A fal

Bakancslistához adom
Die Wand
osztrák-német filmdráma, 108 perc, 2012

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Szürreális helyzetben találja magát egy asszony, aki kirándulni ment egy baráti párral a hegyek közt megbúvó vadászházba. Másnap reggel egyedül ébred. Amikor a társai keresésére indul, legnagyobb megdöbbenésére láthatatlan falba ütközik. A civilizációtól és az emberi kapcsolatoktól távol csapdába esve csak egy kutya, egy macska és egy tehén van körülötte. Amolyan női Robinson Crusoe-ként próbál életben maradni a festői környezetben, ahol a természet törvényei uralkodnak. Marlen Haushofer regényéből.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Lirgyria 2021 aug. 10. - 15:00:17 10/10
Nem kell mindig mindent szájbarágni. Nem érdekel, miért van ott a fal, vagy ki tette oda. Az érdekel, hogy hogy lehet egy ilyen lehetetlen helyzetet túlélni. Ezernyi lehetetlen helyzet adódik az életben, amikor muszáj valahogy továbblépni, még ha azt hisszük is, hogy lehetetlen, vagy értelmetlen. Gyönyörű film, és meseszép helyeken játszódik.
k11zoltan 2020 nov. 06. - 23:57:12
A kutya szép volt.
Ezért nem pontozom. Amúgy lepontoznám.
Unalmas, semmitmondó.
3/10
g_no27 2020 nov. 05. - 02:46:24 3/10
Én nem tudom ki látta ezt a filmet és kik és miért pontozták ennyire, de

csak én vagyok ilyen hü..e, hogy a művészi mondanivalóján kívül, idegesítően semmit nem magyaráz meg a film, vagy csak én nem értettem az egészet? Mitől lett ott fal? Mi volt az a fal? Miért volt ott fal? Mi lett a kívül maradtakkal? Mennyi idő telt el? Mi lett végül a főhős nővel? Örökké ott maradt? Időcsapda? Idegenek állították, Isten, vagy természetes anomália, vagy az egész történetet csak álmodta? Na így elég sz*r. Ilyet bármikor alkotok. De maga a film lekötött, pedig az egész csak monológ, nyomasztó zenei aláfestéssel.


Nálam max 3-mas.
frenkdrebin 2013 nov. 13. - 22:21:58
Kedvet kaptam a könyv elolvasásara! ajánlom mindenkinek, akik ebben a rohanó,õrült világban, szeretnének egy kicsit megállni, és elgondolkodni Mik az igazán fontos dolgok!