A bűn érintése

Bakancslistához adom
Tian zhu ding
japán-kínai filmdráma, 138 perc, 2013

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Négy történet a mai Kínából. Miközben hatalmas gazdasági fejlődésen ment keresztül az ország, az emberek egyre frusztráltabbak, a problémáikat erőszakos módon igyekeznek megoldani. Az elsőben az elégedetlen falusi bányász számol le a korrupt főnökével. A másodikban a gyökértelen vándormunkásnál szakad el a cérna, és fegyvert vesz a kezébe. A harmadikban egy szauna recepciósa leszámol az őt megtámadó gazdag ügyféllel. Az utolsóban a fiatal gyári munkás megalázó körülményekkel találja magát szemközt az új munkahelyén.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Cannes-i fesztivál

    2013
    Legjobb forgatókönyv: Jia-yi Zhang
  • Cannes-i fesztivál

    2013
    Arany Pálma jelölés: Zhang Ke Jia

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
NADALFAN 2015 jún. 24. - 16:39:23 6/10 Előzmény phoebus
Inkább azt mondanám a globalizáció lassan mindent beszippant.Kínában is csak azokkal a problémákkal kell szembenézni mint a világban bárhol. És a filmipar is a teljes globalizálódás útjára lépett ,de ez nekem annyira nem tetszik:(
6/10
adamnagysweetmovie 2015 febr. 20. - 22:25:12
Magnóra magyar!
Ér osztani (szorozni)...
10/10
phoebus 2014 szept. 14. - 00:28:54 10/10
Igazabb nem is lehetne, teljesen autentikus ábrázolása a mai Kina problémáinak. Régi értékek - és a mai valóság ütközése. Èltem Kinában, tudom, hogy sokan nem tudnak mit kezdeni az új értékrendekkel, amik sajnos a mi itteni világunkat is lassan alapjaiban megrengetik. Tettesek, kik áldozatai a társadalmuk elsekélyesedésének - és náluk tényleg elszakad a cérna. Èrdekes, hogy japánoknak kellett felvetni ezt az ott nagyon is mindennapi problémát. Nem szeretik egymást, de ezek szerint akad még mélyérzésü japán is.:)