A fekete léggömb

Bakancslistához adom
The Black Balloon
angol-ausztrál filmdráma, 97 perc, 2008

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Nem könnyű az élet, ha az ember Thomas Mollison. Amikor Thomas (Rhys Wakefield) és családja új otthonba költöznek, ő pedig új iskolába kerül, minden vágya az, hogy beilleszkedjen. Állapotos édesanyjának (Toni Collette) nyugalomra van szüksége, ezért édesapja, Simon (Erik Thomson) rábízza autista bátyját, Charlie-t (Luke Ford). Thomas, új barátnője, Jackie (Gemma Ward) segítségével élete legnagyobb kihívása elé néz. A Fekete léggömb a beilleszkedésről, a szerelem felfedezéséről és a család elfogadásáról szól. A Fekete léggömb univerzális történet. A közönség megismerhet egy olyan családot, amely a felszínen különösnek, vagy akár rosszul működőnek tűnhet, de valójában nagy bölcsességgel, megértéssel és humorral próbálnak felülkerekedni az élet nehézségein.

Stáblista:

Szereplők

Thomas Mollison
Charlie Mollison
Maggie Mollison
Simon Mollison
Jackie Masters

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Attlas 2020 ápr. 23. - 19:30:16 Előzmény Xxy92
Hol nézted meg? Én is kíváncsi vagyok a filmre, de sehol nem találom.
9/10
Xxy92 2016 júl. 15. - 22:08:03 9/10
Nagyon szép, emberi film, mely hûen ábrázolja, hogyan lehet (túl)élni egy súlyosan autista személlyel egy családban. Azt gondolom, sokan példát vehetnének az egészséges testvér kitartásáról, valamint az "osztályszépe" lány hozzáállásáról. Bár ezutóbbi már szerintem kevésbé reális. Toni Collette ebben a filmben is mesés, mint mindig.
Az alaptörténeten kívül érdekes utazást tehetünk a 90-es évek Ausztráliájába; számomra már csak ezért is megéri a filmet megnézni.


9