A csoda

Bakancslistához adom
magyar színházi közvetítés, 135 perc, 2009

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Tamási Áron mondta: "Ahogy mondani szokták, a színpad technikai eszközeivel sem vagyok tisztában, sem pártfogóm nincs, aki színigazgató volna vagy befolyásos színházi ember. Egyetlen derengő pont, ahol a darab születését meg tudnám fogni, talán az, hogy szerelmes voltam. De mi köze van a színdarabnak a szerelemhez? Valószínűleg nem több, mint nekem a színpadhoz. De ha már megvan a darab, beszélni szeretnék róla. Elsősorban nem azért, mert jó, hanem azért, mert szeretem. Szeretem, mint azokat az embereket, akiket nem én választottam magamnak, hanem csak adódtak. Erről a darabról is azt hiszem, hogy csak adódott nekem, valahogy furcsán. Olyan azonban ő maga is. A címe: Énekes madár."Tamási színpadi művei ma is új utakat mutatnak, új előadási formákat kínálnak mindazoknak, akik nyitottak a "tündéri realizmus" stílusvilágának elfogadására.

A színházi előadást Bocsárdi László rendezte.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Kukucs 2009 márc. 15. - 22:53:45
Nem tetszett a rendezés! A szmokingos Tamási Áron némaszerepe, a károgó álarcos varjúk, a fél felvonásra magasba felhúzott, majd az akváriumba belefojtott Móka, a nem éppen 16 évesnek látszó Margó Kleopátra frizurával, a hosszú lófarkas öreglegény...
Nemes Levente játékára voltam kíváncsi, ezért néztem meg, de olyan kicsi volt a szerepe, hogy nem tudom megítélni...
A színészi játékok különben nagyon tetszettek, különösen a férfi vonal, valamint az öreg parasztasszony, a mama. Jó lenne õket látni egy más rendezõ darabjában is.
10/10
marabu 2009 márc. 15. - 18:41:07 10/10 Előzmény Gabriella54
Õsszel láttam a Bárkán. Fantasztikus elõadás volt!
10/10
Gabriella54 2009 márc. 14. - 20:41:53 10/10
Nagyon kíváncsi vagyok! Nemes Levente a Kaszás Attila-díj idei kitüntetettje!