A csend világa

Bakancslistához adom
Sokhout
iráni-francia filmdráma, 73 perc, 1998

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Khorshid tizenéves fiú és vak. Édesanyjával él egyedül egy kis faluban, Tadzsikisztánban. Kifinomult érzékenységgel rendelkezik, abszolút hallása van, ezért egy nagyon szép munkával áldotta meg az ég: hangszerhangoló. A tadzsik tradicionális zenei hangszereket hangolja hallás után. Apja Oroszországba ment, édesanyja halász. Legkedvesebb barátnője a gyönyörű, okos és tisztatekintetű kislány, Saada. Khorshid naponta buszozik a munkahelyére, néha azonban a hangok megtévesztik és máshol száll le... Khorshid története a csend filmje. Poétikus, egyszeri és feledhetetlen műalkotás.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
mérlegelõ 2008 máj. 27. - 14:34:48
Elég szerencsétlen ötlet, hogy magyar cím gyanánt ugyanazzal illetik, mint J. Cousteau legelsõ //?// és talán leghíresebb /de mindenképp legemlékezetesebb, szimbólumszámba menõ/ természetfilm-kompozícióját...
verdeleth 2008 máj. 27. - 10:39:51
Tényleg nagyon költõi a film, fõleg képileg, rengeteg szimbólummal, allegóriával. Maga a történet is szép, de sokszor ismétlõdik, és egy idõ után kezd kicsit laposabb lenni, de akkor pont jön a vége, nem is hosszú film. Szóval nem tökéletes, de nagyon érdekes film, képileg és hangilag is. A népzenék benne pedig gyönyörûek.