:08:54
Nekem tetszett ez a film, teljesen lekötött.
Spoiler.
Amikor a fodrász dörömböl és szitkozódik a krematórium kapujában, mire mégis beengedik, na ennél a résznél elbõgtem magam. Amikor kinyitják a kaput, az arckifejezésében benne volt minden...
Spoiler vége.
Ford Mustang 2011 aug. 11. - 02:37:38
Most már hárman.
Egy a sokból.. 2011 aug. 10. - 22:46:28
Azt sem igazán értem, hogy lehet ez a film 9,1 -es, nem azt mondom, hogy rossz volt de nálam azért messze van a 9,1 -tõl.
Egy a sokból.. 2011 aug. 10. - 22:44:11 Előzmény bfr
Háááát, akkor már ketten vagyunk...:) én is pszichológusnak néztem nem "telemarketingesnek" .
9/10
bfr 2010 máj. 24. - 22:00:43 9/10
Én azt hittem miközben a filmet néztem,hogy Teresa orvos vagy pszichológus vagy valami hasonló,aki felvilágosító órákat tart az óvszerrõl.Itt meg azt írják,hogy eladónõ egy szex-shopban????
Olyan írta,aki nem is látta a filmet.
Vagy én vagyok a gyengeelméjû.
feeco 2010 máj. 06. - 23:23:10
Andrés Wood film..? hmmmm.. a Machuca nem volt rossz.. azt hiszem, ezt is látni kell!