Film

A doktor /The Doctor/

magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 122 perc, 1991

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?
Az orvos is lehet beteg. Ezzel a hétköznapi igazsággal szembesül Jack Mackee, amikor a saját kórházában páciens lesz belőle. Életében először neki is át kell élnie azt, amit minden hétköznapi beteg átél, és szembe kell néznie egy bürokratikus mechanizmussal, amely gondolkodás nélkül megalázza és méltatlan környezetbe kényszeríti a szenvedőket. Dr. Mackee, hála kiterjedt praxisának, boldog családi körben, remek körülmények között él. Egyetlen dolog hiányzik az életből: a gondjaira bízott betegek iránt érzett szeretet. Ez akkor tűnik fel Jacknek, amikor June, a hihetetlen energikus és erős fiatal nő, aki rendkívüli akaraterejével példát mutat az orvosnak, felhívja figyelmét a gyógyuláshoz vezető útra és ráébreszti arra, hogy mi egy orvos igazi feladata...

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Dr. Jack MacKee
Anne MacKee
Dr. Murray Kaplan
Dr. Eli Blumfield

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


május 17. 07:46
Nagyon jo...tetszett,tanulsagos volt.

2015. augusztus 23. 15:36
Orvos és beteg. Két szerep, két sors. De mi van, amikor ez egy és ugyanaz?
Elgondolkodtató történet az emberről, a hiúságról, a kiváltságosokról és a gyarlókról. A tanulság az, hogy mindig van lehetőség a jó útra visszatérni, mindegy hogy mennyire tértünk le róla.
Randa Haines filmje erős és őszinte, érdekes karakterekkel, élvezetes színészi alakításokkal, és egy igazán megszívlelendő tanulsággal.

2012. június 7. 13:48
Rendkívül tanulságos film. 10/10.

Összes hozzászólás