A Dassler-fivérek

Bakancslistához adom
Die Dasslers
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német életrajzi film, 88 perc, 2016

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

A harmincas években, a náci rezsim felemelkedésével párhuzamosan a Dessler-testvérek között régóta fennálló nézetkülönbségek egyre mélyebb szakadékká mélyülnek. A bizalmatlanság végül oda vezet, hogy a két testvér útjai elválnak egymástól. Természetesen mindegyik marad a kaptafánál, és azt csinálják, amihez a legjobban értenek: sportcipőket. Létrejön a világ két legismertebb márkája, az Adidas és a Puma. A versengés végigkíséri Adi és Rudi egész életét, és átszáll a következő generációra.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Edmond Dantes 2021 jún. 01. - 22:14:17
Egyiket sem, de kb. 7 lenne.
off Olyan filmet, amire 6 alatt adnék, végig se nézek. (1-2 kivétel, ha volt.) Fel nem foghatom, miért jó sokaknak végignézni olyan filmet, amire 1*-ot adnak. És ez tömegsport itt. Az az érzésem, hogy sokan meg/végig sem nézik, csak válogatott/válogatás nélküli jelzők kíséretében 1*-ot adnak. Nem tilos, csak nem ésszerű ... de miért pont ez a dolog lenne ésszerű...
Edmond Dantes 2021 jún. 01. - 16:35:43
Két oldalra is feltette port.hu ezt a filmet , erre és ide: https://port.hu/adatlap/sorozat/tv/1/a-dassler-fiverek-die-dasslers/episode-450607 és nemrég a köztévé is vetítette. Kicsit hosszú, főleg a 2. rész, de nekem tetszett. Német történelem a húszas évek elejétől nagyjából az 1974-es futball VB-ig, sportcipő-nézetből. A falusi suszter-papa egymással kijönni képtelen fiai avagy két világcég: Adidas versus Puma.