A házasságszédelgő

Bakancslistához adom
The Bigamist
amerikai filmdráma, 79 perc, 1953

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A gyermektelen San Franciscó-i házaspárnak az minden vágya, hogy örökbe fogadjon egy apróságot. A végső döntésre hivatott gyámügyi előadónak azonban kétségei vannak és megpróbál alaposabban utánajárni a dolgoknak. Megdöbbenve jön rá: a férjnek nem csak San Franciscóban, de Los Angelesben is van felesége, sőt mi több: gyermeke is.

Stáblista:

Szereplők

Eve Graham
Mr. Jordan
Phyllis Martin
Harrison Graham
Tom Morgan

Hozzászólások

Szerinted?
aljona 2022 febr. 08. - 17:57:22
Ida Lupino igen sok filmet rendezett. Nem tudom, idehaza hányat mutattak be, és A stoppost és A házasságszédelgőt őrzöm a gyűjteményemben. Igen, utóbbi talán azért kuriózum, mert ritkán látjuk filmvásznon ennyire kézzelfoghatóan a sikertelen házasság hidegségétől, a sivár hotelszoba magányától, az egyedülléttől való félelmet, ami a két embert egymás karjaiba hajtja.
feketevipera 2011 jan. 19. - 18:36:03
Talán 2-3 évvel ezelõtt láttam a filmet, de õszintén szólva nem sok minden maradt meg bennem a sztorit illetõen. Ha jól emlékszem, nem volt különösebben kiemelkedõ darab (bár még mindig a színvonalasabbak közül való), de nézhetõ, és érdekes témát boncolgat. Ráadásul ez Ida Lupino kevés rendezéseinek egyike, úgyhogy talán már csak ezért is kuriózumnak minõsíthetõ.