A csillagok szerelmese

Bakancslistához adom
Frankie Starlight
amerikai játékfilm, 96 perc, 1995

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

1946-ban a háborúból hazatérő amerikai katonák egy hajó fedélzetén kicsempésznek Franciaországból egy 18 éves lányt. Bernadette kedvességgel viszonozza szöktetői jótéteményét. Miután a hajón felfedezik, Írországban partra kell szállnia. Bernadette terhesen egyedül marad. Kisfia, Frank törpének születik. Az asszony összebarátkozik az ír Jack Kellyvel, aki kisfia pótapja lesz. Az amatőr csillagász Jack felébreszti Frankie érdeklődését az éjszakai égbolt iránt. Évek múltán Frank egy csillagászati könyv szerzőjeként az irodalmi hírnév küszöbén áll.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Giovanna24 2011 márc. 05. - 18:40:44 10/10
Én csak csatlakozni tudok az elõttem leírt véleményekhez, bár már nagyon régen láttam. Igazán szép, mély érzelmeket ébresztõ film, kár hogy mostanában nem tûzi mûsorra egyik csatorna sem, pedig jó lenne újra megnézni.
10/10
lordroy 2009 aug. 18. - 00:06:10 10/10
Azt hiszem Edgar Allan Poe. De nem vagyok benne teljesen biztos, a filmben viszont benne van. Ez az egyik legszebb és legmeghatóbb film amit valaha láttam, csak manapság ezt már sokan nem igénylik, és nem is értik, miért... Ezt a filmet célszerû többször megnézni, ahogyan az Alkimistát többször elolvasni, mert sajnos könnyen el tudjuk veszíteni az értékeke amiket keresünk. Ha meg tudtam volna nézni pár hónapja, azt hiszem sokat segített volna, idõben helyesen dönteni. (akinek ezt írtam, az tudni fogja, miért és melyik résszel kapcsolatban)
Ajánlom továbbá mindenkinek a filmet, évente egyszer hasznos megnézni.

LordRoy