A csavar fordul egyet

Bakancslistához adom
The Turn of the Screw
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol misztikus film, 89 perc, 2009

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Egy naiv nevelőnőt egy kastély korábbi lakóinak szellemei kísértik. Vagy csak rémeket lát? Henry James klasszikusának legújabb feldolgozása a természetfeletti történet kétértelműségére helyezi a hangsúlyt. Vajon Ann tényleg jelenéseket lát? A rábízott két gyermeket valóban ártó szellemek akarják megszállni? Vagy csak egy szexuálisan frusztrált nő elméje kezd megbomlani? Ezekre a kérdésekre keresi a választ ez a XIX. században játszódó, mégis ízig-vérig modern rémtörténet.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
frenchbullie 2016 aug. 29. - 19:00:52
Ma délután megnéztem A csavar fordul egyet címû regény alapján készült Az ártatlanok-at... Kellemesen borzongatóra sikeredett, fekete-fehérben remekül érvényesülõ fény-árnyék játékkal. Talán a legjobb a három változatból, amihez eleddig szerencsém volt.

Spoiler

Deborah Kerr mellett különösen figyelemreméltó volt a Miles-t alakító Martin Stephens játéka. Hihetõen alakította mind a riadt gyermeket, mind a kis úriembert, illetve kevésbé úri embert. Ez fõként azért feltûnõ, mert a BBC-s verzióban idõnként olyan volt (számomra) a fiúcska színészi játéka, mintha az Ómenbõl ugrott volna át, csak éppen szõke üstökkel.
frenchbullie 2016 aug. 29. - 07:24:53
Üdv! Megnéztem A vád tanúja azon verzióját, amelyben Deborah Kerr alakítja az ápolónõt. A film tisztes iparosmunka, szerintem. Semmiképp nem tudja überelni a fekete-fehér eredetit.

Viszont Kerr egyéb filmjeihez kedvet kaptam. Így találtam rá Az ártatlanok-ra. S íme megint csak bebizonyult, hogy nincs új a Nap alatt:-) Az ártatlanok tartalmát olvasva döbbentem rá, hogy ezt a sztorit mintha már láttam volna... Láttam bizony:-), és az a címe, hogy A csavar fordul egyet. Úgy tûnik, ez esetben elõbb láttam a remake-t, mint az eredetit.
S akkor még a harmadik, Colin Firth-féle verzióról nem is beszéltem...
frenchbullie 2016 jan. 17. - 06:58:06
Üdv! BBC film, misztikus is, ezért döntöttem úgy, hogy megnézem. Nem rossz, és kimondottan nézõbarát produkció, semmi szájbarágás, mert

Spoiler
mindenkire rá van bízva, hogy eldöntse, hisz-e a szemének vagy sem, vajon léteznek azok a fránya szellemek? Vagy mégsem?
6/10
doktormacko1 2014 jún. 22. - 21:36:53 6/10
6 / 10 Nekem nem jött be annyira.
dralizs78 2014 jún. 03. - 05:34:04
Te jó ég!Milyen hátborzongató egy film.Elismerésem az alkotóknak, a frász kerülgetett mire végig néztem.Az a két gyerek még a legnormálisabb embert is az õrületbe kergetné.(mint ahogy teszik is)Ezek után biztosan elolvasom a könyvet,ami alapján ez a film készült.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu