A hátrahagyottak

Bakancslistához adom
The Leftovers
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi sorozat, 69 perc, 2013

Értékelés:

105 szavazatból
Szerinted?

Az HBO mozicsatorna Damon Lindelof nevével fémjelzett saját gyártású, természetfeletti eseményekben bővelkedő sorozata Tom Perrotta bestselleréből készült. A kiinduló helyzet megdöbbentő: váratlanul eltűnik a világ népességének két százaléka, és nincs rá magyarázat, hogyan és miért történt. Három esztendővel később, New York egyik külvárosában folytatódik a történet. Kevin Garcey rendőrfőnök, két gyermek apja megpróbálja fenntartani a megszokott állapotot, ám a fogalom már érvényét veszítette.
Forgalmazó: HBO

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
WynNyback 2022 okt. 17. - 20:11:20 1/10
Kb fél órát néztem. Nem nekem való. Uncsi.
10/10
bub1 2022 ápr. 29. - 17:22:48 10/10
Ez a legcsodálatosabb mozgókép amit valaha láttam!
gratulálok a készítőknek.
Cirifischio 2022 jan. 22. - 12:40:11
Számomra nem derült ki, pedig feszülten követtem minden részt, azok a tébolyult szektások miért láncdohányoztak? Volt valami "ideológiájuk "rá?
Cirifischio 2022 jan. 22. - 12:29:54
Az évtized egyik legnagyobb felfedezése számomra. Egyáltalán nem vagyok oda a "misztikus" cuccokért, pont az volt a legzseniálisabb ebben hogy mindig egyfajta határon lépkedett, játszott a nézővel, szépen adagolja az isteni vonalat is. Zseniális alapötlet, zseniális hogy nem arról szól hogy mi történt velük, hanem hogy azokkal mi lett akik maradtak, egy nagy gyászmunka a sorozat, de nem lesz tőle depressziós az ember. Iszonyú addiktív sorozat, egyre jobban és gyorsabban húz bele a sztoriba, jobbnál jobb karakterek, fordulatok és még a lezárása is igazán elegáns, ügyes... Szex és vér is pont amennyi amennyit igényel a mű, tolakodó lmbtq és egyéb kontraproduktív pc-cucc nélkül. Tökély casting, és milyen zene és képi világ, hát mennyire mesteri és rengeteg melót igényelhetett az egész... Egyedül a fehér szekta állandó dohányzásának a mutogatását túlták túl.
DrumWednesday 2021 dec. 03. - 10:14:12
Na, hát ez fura volt...
Az első évad nem kapott el annyira, kicsit semleges zónában tartott. Az utolsó 2-2,5 rész picit már megkondította azt, hogy talán kb. ennyi résznyi esélyt adják a második évadnak! Az viszont szuper volt, lekötött, pörgött, gyorsabban is néztem meg, és bizakodva vágtam bele a 3.-ba!
Nem kellett volna! Nagyon nehézkes, össze-vissza ugrál, csapongó, számomra nem egységes! És a vége....
SPOILER

Ha tudom, hogy a végére egy romantikus dráma lesz, neki sem állok!
Kulcsmomentumok maradtak ki, felesleges perceket molyoltak el semmitmondó snitteken. Az utolsó 3 részt csak gyorsított (1,5x-es) sebességen tudtam megnézni, de még így is lassu volt és vontatott!

Alapvetően leginkább azt tudom mondani, hogy nem lenne bennem hiányérzet, ha nem láttam volna!
10/10
Túrin 2020 nov. 25. - 13:10:58 10/10 Előzmény Dé Neighbor
Dehogy kétmilliárd. A lakosság kb. 2%-a tűnt el.
Az sem kevés, de kb. 120-150 millió ember.
1/10
Lirgyria 2020 aug. 02. - 23:41:04 1/10
Ennél szarabb, vacakabb, értelmetlenebb, idegesítőbb szemetet életemben nem láttam.
4 részt bírtam. Soha többé egy percet se. 0/10
nick név 2020 jún. 10. - 13:15:24
Nem tudom, kifejezetten kettős érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban. Azt el tudom mondani róla, hogy mindenképpen egyedi szűrőn keresztül jeleníti meg a saját világát, viszont ezt egyértelműen remeknek, vagy minden ízében jónak már nem tudom tekinteni.
-- spojler, spojler, spojler --
A szereplők többségében jók, Justin Theroux jól hozza a kisvárosi seriffet, a tündehercegnő - Liv Tyler - pedig meglepően jól alakítja az irritálóan tenyérbemászó, nyomulós, erőszakos nőt, Carrie Coon pedig nagyon jól hozza a traumatizált, belül keményen vívódó, de akaratos, öntörvényű és jóravaló nőt. Viszont a kettősség, ahol jó van, ott probléma is. A seriff idővel átlépi a misztikusság határait, ám mégsem kezdenek vele igazán semmit (nincs mélysége) - nem, nem varázsolnia és sárkányt lovagolnia kellett volna tudni, viszont az egyszer felhozom, egyszer meg úgy teszek, mintha nem is lett volna, csak addig használom ameddig történik, aztán szinte besöpröm a szőnyeg alá és különösebben nem elmélkedem róla, nem működik -, a szekta pedig irreálisan nagy tényezővé vált az idő múlásával - ne mondja senki, hogy a történtek következtében nem oszlatták volna fel őket teljesen és maradéktalanul a helyi szervek, vagy akár az FBI, a tiniszál kötelezőnek és tökéletesen feleslegesnek, oda nem illőnek tűnt - az USA-sorozatok valamiért (lehetséges nézői bázis kiterjesztése?) szeretik állandóan belerugdosni a történeteikbe, ha kell, ha nem. Voltak érthetetlen karakterek is, John Murphy az elején például teljesen kitalálatlannak tűnt, mint egyszemélyes igazságosztó és majdnem hogy köztiszteletben álló nagy vezír, mert kell olyan karakter is... Aztán a következő évadban persze mintha kicserélték volna, a forgatókönyvével lehet meg is tették. Ezentúl a központi kérdést is ki lehetett volna tárgyalni kicsit jobban, nagyon jó, hogy tudósemberek utánamennek a kérdésnek, de nekem "elmélkedésileg" hiányzott az aranyközépút, a megszállott szektásság és az materialista-realista tudományosság között, avagy ezeken kívül.
-- spojle, spojler, spojler vége --
De ezeken túl mégis vannak igen erős pillanatai a sorozatnak, amik mellett nem tudok elmenni és nyilván nem is akarok. Ez a széria egyáltalán nem rossz, viszont részemről mégis teljesen máshogy ragadja meg a saját világát, mint ahogy azt remeknek, vagy nagyszerűnek tudnám tekinteni. Vagy nem fog meg fontos elemeket, vagy csak sokszor mellé megy. Látom benne a potenciált, de ez egy kész sorozatnál nem biztos, hogy a jót jelenti. Mindenesetre középszerűnek, vagy rossznak nem tartom, nem az, viszont túlértékelni sem akarom a benne rejlő potenciál miatt, az erős pillanatai miatt persze bőven lehetne nyolcas, de ezek a sorozat 5%-át teszik ki időben, ezért teljesen irreális lenne. Ha mindenképpen pontoznom kéne összességében, a hibáival együtt egy 6-ost adnék neki, de mivel nem kell, most nem fogom.
10/10
Eva222 2020 jan. 17. - 22:24:00 10/10
Ez a sorozat maga a tökély.
Dé Neighbor 2019 máj. 14. - 10:58:00
A leírás fent teljesen rossz. Nem "több mint száz", hanem több, mint kétmilliárd ember tűnik el, és nem csak abból a külvárosból, hanem az egész világon...
bekukkancs 2018 szept. 01. - 09:02:20
:DDDD Ennyi marhaságot összehordani.
"ki ne hagyják a Leftovers-öt, mert nagyon megbánják"
Micsoda logikai zárás :) Megbánni azt amiről azt sem tudja
valaki hogy mi,hisz kihagyta.
5/10
meszasa 2018 aug. 24. - 11:03:08 5/10
Az a furcsa ebben a sorozatban, hogy mindenki végletekben beszél róla. Szinte csak az "ez egy ZSENIÁLIS" vagy az "ez teljesen NÉZHETETLEN" kritikákat lehet olvasni róla. Pedig az igazság valahol középen van. Én csak két évadot néztem meg belőle, de szerintem az utolsót ki is hagyom.
Leírom, hogy mitől tartom jónak a sorozatot:
- A történet nagyon érdekes, annak ellenére, hogy nem azt boncolgatják, hogy mi lett az eltűntekkel. (Erre tényleg hamar rájön az ember.)
- A karakterek alapvetően jók, kicsit sztereotip karakterek, de jók.
- A színészek is jók, amit játszanak az hiteles.
- A környezet is mindkét évadban nagyon a helyén van.

Viszont elmesélem mi az ami nem működik, és miért is nem érdekel tovább a sorozat:
- A karakterek emóciója sokszor teljesen érthetetlen, amikor minden azt sugallja hogy "szólalj már meg" akkor is makacsul kussolnak, illetve nüansznyi dolgokon is dühöngenek és fegyvert rántanak. (Ez dramaturgiai hiba, ami miatt nem tudok - mint néző sem - azonosulni a karakterrel.)
És ne keverjük a dolgokat, attól hogy egy karakter ésszerűen viselkedik még nem lesz klissés.
- A művészi hatásokat imádom egy filmben, de csak ha azt akkor és pont akkor használják, ahol helye van. Több esetben is eljátszották a rendezők, hogy egy feszült pillanatban, amikor az ember már tűkön ül, hogy "na akkor most mi történt" egy művészi képsorozattal húzzák az időt. Ilyenkor én úgy érzem, hogy én vagyok beugratva, és az egész stáb rajtam röhög. Nekem ez nagyon nem tetszik, sokszor fel is háborodtam rajra. Pl amikor valami csomag érkezett, valami történt és mutatják a karakter arcát, hogy mennyire meg van döbbenve, nézzük 20 másodpercig, majd vált a kép és vége ... és rádöbbenek, hogy nem tudom meg a következő részig, hogy mi van a csomagban.
- Számomra nem működnek, sőt nagyon visszásan hatnak azok a részek, ahol van egy bot egyszerű történet, de az alkotók úgy próbálják meg érdekessé tenni, hogy összekeverik az idősíkokat. Igazából ez egy rejtvény, hogy akkor mi is történt, amit a szereplők ruházatából és egyéb körülményekből lehet összeállítani. Szeretem, ha egy történet elgondolkoztat, de ha csak azért keverik össze a dolgokat, hogy nehezebben jöjjek rá, hogy mi történik, az csak fáraszt.
10/10
Cruzito76 2018 aug. 14. - 15:16:23 10/10
Csodálatos filmélmény...
Engem utoljára a Breaking Bad záróepizódja taposott úgy a padlóba, hogy egyben fel is emelt magasra.
Itt mindhárom évad ezt tette, az évadok záróepizódjai pedig valódi epikus alkotássá tették ezt a műremeket. 10/10
1/10
littleNorbi 2017 aug. 13. - 11:10:29 1/10
Ez a sorozat egy eget verõ hülyeség!
Porcukor32 2017 júl. 04. - 13:12:11
Az egyik lejobb alkotás, amit valaha láttam. Én szeretem a lassú lefolyású filmeket, de az nem vontatottságot jelent. A történet nem áll össze olyan hamar, de ez egyáltalán nem zavaró. A hangulata beszippant teljesen, de ezt a felületes, akciófilmeket kedvelõ közönség nyilván nem így tapasztalja... A történet elvontnak tûnhet, de a karakterek az ízig-vérig embert viszik a filmvászonra. Kendõzetlenül.
nyugiss 2017 ápr. 24. - 22:12:11
úúúúgy hiányzik Gab19.....
2/10
Zizu82 2016 febr. 12. - 19:27:49 2/10
Ez egy nagyon, de nagyon beteg sorozat. Komolyan mondom megnézném az írók lelki világát, hogy milyen lehet, mert ez valami nem normális dolog az biztos. Végigszenvedtem az 1. évadot, bár már a végére totál kiakadtam, annyira ajnározták a sorozatjunkie-n ez a nézhetetlen szemetet, hogy végignéztem a 2. évadot is. Ami már talán 1 fokkal jobb volt, így nem 1/10, hanem 2/10 az értékelésem. A 2. évadban még több hülyeséget kapunk és lehet mondani, hogy ilyen meg olyan szuper jó színészek, meg zene meg mit tudom én, de ahogy írta is elõttem valaki, nem az a baj, hogy morbid, hogy fájdalmas még nézni is, mert olyan mélységekbe visz, hanem egy értelmetlen hülyeség. Tényleg!
Egyébként az engem sem érdekel, hogy hova tûnt az a 2%, szóval nem a rejtély feloldásának hiányával van bajom, az nem érdekel. De a többi, fõleg az õrült, gonosz szekta, aki csupa lelki nyomorékból áll cél nélkül. Köszi nem.
Annyi, hogy Matt a pap és Nora karaktere jó, de kb. ennyi a pozitívum.

Aki nem akar agyhalott, lelki nyomorék lenni az inkább ne nézze végig ezt a sorozatot. Én nagyon megbántam, hogy végignéztem mind a 20 részt (és ahogy hallom jön még a 3. évad is).
sawyerx 2016 jan. 30. - 19:19:00
*nagyon :D
sawyerx 2016 jan. 30. - 19:17:52
Egyébként meg az HBO mostanában nagyon rászokott erre a "nagyon mûvészi" színvonalra, ami szerintem nem nagyon mûködik, sõt, egyenesen erõltetett.
sawyerx 2016 jan. 30. - 19:13:50
Nekem aztán egyáltalán nem fontos, sõt, utálom is, ha egybõl a képembe nyomják a rejtély megoldását, az elsõ évad végignézése (szenvedése) után viszont feltettem magamnak a kérdést: mégis mi a retkes rosseb volt ez? Összefüggõ cselekmény minimális volt, a csavarok nem mûködtek, itt valami történt, ott valami történt, minden rész végén felcsendült az a bizonyos fülbemászó zene, minden karakter egy kihûlt valami volt, párszor bedobtak egy durva dolgot, de ezen kívül egy nagy semmi. Olyasmi volt, mint egy szürreális álom, csak nekem nemhogy nem sikerült a karakterekkel azonosulni, még csak meg sem kedveltem õket. Innentõl kezdve, ha történet híján a karakterek sem fognak meg, veszett ügy. Nem mondom, hogy szar sorozat de nem egy populáris, és nem is lesz, az biztos. Köszönöm szépen, a második évadból már nem kérek.
Összes hozzászólás