A halott túlélő

Bakancslistához adom
After.Life
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 104 perc, 2009

Értékelés:

138 szavazatból
Szerinted?

Egy autóbaleset után Anna, a fiatal tanárnőnő élet és halál közti átmeneti állapotba kerül, és kétségbeesett harcot folytat, hogy megakadályozza, hogy Eliot Deacon temetkezési vállalkozót, aki élve akarja eltemetni. Anna úgy tűnik, csak magára számíthat, azonban a lány szerelme Paul gyanúsnak találja Eliotot.

Stáblista:

Szereplők

Anna Taylor
Eliot Deacon
Paul Coleman
Beatrice Taylor

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Patafizikus 2021 márc. 16. - 22:09:41 1/10 Előzmény xnag
Láttam. Az egy mesefilm, vagy mai szóval élve valóság-show. Annyira hiteles mint pld. az ÉNBP.
De ha neked az az etalon, akkor egészségedre.
https://hir.ma/tudomany/no-e-a-haj-es-a-korom-a-halal-utan/95454
https://geekz.444.hu/2008/01/08/geekz_blog_hu_dekadenciaezerrel
1/10
Patafizikus 2021 márc. 16. - 21:50:37 1/10
Végignéztem, mert vártam hogy valami értelmes, szellemes - nem vicces hanem meglepő! - sül ki belőle, de ez hatalmas csalódás volt. Ez egy művésziskedő blöff, ami tele van olcsó frázisokkal, a történet meg ordító logikai bakikkal. ( Mielőtt ez lenne az ellenérv: azt nem tudom elég értelmes vagyok-e a "komoly" művek megértéséhez, de a kedvenc filmem a Donnie Darko, értem és imádom a Lostot, a Twin Peakset - az eredetit! -, nagyszerű filmnek tartom a Mártírokat, a Platformot és az Ház, amit Jack építettet. ) És akkor a spoilerben pár apró kérdés. Aki értelmes választ ad rá azt meghívom egy sörre!

1. A hulláknak adott injekciót már máris írta, nem ismétlem. 2. Ha az áldozatok éltek, hogy is jutott a testükhöz Deacon? Micsoda marhaság ez, hogy egy baleset áldozatát először nem boncolni viszik, vagy minimum nem az állami rendszerbe kerül be? Az nem úgy megy, hogy valaki meghal, és egyből odaadják a temetkezési vállalkozónak a testet. Még Amerikában sem. De, ha még úgyis menne, és minden orvos, aki kiállítja a halotti bizonyítványt, hülye és nem veszi észre a "csoda-injekciót" - a kérdés még mindig az, hogy adta be nekik a hivatalos szervek kiérkezése előtt? 3. Mi ez a kisfiús marhaság az eltemetett csibével?! Az nem válasz hogy ő élőnek látta, miközben valójában halott, hiszen előtte a tanteremben a tanárnőnek mondta hogy az egyik meghalt, mire az megkérdezte hogy melyik - a fiú megmutatta és Anna azt mondta hogy az még él. Tehát ő is élőnek látta. 4. Ha Anna halott, hogyan tudta összetörni a berendezést? Ha nem halott, miért nem érezte a saját pulzusát és miért nem érzett fájdalmat?Erre nem válasz a csodaszer, mert az csak az izmokat bénítja meg nem az idegeket. És ha meg van bénítva a mozgása, akkor nem tudja megnézni a saját pulzusát sem. 5. Hogy is van ez azzal a kulccsal?! Anna kilopja férfi zsebéből a kulcsot, az elmegy és később észreveszi hogy hiányzik a kulcs, és pánikszerűen rohan vissza. A gond: ha nem volt nála a kulcs, hogy zárta be az ajtót, amit Anna csak sok próbálkozás után tudott kinyitni? Az nem megoldás hogy csak belülről kellett kulcs a nyitáshoz, mert egy későbbi jelentben Paul kívülről nem tudja kulcs nélkül kinyitni.


Hatalmas csalódás!
1/10
10/10
xnag 2021 márc. 16. - 21:37:46 10/10 Előzmény Patafizikus
Akkor nézd meg a halál 1000 arcát (Faces of death), ahol eredeti valódi film felvételek mutatják a cremoba tolt holttesteket hosszú hajjal és körmökkel. A narrátor professzor is mondja közben, hogy a folyamat nem áll meg egyből, csak lassulva. A ravatalozókban szokták csak "kozmetikázni" a holttesteket a nyitott koporsós temetéshez.
5/10
sorozatneked.hu 2019 febr. 19. - 20:37:09 5/10
5/10

Szerintem ez nem az a film, amit sokszor újra fogok nézni, de azért tetszett. Komor, nyomasztó hangulat, a halál jelenléte végig ott van velünk. Mondjuk bennem is volt kétely, hogy vajon tényleg meghalt-e a lány vagy sem. Ezt mindenki döntse el saját maga. Mondjuk azt nem értettem, hogy a kisfiú miért temeti el a kiscsibét? Mert ő is meghalt, csak élőnek látta?
10/10
Natasa112 2018 febr. 11. - 23:15:35 10/10
Az egyik legjobb film amit valaha láttam.
------- Spoiler ------
Az én értelmezésemben a nõ élt!
Tökéletesen felépített film aminek a legfõbb üzenete, hogy az emberi elme milyen könnyen áthangolható egy teljesen abszurd valóságra ha megteremtjük hozzá a megfelelõ körülményeket.
10/10
xnag 2017 nov. 23. - 13:57:04 10/10
Szerintem 10/10.

Nem kell túl sok fantáziát keresni benne, egyszerûen az életet és a halált mutatja be annak legegyszerûbb formájában, amit csak mi emberek próbálunk mindig bonyolultabban felfogni. A film teljesen elénk tár egy tükröt a valósággal, s hogy ki hogyan tudja ezt feldolgozni, az mindig az egyéntõl függ. Az ember ilyen, mindig hinni akar valamiben, s persze ezt a jogot nem is vehetjük el tõle. De egy a valóság és megint más a hit. Itt most nem Istenrõl, vagy Allahról, Budháról, Zeuszról, az Anyatermészetrõl vagy más egyéb hitrõl..., ebben a filmben a valóság elevenedik meg a maga egyszerû és olykor már groteszk valóságában.

Megmutatja, hogy nincs élet a halál után, csak az élet van, és a halál. Ahogyan az élet, úgy a halál is egy folyamat, ezt prezentálja eme film. Az élet a születésrõl és a fejlõdésrõl szól, míg a halál az elmúlásról és az enyészetrõl. S a lélek, melyet az élet táplál, mindaddig jelen van, amíg a halál rövid folyamata el nem emészti teljesen. A halál nem egy hirtelen elõbukkanó valami, hanem egy folyamat, ami végigmegy a testünkben, ahogyan elhalnak a sejtek szép sorjában, miközben a haj és a körmök még mindig növekednek egy ideig, ahogy a maradék életerõ azokba a sejtekbe vándorol, míg végül kifogy testünkbõl a maradék életerõ is, s a testünk teljesen elporlad. S amíg ez a folyamat tart, a lelkünk is valószínûleg még ott van és küzd az életért, mert nem bírjuk felfogni, hogy már vége.


SPOILER következik!
A film ezt próbálja meg elmondani egy kis színezettel. Így került a filmbe egy olyan személy (a ravatalozó), aki kivételesen kapcsolatba tud lépni a halottak lelkével, s valószínûleg az izgalom fokozásáért került bele még egy ilyen személy, Jack, a kisfiú.
A végén pedig csak azt mutatja be, hogy mindenki, aki oda kerül, az azt hiszi, hogy él, hogy még nem halt meg, mert a két \"világ\" közötti kapu oly kicsi, hogy alig észre vehetõ.
Mindemellett a film azzal is foglalkozik, hogy mi jár ilyenkor a gyászoló emberek lelkében, hiszen mindenki máshogy éli meg a gyászt (na igen, hiszen a gyász is egy folyamat). A ravatalozó pedig nem egy pszichopataember, csak elege van a sok halottból, akik mind azt állítják, hogy még élnek, s csak nagyon lassan képesek elfogadni a tényt, - aminek feldolgozásában a ravatalozó ember próbál segíteni. Nos igen, a tükrön megjelenõ lehelet egy pillanatra érdekes lehet, de ha bele gondolunk abba, hogy az illetõ egyáltalán nem akarja elfogadni, hogy meghalt, így lelke képes lehet ezt kivetíteni. S ha képes kivetíteni, akkor a vele kapcsolatba lépõ ravatalozó ember is láthatja ugyanúgy. Szóval nincs ebben semmi misztika és rejtelem és fõként nem pszichopata elmélet.

Nézzük csak meg úgy ezt a filmet, mintha egy dokumentum filmet néznénk, hiszen a valóságról szól...
:-)

..., s talán így könnyebben tudjuk majd elfogadni, ha már a halál folyamatában vagyunk, és nem kezdünk el vitatkozni a ravatalozó emberrel...
:-) :-) :-)
laszlo-1 2017 febr. 22. - 19:17:15
Izgalmas, de gagyi és logikátlan film. Nem kel rajta utólag gondolkodni.
pitbear 2017 febr. 22. - 00:18:12
Spoiler!
Szinte biztos hogy a nõ élt. A temetõs végig fosik, hogy lebukik. Legalábbis Neeson ezt játssza. Meg akkor mi a faszért fotózgatna és aggatná ki az áldozatok képeit a falára. Ilyet csak egy pszichopata gyilkos tesz.
2/10
tesz-vesz 2016 nov. 19. - 18:42:08 2/10 Előzmény Gréta Péczka
"nyilván kell hozzá egy bizonyos érettségi illetve agyi szint."

Bírom amikor a 16 éves igénytelenek akarnak kioktatni. ha van érettségid, meg agyi szinted és láttál már párszáz filmet, pont akkor nem fog tetszeni ez a buta tinifilm.
2/10
tesz-vesz 2016 nov. 19. - 18:40:16 2/10
az elején még nézhetõ, de tényleg agyhalott film ez. idióta a rendezõ meg az író, hogy egy ilyen filmmel elõ mertek hozakodni, az az érdekes, hogy hogyan kerítenek pénzt az ilyenre...
barna pólós 2016 okt. 21. - 16:24:44
Olyan volt, mintha egy 10-15 évvel ezelõtti filmet néznék, unalmas volt nagyon, kidobott másfél óra. Alig történik valami a filmben.

SPOILER!!
Én nem is gondoltam erre a vérkeringés dologra. A végén volt egy jó jelenet, a lehelet. Drukkoltam, hogy a jó gyõzzön, amit a gyilkos tett, az gusztustalan volt. Fõleg, hogy végre kaphattak volna még egy esélyt, és igazán élhették volna az életet, amit nehezményezett a gyilkos. A srác valószínûleg meghalt, de lehet, hogy õ is élt még, mert beleszúrt valamit, a lány élt.
1/10
bunndda 2016 júl. 16. - 22:24:47 1/10
Ez a hozzászólás nyomokban SPOILERT tartalmazhat.

Direkt nem olvastam el a kommenteket mert futólag ránézve látom hogy néhányan már túltolták a témát, és elszakadtak a valóságtól a lehetséges változatokat illetõen.

Maradjunk a valóságnál: Elhibázott film. Az IMDB-n találtam egy nagyon jó nézõi kritikát 'furtherintime'-tól: "A confused, clumsy piece of pretentious melodrama" - azt még érdemes elolvasni ha valaki komolyan fontolóra veszi hogy megnézi ezt a filmet. Nekem sem vette el a kedvem hogy megnézzem, de megmentett attól hogy fölöslegesen felidegesítsem magam rajta.
Nem SPOILEREZEK nagyon, csak annyit mondok hogy a halottaknak nem adnak injekciót, mert nincs keringésük ami szállítaná a hatóanyagot - ezzel a film a "tényleg meghaltam vagy egy pszichopata szórakozik velem" kérdés boncolgatásának az elején elvágja magát. A RENDEZÕ SPOILEREZI EL a saját agyhalott filmjét, aminek amúgy a társírója is.
Filóznak benne az életrõl és halálról egy 80-as IQ-jú emberke szintjén: mi az élet egyáltalán, csak annyi hogy "eszel, iszol, szarsz? Akkor te valójában nem is élsz" - és hasonló mélyenszántó filozofikus gondolatok vannak benne. Miközben mindenki logikátlanul cselekszik benne, hogy úgy következzenek a történések egymás után ahogy azt a sekélyes agyú írók kiötlötték.
Az egyetlen értelmes felismerés ami a nézõt az élet fogalmát érintõen érheti a film nézése során az az, hogy a rendezõ biológiailag életben van, de az agya az halott. Tehát ilyen a valóságban is létezik!
Az ötlet jó, a kivitelezés annyira el van baltázva hogy az fáj. Kár a filmért.

Aki a film vége után még azon filózik, hogy hátha mégis... annak annyira elvontan magasröptû az agya, hogy vigyázzon, mert eljön érte Liam Neeson a fecskendõjével. :)
És filózhat hogy miért szúrt bele bármilyen bénítót, ha már úgyis halott.

Nem az injekciós tûs dolog az egyetlen baklövés ami elkaszálja az egész filmet, de a többit nincs kedvem kifejteni mert annyi van hogy felsorolni is teher.
Elég annyi hogy még egy olyan ember sem vette volna be ilyen árulkodó jelek láttán hogy õ most halott, aki itt képes volt jónak vagy elgondolkodtatónak nevezni a filmet.
Gréta Péczka 2016 máj. 24. - 03:48:20
szerintem jó film.
nyilván kell hozzá egy bizonyos érettségi illetve agyi szint.

S P O I L E R
Anna nem volt halott. ha halott lett volna, nem látta volna a leheletét a tükörben. és õ kétszer is látta. egyszer amikor kiszökött a boncterembõl és egyszer közvetlenül a temetés elõtt. elõttem írta már valaki, hogy ha halott lett volna, akkor nem kapott volna injekciót, hisz holtan nincs vérkeringésünk. ezzel is teljesen egyet értek. Paul is hallotta Anna hangját, amikor felhívta. meg is jegyezte, hogy ne szórakozzanak vele. hogy miért volt ennek ellenére hulla színe/kinézete a lánynak? nos erre is el van rejtve a filmben a válasz. ugyanis nem egyszer látszik, hogy Eliot a boncterem hõmérsékletét hidegebbre állítja. és egy bizonyos hõmérséklet alatt minden ember úgy fog kinézni, mint egy hulla. gondoljunk csak arra, amikor sokáig ücsörgünk a hideg vízben. minden embernek elkezd lilulni a szája.
5/10
vinccassel 2016 márc. 20. - 09:55:49 5/10
Kár emiatt a film miatt veszekedni. Elolvastam a pár oldal bejegyzést ehhez a filmhez, azt kell mondjam, hogy mozifigyelo csak a saját véleményét írta le, hogyan értelmezi a filmet. Én azt hiszem nézze meg nyugodtan az is aki ezek után nem szívesen nézné meg, mert igazából a nézõ dönt mi lett a film vége. Nem tartom SPOILERNEK a hozzászólását. Különben a filmrõl annyit, hogy lehangoló, sötét, és egyszer végignézhetõ, de többször nem érdemes rá idõt pazarolni.
1/10
mattdamon1 2016 márc. 19. - 18:40:14 1/10
mozifigyelo valóban nem írta ki, hogy spoiler, de ettõl még igaza van.
1/10
mattdamon1 2016 márc. 19. - 18:20:48 1/10
Tegnap volt a tv -ben késõ este. Megnéztem és kár volt ilyen késõig várni rá. Rossz film. Szerintem agyament film.
1/10
mozifigyelo 2016 márc. 19. - 18:07:32 1/10
SPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLER ne olvassátok a hozzászólásomat, mivel egy saját megállapítás és vélemény. Értelmezhetitek másképpen is, sokféleképpen. Egyébként nem jó film és nem tetszett.
1/10
mozifigyelo 2016 márc. 19. - 18:00:34 1/10
:):):) Miért is kell hozzászólásokat olvasni a film nézése elõtt? Miért is kell véleményt és megállapítást olvasni a film nézése elõtt? Miért is nem keresel rá más oldalakon még kritikákra és arra mirõl is szól mielõtt megnézed?
Én nem szoktam.
Egyébként ritka egy bunkó vagy.
Diferente 2016 márc. 19. - 13:58:57
Te kretén agyament állat! Most sikerült teljesen kihoznod a sodromból!
Baszki, ha a hozzászólásodban elspoilerezed a film végét vagy a csavarjait, akkor a hozzászólásod elõtt használd már azt a kib@szott SPOILER kiírást!
Meg akartam nézni ezt a filmet, erre az elsõ hozzászólás ami a tiéd, egybõl lelövi, hogy mi lesz a film vége! Hát köszönöm szépen! Kurv@ jó, hogy elcseszted az egészet számomra és mások számára is, akik még nem látták!
Remélem, mostantól az összes filmet ugyanígy el fogja számodra rontani valaki!
Az ilyen hozzászólókat ki kellene innen tiltani! Elrontod mások szórakozását, mert képtelen vagy használni az agyad és gondolkodni!
Akárki megnyitja ennek a filmnek az oldalát, annak azonnal elb@szod a lehetõségét, hogy rendesen láthassa a filmet a nagyon okos hozzászólásod miatt!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu