A dinoszauruszok bolygója

Bakancslistához adom
Dinosaur Planet
amerikai animációs sorozat, 2003

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A "Dinoszauruszok bolygója" újfajta animációs természetrajzi sorozat, amely a filmes történetmesélést és a paleontológia legújabb eredményeit egyesítve a nézőket izgalmas, drámai utazásra hívja, hogy megismerjék ezeknek a bámulatos lényeknek az életét. Az egyes epizódokban a nézők egy-egy dinoszaurusz kalandjait követhetik nyomon, a történelem előtti idők különböző földrészein. Az egyes programokban behatóan megismerjük a dinoszauruszok életét, a környezetét és a küzdelmeket, amelyekkel valószínűleg szembesülnie kellett a krétakor végén (85-65 millió évvel ezelőtt). A "Dinoszauruszok bolygója" bemutatja a mongol sivatagokban 70 millió évvel ezelőtt élt Velociraptort, a Tyrannosaurusok egyik fajtáját, a Daspletosaurust, amely 72 millió éve élt Montana területén, valamint a Pyroraptort, a 70 millió évvel ezelőtti Európa lakóját.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
BigAL 2012 márc. 31. - 23:36:31
Jó film. Csak nehogy összekeverjem az új Planet Dinosaur címû sorozattal. Pláne hogy abban is szerepel Magyarosaurus.
5/10
Vrahno 2010 aug. 26. - 19:21:12 5/10
Nem tudom, mennyire lehet ezt dokumentumfilm-sorozatnak nevezni. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a történet bemutatására (ami nincs ellenemre), és közben a tudomány eléggé a háttérbe szorul (ami ellenemre van). Az epizódok eseményei is elég valószínûtlenek, és túlságosan el vannak túlozva itt-ott. Inkább fantasy vagy kaland mûfajú lehetne, semmint tudományos.

Plusz pontot azért kap, mert szerepel benne a Magyarosaurus. Még ha a magyar narrációban "magiaszaurusz"-nak is nevezik...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu