Film

A csendes bérgyilkos

/THE Merry Gentleman/
amerikai dráma, 110 perc, 2008 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Kate erőszakos férje elől menekül Chicagóba, hogy új életet kezdjen. Egy véletlen folytán itt ismerkedik meg Frankkel, a profi bérgyilkossal, aki azonban saját magával képtelen végezni, pedig többször is megpróbálta. A két, magának való, az élettől nem sok jót kapó ember szép lassan egyre közelebb kerül egymáshoz. Múltjuk azonban úgy tűnik, nem engedi elszökni őket. Kate-nek felbukkan a közben vallási fanatikussá lett férje, miközben Frank után pedig a rendőrség kezd nyomozni.Tim Burton Batman filmjeiben a szuperhőst játszó Michael Keaton már többször is bizonyított színészként, most először azonban a rendezést is maga vállalta. A csendes bérgyilkos ugyan nem nélkülözi az izgalmakat sem, alapvetően mégis leginkább egy érzékeny dráma, amelyben az utóbbi idők egyik legkülönösebb, mégis talán legösszeillőbb szerelmespárját láthatjuk bájos Kelly Macdonald (Nem vénnek való vidék, Fulladás) és Michael Keaton alakításában

Stáblista:


Vélemény:

szavazat: 9/10 2012 jan. 13. - 05:54:21
2012 jan. 13. - 05:54:21
Tetszett. Írhatnám, hogy kimondottan szép volt, s egyáltalán nem találtam unlamasnak. Sõt megfogott, magával ragadott. Nem mondom, hogy egy pörgõs egy film, de mégis lebilincselõ.
Tetszettek a katrakterek.
Jó volt a megfáradt, magányos, magába zárkózott ember, és a múlt elõl menekülõ nõ( mely a jelenben folyamatosan a múlt által állított akadályokba, szenvedésekbe, csapdákba kerül) kapcsolatának bemutatása. Nekem kimondottan kedves volt, az amilyen nehézségek árán közeledtek egymáshoz.
A zene mesteri volt. Teljesen beleillett a zenébe. Annyira egyhúron pendült a film és a zene, hogy az fantasztikus.
Pici problémám azért volt. :
Valahogy a kamera mozgások nem nyerték el tetszésemet. Néha kapkodó volt. A feszültebb párbeszédeknél jó volt, de egy két helyen nem értettem. Például a fenyõfa becipelõs rész lehetett volna nagyon mulatságos is, de anyyira össze - vissza rángatózozz, és ugrált az egész, hogy az a részemrõl megölte azt a részt.
Na a végére még annyit, hogy ez egy jó dráma, tele emberi érzelmekkel.
Fogom figyelni Keaton rendezéseit. Tuti, hogy még javulni is fog. :)
szavazat: 10/10 2010 jan. 29. - 22:34:17
2010 jan. 29. - 22:34:17
igazából ez egy jó film! de be kell vallani,h nem egy könnyed, nem a plebsznek készült!
ha a mondanivalója nem jött le, akkor már rég rossz...
szerintem tényleg csak keveseknek tetszhet a film, de aki pocskondiázza, az legalább ismerje el azt h jó a zenéje:)
szavazat: 4/10 2009 nov. 04. - 15:23:25
2009 nov. 04. - 15:23:25
Kelly Macdonald..
..van egy arca ebben a filmben, és egy hozzávaló bugyuta karakter, amivel úgy el is voltam a film majd teljes hosszában, amit sajnos három részletben tudtam csak végignézni, mert mindig elaludtam elõtte.
Gyakorlatilag egy merõ unalom az egész film, mégis volt benne valami, ami lekötött annyira, hogy mindenáron végig akarjam nézni. Gondolom valamiféle mondanivalója is akarna lenni , de számomra nem derült ki hogy mi is volna az.
szavazat: 6/10 2009 szept. 23. - 16:50:47
2009 szept. 23. - 16:50:47
Keaton jó színész. De a rendezés nem az erõssége...