A családi titok

Bakancslistához adom
Das Familiengeheimnis
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német dráma, 175 perc, 2004

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Az újságíró fiú, Jakob hazautazik apja születésnapjára a Boden-tó menti birtokra. Fagyos viszonya anyjával az évek alatt mit sem változott, ám újdonsült feleségét a váratlan bejelentés ellenére is meleg szívvel fogadja a család. A fiú viszontlátja gyermekkori szerelmét, Clarissát, s újra fellobban a szerelem.
A neves bestseller író, Uta Danella regényének vonzó feldolgozása.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Carl Ludwig Goltz
Clarissa Bornemann

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i jún. 14. 13:54:45 9/10
Utta Danella - Családi titok I. II. rész (Familiengeheimnis Teil 1 - 2)

Apja, Carl Ludwig születésnapjára sok-sok év után első alkalommal tér haza a szülőföldjére Jakob Goltz, a híres külföldszakértő újságíró.
Jakob a csinos felesége, Madlon társaságában érkezik, akit igazából nem is szerelemből, hanem felelősségtudatból vett feleségül. Szeretni és szeretve lenni azt valójában sosem tanulta meg. Ennek igazi oka Jakob szemében az anyja, Jona.

Az anyjával való találkozás is régi sebeket tép fel, ugyanis mind a mai napig nem tudta megbocsátani az anyjának, hogy állandóan olyan elutasító volt, és a közös családi életben is csak elvétve vett részt. Mindig is egy hűvös, megközelíthetetlen nő maradt, aki a «második» életét a tópart másik oldalán örökölt birtokán élte. Itt ismerkedett meg Madlon Rudolffal, Jakob anyja intézőjével, annak egyik látogatása során, és iránta hamarosan többet is érez, mint amennyit magának bevall.

Jakob is külön utakra téved. Clarissa, aki még egy teenager lány volt, amikor őt utoljára látta, nos, időközben egy elbűvölő fiatal nővé serdült. Már kislányként is szerelmes volt Jakobba, most pedig meg szeretné a férfi szívét is hódítani. Érzéseitől tartva Jakob pontosan azzal a hűvös érzelmi távolságtartással reagál a lány közeledésére, mint ahogy azt az anyjától eltanulta. Úgy tűnik, az anyja keményszívűsége csak boldogtalanságot hoz mindenki számára. Jakob viszont nem is sejti, hogy az anyja sötét titkot rejteget magában, ami árnyékként nehezedik a családra.

Családi titok - II. rész - Das Familiengeheimnis (2)

Rögtön az elején, amikor Jakob Goltz felkeresi az anyját, Jonát a Boden-tó másik partján lévő birtokán egy nem várt sokkal végződik. Jakob rajtakapja a feleségét, Madlont, amint éppen megcsalja őt, az intézőjével, Rudolffal. A házasságuk krízise kitárgyalása során mégis megegyezik Jakob és Madlon, hogy az érdekházasságuk csak-csak megmenthető. Itt Madlon esetén Jonáról is szó van. A nő nem akarja az anyósától az intézőt és egyben a legjobb barátját elvenni, egyébként sem lenne elképzelhető egy közös élet ilyen felállásban egy fedél alatt.

Jakob reakciója Madlon félrelépésére egy szerelmi érzelmektől túlfűtött éjszaka az elbűvölő, de nála 13 évvel fiatalabb Clarissával, de az együtt töltött éjszakát a férfi csak kisiklásnak tekinti. Clarissa viszont minden lehetséges eszközzel küzd Jakobért, aki pedig elmenekül az érzelmei elől. Jakob Hamburgban új munkát akar kezdeni, Madlon is kész vele tartani, de ekkor Jakob apja, Carl Ludwig szívrohamot kap.

Jona éjjel-nappal ott tartózkodik a kómában fekvő férje betegágya mellett, csak ekkor ébred rá Jakob, hogy a hűvös, megközelíthetetlen anyja mennyire szeret és szenved. Lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz és a végén Jakob megtudja azt a szomorú titkot, ami beárnyékolta Jona életét…

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu