A cunami után

Bakancslistához adom
Tsunami: The Aftermath
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai filmdráma, 186 perc, 2006

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

2004. december 26-án tenger alatti földrengés rázta meg az óceánt, kétszáznegyven kilométerre Szumátra szigetétől. A közel tíz percig tartó rengések ereje akkora volt, hogy a Föld forgását is felgyorsította. Húsz perccel később húsz méter magas víztömeg árasztotta el az indonéz szigetvilágot. Órákkal azután Dél-Kelet Ázsia partjait söpörte végig a cunami, sőt, még Afrika keleti partjain is pusztított. Thaiföldön a parttól több mint két kilométerre hatolt be és tíz méter magas hullámokkal zúdult vissza. Sri Lankán és Indiában megtizedelte a tengerparti közösségeket. Több mint 225 ezer ember halt meg.
A cselekmény valós alapokon nyugszik, de kitalált személyek történetét meséli el. Olyan, különböző társadalmi rendű és rangú személyekről szól, akiknek életét visszavonhatatlanul megváltoztatta a szörnyű természeti katasztrófa. Közöttük van egy fiatal pár, aki kétségbeesetten keresi elveszett gyermekét; egy thai túlélő, aki azért küzd, hogy megakadályozza az elpusztult faluja földjének kiárusítását; egy angol nő, akinek a férje és a fia tűnt el, egy brit hivatalnok, aki elveszítette a rendszerbe vetett hitét, valamint egy thai meteorológus, akinek figyelmen kívül hagyták a cunami-veszélyről szóló jelentését.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Susie Carter
Nick Fraser
Kathy Graham
Tony Whittaker

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Katalin93 2019 okt. 14. - 23:23:54 6/10
Nem volt rossz, de nem nézném meg újra. Túl sok volt benne a nyavajgás, ami persze ilyen helyzetben előfordul, de többet is ki lehetett volna hozni az egészből és bővebben kifejteni a történetet. Például mi lett az újságíró nagy sztorijával a végén, milyen hatása lett a cikknek? Én magára a természeti katasztrófára helyeztem volna nagyobb hangsúlyt, illetve az újságírós melléklánc és az eddig fel nem épített jelzőrendszer bontogatása is érdekes lett volna.
7/10
tomirrmurr 2009 márc. 23. - 14:57:48 7/10
Hát igen.. egy picit nagyobb hangsúlyt fektethettek volna magára a természeti katasztrófára, mert bár tisztában vagyok vele, hogy mi a film címe, úgy gondolom, azt nagyon összecsapták 2 percben.
Amúgy nyugis kis szombat esti volt, és sajnos nem volt jobb mûsor sehol... Azon viszont ki vagyok akadva, hogy milyen idõpontban adják majd a második részt... Péntek éjjel 2-kor... Hurrá.
asdfghjkl 2009 márc. 06. - 03:26:11
Nagyon amerikai.. abból is a gyengébbik fajta.. Van ahol alul, van ahol túl van játszva.. Vontatott, unalmas.. Szerintem
mandarinn08 2008 júl. 27. - 18:56:21 Előzmény Vikke
Egyetértek.
Vikke 2008 jún. 17. - 16:08:11
Nem igazán tetszett. Többet ki lehetett volna hozni belõle, hitelesebben ábrázolni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu