A halál kilovagolt Perzsiából

Bakancslistához adom
A halál kilovagolt Perzsiából / Death Rode out of Persia
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar játékfilm, 90 perc, 2005

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az Író három évi alkoholmámor után, írásait lapozgatva arra az elhatározásra jut, hogy a továbbiakban nem csak egyszerűen inni fog, hanem dolgozni a pohara mellett, különben is ásványi anyagokban gazdag szikvízzel inná a bort.
"Íme a rettenetes üres papír, amire írnom kell."
Fiatalkori énjét látja maga előtt, a Fiút, aki figuránsként szabadidejét strandon töltötte, olyanokon, ahol sört mértek, és meleg ételt ehetett.
A Gellért strandján ismerkedik meg Krisztinával, akiről kiderül, hogy társaságában tilos a dohányzás és bármilyen szeszesital fogyasztása. A Fiú jobb híján, mert hogy megkívánta a sört és a cigarettát, azt mondja a lánynak:
"Ottfelejtettem valamit az öltözőszekrényben, azonnal jövök."
Az Író tölt magának, készít egy fröccsöt és lehajtja, akár a Fiú a söntésnél a sört.

A Fiú a söntésnél egymás után issza a söröket és egyik cigarettáról a másikra gyújt. Hét hónapja nem volt nővel, fél minden nőtől, mert végtelenül magányos. Még attól is fél, hogy visszamenjen a lányhoz.

Krisztina parancsba adja, hogy leheljen rá, és utána bekenheti a hátát és lábát napolajjal, mert a másik fél kiszolgáltatottságát rendjén valónak és természetesnek tartja. A Fiút -miután bekente Krisztina hátát- a lány magához húzza a gumimatracra.

Boldognak illene lennie, de ő tele van szorongással. És halálfélelemmel, amit nem mondhat el Krisztinának. Viszont megkívánja a sört és most azt hazudja, hogy valami bélhurutja van, oda kell mennie.
Bemutató dátuma: 2006. március 30. Forgalmazó: Mokép

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
alidax 2006 nov. 15. - 18:00:02 Előzmény sonka

én csak kíváncsi lennék, rég olvastam Hajnóczyt, de megnéztem volna a belõle készült filmet..más dolog, hogy 23.30-as kezdéssel? holnap munkanap van.
Albertinka 2006 ápr. 23. - 15:07:38 Előzmény x-tro
Nem volt ez olyan rossz film... Nekem Hajnóczy nyomasztó világa is tökéletesen átjött, Takáts Kati alakítása pedig igazán emlékezetes.
x-tro 2006 márc. 25. - 10:09:04
Nyilván lehet valamit kihozni belõle, de Horváth Putyiéknak nem sikerült. Hiába a több évnyi felkészülés, Schneider Zoli személyében egy okos és jó választás Hajnóczy figurájának megidézésére (én még látásból ismertem...), a végeredmény nem lett jó.

Amúgy Hajnóczy életmûvében a Halál kilovagolt Pe4rzsiából szerintem még a viszonylag követhetõ, tehát viszonylagos cselekménnyel rendelkezõ és filmre írható mû, az alkoholizmus csupán tárgya, de nem szervezõereje. Nem a delírium vezette még az író tollát, de már súlyosan részeges volt... A könyv egyébként alapmû, Hajnóczy (összes) ismerete nélkül lehetetlen teljes egészében megérteni a hatvanas-hetvenes éveket...
sonka 2006 márc. 24. - 23:07:08
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy ebbõl a képzelet-zavarból, ami Hajnóczy delíriumos állapotban papírra elkövetett mit lehet filmen kihozni. Tényleg kíváncsi vagyok...
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu