A bosszú jogán

Bakancslistához adom
Seeking Justice
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 105 perc, 2011

Értékelés:

307 szavazatból
Szerinted?

Egy középiskolai tanár felhatalmaz egy csapat igazságtevőt, hogy álljon bosszút azon a bűnözőn, aki megtámadta a feleségét, de megbánja tettét, amikor az alattomos bűnüldözők azt kérik tőle, hogy viszonozza a szívességet.
Bemutató dátuma: 2012. április 5. Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
offtopic
sexykex jún. 02. 11:13:38 6/10 Előzmény sexykex
Egészen komolyan mondom! Évek óta nem estem neki senkinek, nem kezdeményeztem vitát akkor sem, ha nem értettem egyet mondjuk Vakegérrel. Csak és kizárólag a filmekkel foglalkoznék, ha hagynák. Sokan vannak azonban, akik azt hiszik belerúghatnak egy idegenbe. Rosszul hiszik, mert vissza fogok rúgni!
Az a legnagyobb baj, hogy tele van az ország Ciscokkal és DUNAWÖLD-ökkel, ezért nálunk még a kapitalizmus sem működik. Azt mondták a vezetőink, hogy rövidesen utolérjük Ausztriát – ilyet már a komcsik is mondtak, csak ők rothadó nyugatnak becézték – de most már a szlovák és a román is előttünk jár.
Előbb őket kell utolérni! Azután legjobb barátunkat, a lengyelt. (Mondjuk őket nem lesz nehéz, mert Soros Gyurka uniós szekerét tolják és habzó szájú háborúpártiak lettek. Szóval mással vannak elfoglalva, mint a haladással.) De, inkább hagyjuk, mert ott van még a Balkán szebbik fele is.
6/10
sexykex jún. 02. 11:09:50 6/10 Előzmény Cisco
A baloldal-jobboldal különválása a francia forradalom idején kezdődött és mára teljesen ismerté vált. Az értelmesebb országok a parlamentjükben is világnézetük és politikai programjuk szerint ültetik le a pártok képviselőit. Így aztán a leghülyébbek is tudják, hogy a jobboldal nem a jó fogalmára épült, hiszen a jobboldal legszélén az újfasiszták tanyáznak. (Az Unio parlamentje is ilyen, a magyar persze nem.)
A tanultabbak valószínűleg ismerik a születési arisztokrácia fogalmát. Ennek analógiájára létezik születési szegénység is. Talán elfogadható, hogy ha az ember a gyerekkorát hétköznapi gondokkal küzdő egyszerű emberek között tölti, akkor jobban foglalkoztatják a társadalmi egyenlőtlenség kérdései. (Nyilván vannak kivételek, hiszen a zsellérsorból nehezen szabaduló fonónő rokonból a konzervatív FIDESZ lelkes szavazója lett.)
Cisco máj. 31. 20:50:32 Előzmény sexykex
sexykex 2022 nov. 20. - 15:34:12 6/10 Előzmény DUNAWÖLD
" Baloldalinak születik az ember. "
:S
Ekkora baromságot sem mindennap olvas az ember!
Már maga az elnevezés is eleve a rosszra, a hitványra, értéktelenre utal, mint a balsors, baljós, balítélet, balfék... balkézről születni(!!!) stb., stb. >>> baloldali!
A balos fejtegetéseiről nem is beszélve!
És maguk szólják le DUNAWÖLDöt az egyetlen böffentésével is (2023 nov. 26. - 23:58:31) magáról sokat eláruló primitív Highlanders-szel?
.
3/10
stupek2 febr. 29. 08:15:18 3/10
Érdekes megközelítése az igazságszolgáltatásnak. De tényleg a bűnös bűnhődött? Láttam már ilyet , talán A GOMB címmel, ott még nem is kellett csinálni semmit csak megnyomni egy gombot. Ez a csere bosszú még a Columbóban is téma volt, úgyhogy nem volt ismeretlen a cselekmény. Előre kiszámítható volt, Talán még a vége is . Nicolas Cage magyarhangja rendkívűl idegesítő volt.
6/10
magicvoice febr. 03. 08:55:35 6/10
Szerintem, divat szidni Nicolas Cage-t, pedig nem alakította rosszul ezt a karaktert (sem). A történet érdekes, de szinte egyenes szálon fut a cselekmény. Némi izgalmat az jelent, hogy nem tudjuk egyből eldönteni, melyik szereplő melyik oldalon áll. A vége laposra sikerült, C kategóriás filmmé silányította az egészet. January Jones most is szép.
8/10
Highlanders 2023 nov. 26. - 23:58:31 8/10 Előzmény DUNAWÖLD
Köszönjük a kioktatást,de elhúzhatnál már innen, krumplisbirka.
offtopic
Belmont 2023 szept. 28. - 21:28:40
Jé, két rezidensünk egymásnak ugrott.

Mi már csak egy kávét kérünk. :D
6/10
meehrlin 2023 jún. 16. - 00:48:22 6/10
Nicolas Cage hozta a formáját, sz@r volt, mint mindig.
De maga a film egész jó, leszámítva az utolsó 10 percnyi bénázást.
6/10
offtopic
sexykex 2023 ápr. 29. - 08:08:28 6/10 Előzmény DUNAWÖLD
Most pontosan úgy viselkedsz, mint egy habzó szájú korlátolt demagóg. És még azt mondod nem vagy hívő. Akkor mi vagy? – lelkecském DUNAWÖLD.
10/10
offtopic
DUNAWÖLD 2023 ápr. 28. - 20:47:56 10/10 Előzmény sexykex
Nem kezdtem semmit, TE keverted bele.
Nem bírtad ki... Idézlek:
"ha egy szűk többséggel megválasztott párt, minden magyar által támogatottnak véli magát"...
Dehogyis véli...
Ahogyan Kornisotok közölte is velünk:
"Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket".
Nem gyűlölök... Csak legfeljebb megvetek.
A film rendőrei meg a mi yardunk - ég és föld☝️
A mieink főleg elhajolnak a munka elől.
10/10
DUNAWÖLD 2023 ápr. 28. - 20:39:23 10/10 Előzmény sexykex
Nem vagyok hívő, sajnos, ...
de SOHA NEM választanék olyanokat, akik jogutódjai a Mansfeld Pétert felakasztóknak.
... Akik még '65- ben is akasztottak. Vélemény miatt.
... A nemzeti vagyont maguknak privatizálóknak. A rablókapitalizmust ránkszabadítóknak.
... Az országot a Világbank, IMF felé eladósítóknak (csak, hogy megéljenek egy darabig, majd fizesse csak vissza a mi generációnk).
Anyàm 🖤 azt a nyugdíjat kapta, amit mi termeltünk ki.
(A lelki-erkölcsi+szellemi züllesztést nem is sorolom).
Nem kell itt agyat mosni, sokan emlékeznek, sokan gondolkodnak ...
Képesek felismerni összefüggéseket.
...
Ilyen egyszerű a választás.
6/10
offtopic
sexykex 2023 ápr. 28. - 15:03:45 6/10 Előzmény DUNAWÖLD
Pontosan így van: értelmetlen! Akkor most miért akarod újra kezdeni? Először is ez egy filmes fórum, nem igazán ide való. Másodszor, ami legalább ennyire fontos: hívővel nem lehet vitázni. És kettőnk közül csak én vagyok ateista. Azt, hogy egy párt és a kormánya mennyire vezeti jól és a jövő szempontjából is hasznosan az országot, azt kizárólag érzelemmentesen, a tények és eredmények figyelembevételével érdemes elemezni.
10/10
DUNAWÖLD 2023 ápr. 27. - 01:45:44 10/10 Előzmény sexykex
A port rtl- csoport ( igaz, elfogadnak EMMI- pénzt is), tehát otthon vagy.
Itt lesz örökre.
A "baloldalinál" még volt valami értelme a mondandódnak ($- baloldal, haha).
Az első milliárdosaink mind onnan kerültek ki, az átmentett állami vagyonnal.
...
Nevezhetjük konzervatív vs.libsinek is.
Az utcára a taxisok meg a szadesz vitte az embereket, tehát ezt nagyvonalúan elcsaltad.
Hol is voltál 1990.okt.26-28. között?
A média- résznél már elpárolgott minden valóságtartalom.
Mintha nem egy bolygóról származna a meglátásunk, felfogásunk, analitikai gondolkodásunk stb.
Értelmetlen a párbeszéd.
6/10
offtopic
sexykex 2022 nov. 20. - 15:34:12 6/10 Előzmény DUNAWÖLD
Baloldalinak születik az ember. A környezete, a rokonai, az anyagi lehetőségei, az aktuális társadalmi rend nagy valószínűséggel egész életére meghatározzák a világnézetét. Az izmusokkal már más a helyzet. Mindegyikben lehet találni olyat, ami számomra szimpatikus, másoknak viszont nem. Valószínűleg kevés olyan ember van, aki tökéletesnek érzi bármelyiket is.
Nem tudom, hogy az a szerencsétlen mondat miért pont ehhez a filmhez került. Egyáltalán nem kerülhetett volna egy filmes oldalra még akkor sem, ha a szövegkörnyezete – a fokozása annak, hogy mi nem tetszik – talán megengedné. A politikáról meg csak annyit, hogy Magyarországon a rendszerváltás óta még nem volt hatalmon igazi baloldali párt. A baloldal ugyanis nem csinál Bokros-csomagot, nem vesz el semmit a dolgozóktól és a nyugdíjasoktól.
Az ellenpólust viszont akkor utáltam meg első ízben, amikor a választófülke helyett utcára vitte a politikát – barátokat és családokat szakítva szét a hülye oldalaival és szólamaival. Másodszor akkor, amikor bekebelezte a sajtót és a médiát és folyamatos agymosással kreált hívőket magának. Harmadszor akkor, amikor az Uniós forrásokat klientúra építésre használta és ezzel tartósan szegénysorba juttatta az országot.
Én természetesnek vettem a jobboldal idei győzelmét, legfeljebb a mértéke lepett meg kissé. Már mondtam, hogy nincs igazi baloldal és főleg nincs karizmatikus vezetője az ellenzéknek. De, mivel nyugdíjas vagyok és nem hülye, anyagilag bőven középre helyezem magam. (A semmiből életem során összehoztam valamit.) Talán még egy államcsőd se tudna igazán megingatni, az atomháborúban viszont mindegy mid volt. Ha már eddig nem mentem el, akkor maradok és megvárom a kijózanodást. (Kíváncsi leszek meddig marad fent ez a hozzászólás. Nem mintha izgatna, hiszen valójában nem ide való. A véleményem viszont már úgysem fog megváltozni.)
10/10
offtopic
DUNAWÖLD 2022 nov. 01. - 02:10:22 10/10


Ellentmondást érzek a filmben.
[spoilerAzt nem értem, hogy az áldozat, a feleség miért viselkedik ilyen fonàkul? Mintha mi sem történt volna vele?
Nem voltam ilyen helyzetben, de akár velem, akár gyerekemmel történne hasonló, akàr "csak" fizikai erőszak, én el tudom képzelni magamról, hogy bosszút akarnék àllni, de nagyon csúnyàn. [/spoiler]
Érdekelne, hogy egy értelmes ember mitől lesz ballib.
Gondolkodàsi képessêg, csak fonàkul?
Illetve, hogy Mórickànak erről a filmről is a magyar választàsi rendszer jut eszêbe?
Csak a hülye nem vàltoztatja a véleményét.
Rossz lehetett neked idén àprilis 3- án.
Nekünk 2002- ben volt borzalmas. Meg 2006- ban. Főleg ilyentàjt őszöd-ősszel. Pedig éppen azon a nyáron szavaztam a làbammal, nagyon előrelátóan.

9/10
Pál Ferencné 2022 aug. 09. - 14:50:33 9/10
Nem annyira rossz mint amennyire lehetne, egyszer nézhető!
5/10
Fertility 2022 jún. 25. - 00:05:07 5/10
Nem olyan rossz ez.. Bár Cage riadt pislogása már van olyan unalmas, mint Depp hullamerev, mimika nélküli, botoxos képe
3/10
ludmilla 2022 márc. 09. - 12:21:24 3/10
fú.. ez a sztori aztán nem semmi. kb olyan, mintha a német Tetthely című bűnügyi tévéfilm sorozat egy epizódját láttam volna. nem, még az is jobb ennél, mert legalább az néha vicces. NC olykor ormótlan baromságokat is bevállal.
Pierre Kardán 2021 júl. 11. - 23:21:16 Előzmény sexykex
Mondjuk akkor úgy, hogy a szűk többség által NEM válaszott képviselők töltik ki a parlament 2/3-át.
6/10
offtopic
sexykex 2021 júl. 11. - 07:56:12 6/10 Előzmény Pierre Kardán
A választáson részt vevők többsége nem tekinthető kisebbségnek. Más kérdés, hogy a választási törvényünk egy szoros befutót követően is képes kétharmadot nyújtani.
Összes hozzászólás